• امروز : یکشنبه - ۱۶ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 5 May - 2024

افزایش ظرفیت واحد تغلیظ کنسانتره مس کشور قزاقستان در سال ۲۰۲۲

  • کد خبر : 29612
  • 05 مهر 1402 - 7:07
افزایش ظرفیت واحد تغلیظ کنسانتره مس کشور قزاقستان در سال ۲۰۲۲
شرکت «KAZ Minerals» از تولیدکنندگان مهم مس در کشور قزاقستان محسوب می‌شود و معادن بزرگی مانند «Aktogay» و «Bozshakol» در شرق و شمال قزاقستان به این شرکت تعلق دارد.

شرکت «KAZ Minerals» از تولیدکنندگان مهم مس در کشور قزاقستان محسوب می‌شود و معادن بزرگی مانند «Aktogay» و «Bozshakol» در شرق و شمال قزاقستان به این شرکت تعلق دارد. علاوه‌براین، معدن «Bozymchak» در نواحی شمالی کشور قرقیزستان، از دیگر معادن مهم این شرکت برشمرده می‌شود. در سال ۲۰۲۲، مجموع مصرف انرژی در شرکت «KAZ Minerals» حدود ۱۵.۹ پتاژول اعلام شد که این مقدار حدود ۲۱.۲ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافت. یکی از دلایل مهم رشد مصرف انرژی در سال ۲۰۲۲، افزایش فعالیت واحدهای تغلیظ این شرکت بود که موجب افزایش تولید و در نتیجه رشد مصرف برق شد.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات، شرکت «KAZ Minerals» یکی از شرکت‌های بزرگ تولیدکننده محصولات بالادست مس به شمار می‌آید که در زمینه تولید کنسانتره و کاتد مس، استخراج از معادن و پروژه‌های اکتشافی در حال فعالیت است. معادن و واحدهای تولیدی این شرکت در کشورهای قزاقستان و قرقیزستان قرار دارد. این شرکت بیش از ۸۰ سال سابقه فعالیت در زمینه استخراج معادن در کشور قزاقستان دارد.

معدن «Aktogay» از بزرگ‌ترین معادن شرکت «KAZ Minerals» محسوب می‌شود و ذخایر قابل‌توجهی از فلز مس را در خود جای داده است. این معدن در شرق کشور قزاقستان واقع شده است و از معادن مس روباز به‌ شمار می‌رود. به گزارش شرکت «KAZ Minerals»، حجم ذخایر مس این معدن نزدیک به یک میلیون و ۹۲۰ هزار تن تخمین زده شده که عمدتا به صورت مس سولفیدی است.

با توجه به پروژه‌های اکتشافی صورت گرفته توسط شرکت «KAZ Minerals» در سال‌های اخیر، عمر معدن «Aktogay» حدود ۲۵ سال در نظر گرفته شده است. عیار مس خاک سولفیدی این معدن به‌ طور متوسط حدود ۰.۳۴ درصد و خاک اکسیدی حدود ۰.۲۷ درصد اعلام شده است. در سال ۲۰۲۲، حجم تولید مس این معدن حدود ۲۲۸ هزار تن بود. در سال ۲۰۲۱، ظرفیت واحد تغلیظ این معدن حدود ۲۵ میلیون تن بود که با آغاز بهره‌برداری واحد تغلیظ جدید در سال ۲۰۲۲، مجموع ظرفیت واحدهای تغلیظ به ۵۰ میلیون تن افزایش پیدا کرد.

از دیگر معادن این شرکت در کشور قزاقستان، می‌توان به معدن «Bozshakol» واقع در شمال این کشور اشاره کرد. عمر این معدن حدود ۴۰ سال تخمین زده شده  و ظرفیت واحد تغلیظ آن سالانه حدود ۳۰ میلیون تن است. آخرین برآوردهای شرکت «KAZ Minerals» نشان می‌دهد که حجم ذخایر مس این معدن، حدود یک میلیون و ۱۲۰ هزار تن با عیار متوسط حدود ۰.۳۵ درصد است. در سال ۲۰۲۲، حجم تولید مس معدن «Bozshakol» حدود ۱۰۲ هزار تن بود. گفتنی است که خاک این معدن علاوه بر مس، دارای فلزات گران‌بها مانند طلا و نقره است. از طرفی، این شرکت تولیدکننده فلز مولیبدن به عنوان محصولات جانبی کنسانتره مس به‌ شمار می‌رود.

گفتنی است که این شرکت، سه معدن زیرزمینی در نواحی شرق کشور قزاقستان به نام‌های «Orlovsky»، «Artemyevsky» و «Irtyshsky» دارد. در سال ۲۰۲۲، مجموع تولید مس این سه معدن حدود ۴۴ هزار تن بود و عیار متوسط مس موجود در خاک این معادن، حدود ۱.۹۸ درصد اعلام شد. علاوه‎‌براین، مجموع تولید طلا از این معادن نزدیک به ۱۳ هزار و ۹۰۰ اونس بود.

معدن «Bozymchak» واقع در شمال کشور قزقیزستان، در نیمه دوم سال ۲۰۱۴ به بهره‌برداری رسید. در سال ۲۰۲۲، تولید مس این معدن حدود ۶ هزار و ۲۰۰ تن با متوسط عیار ۰.۶۶ درصد بود. از طرفی، حجم تولید طلا حدود ۳۸ هزار و ۱۰۰ اونس اعلام شد. در حال حاضر «Bozymchak» به عنوان یک معدن روباز در حال فعالیت است اما پروژه‌هایی برای استخراج زیرزمینی از ذخایر این معدن در دستور کار شرکت «KAZ Minerals» قرار دارد.

