بازار بوکسیت و آلومینا، در انحصار چند شرکت بزرگ قرار دارد؛ بهطوری که در ۲ سال گذشته حدود ۸۲ درصد کل بوکسیت تولید شده در خارج از چین توسط تنها ۷ شرکت صورت پذیرفت.
این امر در بازار آلومینا که حاشیه سود ۶ برابری نسبت به تولید بوکسیت دارد برقرار است و ۷ شرکت برتر تولیدکننده بوکسیت مورد بررسی، بالغ بر ۹۵ درصد کل تولید آلومینای خارج از چین را نیز برعهده داشتند. با توجه به طرحهای آتی آلومینا، انتظار میرود که انحصار آلومینا همچنان ادامه داشته باشد.
در گزارشهای پیشین، مقدار تولید و مازاد بوکسیت بزرگترین شرکتهای تولیدکننده این ماده معدنی در کشورهای خارج از چین مورد بررسی قرار گرفتند. همانطور که در این گزارشها اشاره شد، ۷ شرکت بزرگ تولیدکننده بوکسیت و آلومینا در جهان، طی سالهای اخیر بیش از ۷۵ درصد کل عرضه بوکسیت خارج از چین را برعهده داشته اند.
به گزارش «فلزاتآنلاین»، سهم بسیار زیاد شرکتهای مورد بررسی در تولید جهانی آلومینا، انحصار این شرکتها را در حوزه آلومینا بیش از بوکسیت گسترش داده است و تاثیر عملکرد آنها را در قیمتگذاری جهانی این محصول به اوج خود رسانده است. بر همین اساس، وقفههای تولید آلومینا در شرکت نورس کهیدرو سبب او جگیری قیمت آلومینا حتی تا نزدیکی سطح ۴۷۰ دلار بر تن در اوایل سال ۲۰۱۸ شد.
در جدول ۱، برخی از مهمترین پروژههای قطعی و محتمل احداث یا توسعه ظرفیتهای پالایش آلومینا در کشورهای خارج از چین نشان داده شده است. همانطور که در این جدول قابل مشاهده است، از ۱۵٫۶۵ میلیون تن ظرفیت آتی پالایش آلومینا در خارج از چین، تنها ۲٫۸ میلیون تن آن طرحهای آلومینای امارات متحده عربی و ایران وابسته به واردات بوکسیت خواهد بود و مابقی تقریبا تمامی نیاز خود به بوکسیت را از منابع محلی تامین خواهند کرد.
لازم به اشاره است که پروژه ۲ میلیون تنی احداث پالایشگاه الطویله در امارات متحده عربی، در نیمه ابتدایی سال ۲۰۱۹ به بهرهبرداری خواهد رسید. بوکسیت مورد نیاز این طرح از طریق گینه تامین خواهد شد.