کاهش تولید در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۲

در نمودار یک، حجم تولید سه ماهه شرکت «KAZ Minerals» آورده شده است. به‌ طور کلی تولید مس شرکت در دوره مورد بررسی صعودی بود. در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۱، حجم تولید مس این شرکت حدود ۷۴ هزار و ۸۰۰ تن بود که این مقدار در سه ماهه اول سال ۲۰۲۱ به حدود ۸۹ هزار و ۹۰۰ تن افزایش یافت. یکی از دلایل مهم این امر، افزایش ظرفیت (Ramp Up) واحد تولیدکننده کنسانتره مس در معدن «Aktogay» بود.

در سه ماهه پایانی سال ۲۰۲۲، حجم تولید مس این شرکت به ۹۷ هزار و ۸۰۰ تن رسید که نسبت به دوره قبل حدود ۱۰ درصد کاهش یافت. طبق گزارش شرکت «KAZ Minerals»، دلیل این امر کاهش تولید مس سولفیدی معدن «Aktogay» بود. حجم تولید معادن «Aktogay» و «Bozshakol» در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۲ به‌ ترتیب ۵۹ هزار و ۷۰۰ تن و ۲۴ هزار و۲۰۰ تن بود. در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۲، حجم فروش مس حدود حدود ۱۰۲ هزار تن بود که نسبت به دوره قبل تقریبا ۸.۸ درصد افزایش پیدا کرد. طبق گزارش شرکت اختلاف تولید و فروش در این دوره از طریق موجودی انبار تامین شد.

گفتنی است که در فرایند استخراج و تولید مس، مقدار قابل‌توجهی انرژی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این رو شرکت «KAZ Minerals» در نظر دارد تا به منظور کاهش انتشار کربن، از منابع تجدیدپذیر برای تامین انرژی خود بهره ببرد. علاوه‌براین، کاهش مصرف آب حین تولید کنسانتره در دستور کار این شرکت قرار گرفته است. در حال حاضر حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد از آب مورد نیاز این شرکت مورد بازیافت قرار می‌گیرد.

در سال ۲۰۲۲، مجموع مصرف انرژی در شرکت «KAZ Minerals» حدود ۱۵.۹ پتاژول اعلام شد که این مقدار حدود ۲۱.۲ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافت. یکی از دلایل مهم رشد مصرف انرژی در سال ۲۰۲۲، افزایش فعالیت واحدهای تغلیظ این شرکت بود که موجب افزایش تولید و در نتیجه رشد مصرف برق شد.

در سال ۲۰۲۲، حدود ۷۵ درصد از کل انرژی مورد استفاده در این شرکت به برق اختصاص داشت. حدود ۱۷ درصد از مصرف انرژی در این سال مربوط به سوخت دیزل بود که عمدتا به عنوان سوخت مورد نیاز در بخش حمل‌و‌نقل این شرکت کاربرد داشت. حدود ۷ درصد از مصرف انرژی در بخش گرما بود و مابقی سهم به سایر انرژی‌های مورد استفاده در این سال تعلق گرفت.

در سال ۲۰۱۵، حجم مصرف انرژی به‌ ازای فرآوری یک هزار تن خاک مس سولفیدی در این شرکت، حدود ۰.۸۶ تراژول بود. طبق گزارش این شرکت، در سال ۲۰۲۱ به‌ ازای فرآوری یک هزار تن خاک مس سولفیدی، حدود ۰.۱۹ تراژول انرژی مورد استفاده قرار گرفت که این مقدار در سال ۲۰۲۲ به حدود ۰.۱۸ تراژول کاهش یافت. یکی از دلایل کاهش مصرف انرژی، استفاده از تجهیزات و تکنولوژی‌های جدید در فرایند تولید کنسانتره بود.

لازم به ذکر است که عمده واحدهای تولیدکننده مس شرکت «KAZ Minerals» در فاصله نسبتا نزدیکی به کشور چین قرار دارند. این در حالی است که کشور چین، بازار بسیار بزرگی برای مصرف محصولات بالادست مس محسوب می‌شود.

در حال حاضر کشور چین، یکی از مشتریان مهم این شرکت «KAZ Minerals» به‌ شمار می‌آید. این شرکت در نظر دارد تا با انجام پروژه‌های اکتشافی، افزایش تولید مس و بهبود فرایند تولید بتواند فرصت بیشتری برای صادرات به چین در سال‌های آتی در اختیار داشته باشد.

انتهای پیام//

لینک کوتاه : https://felezatonline.ir/?p=29612

نوشته‌های مشابه

12اردیبهشت
صنعت آلومینیوم ۱۰ سال اخیر را چگونه سپری کرد؟
آلومینیوم، فلزی محبوب و پرکاربرد

صنعت آلومینیوم ۱۰ سال اخیر را چگونه سپری کرد؟

11اردیبهشت
عملیات اجرایی احداث کارخانه کنسانتره مس جانجا آغاز شد
04اردیبهشت
نبض واردات مفتول مسی در دستان آمریکا
در 10 سال اخیر صورت پذیرفت؛

نبض واردات مفتول مسی در دستان آمریکا

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.