سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۱:۲۱ /چهارشنبه/۲۰ فروردین ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۹:۵۸ /شنبه/۱ آذر ۱۳۹۹

مدیرعامل تولیدی شمش سرب قراچورلو:

تنها تقاضای ما، رفع محدودیت‌های تجاری است

مدیرعامل تولیدی شمش سرب قراچورلو گفت: تقریبا تمام شرکت‌های فعال در صنعت سرب، متعلق به بخش خصوصی بوده و این صنعت دارای یک انجمن مستقل است؛ به همین دلیل نیازی به سیاست‌گذاری‌ها، اعطای تسهیلات مالی و... وجود ندارد و تنها تقاضای این صنف آن است که بانک مرکزی دست از سخت‌گیری‌های بی‌مورد بردارد و در زمینه ورود موقت کالا همکاری لازم را داشته باشد زیرا توقف صادرات شمش سرب و عدم واردات باتری فرسوده عملا میزان تولید را به حداقل رسانده است و این موضوع، آینده خوشایندی را برای صنعت سرب رقم نمی‌زند.

مدیرعامل تولیدی شمش سرب قراچورلو گفت: تقریبا تمام شرکت‌های فعال در صنعت سرب، متعلق به بخش خصوصی بوده و این صنعت دارای یک انجمن مستقل است؛ به همین دلیل نیازی به سیاست‌گذاری‌ها، اعطای تسهیلات مالی و… وجود ندارد و تنها تقاضای این صنف آن است که بانک مرکزی دست از سخت‌گیری‌های بی‌مورد بردارد و در زمینه ورود موقت کالا همکاری لازم را داشته باشد زیرا توقف صادرات شمش سرب و عدم واردات باتری فرسوده عملا میزان تولید را به حداقل رسانده است و این موضوع، آینده خوشایندی را برای صنعت سرب رقم نمی‌زند.

اسماعیل قراچورلو در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: واحد تولیدی ما بیش از ۱۵ سال است که در زمینه تولید شمش سرب فعالیت دارد و ظرفیت اسمی سالانه آن ۲۱ هزار تن در پروانه بهره‌‌برداری ثبت شده است. بعد از آغاز تحریم‌ها علیه صنایع فلزی و بروز نابسامانی در اقتصاد، ظرفیت تولید کارخانه یه چهار هزار تن شمش سرب در سال رسید و تا دو سال پیش به همین میزان محصول تولید می‌کردیم اما در شرایط فعلی که شیوع کرونا نیز به چالش‌های قبلی اضافه شده است، سالانه ۵۰۰ تن شمش سرب تولید می‌کنیم. برای تولید محصول هم از کنسانتره سرب و هم باتری فرسوده استفاده می‌کنیم.

عدم وجود باتری کافی در داخل کشور

مدیرعامل تولیدی شمش سرب قراچورلو مطرح کرد: متاسفانه در بازار به میزان کافی باتری‌های فرسوده وجود ندارد و به همین جهت برای تامین نیاز واحدهای تولیدکننده شمش سرب ثانویه، باید از کشورهای همسایه مانند عراق باتری فرسوده وارد شود. تقریبا ۹۵ درصد از باتری‌های مورد استفاده، متعلق به خودروهای سواری است. تنها حدود ۴۰ درصد از واحدهای ذوب و تولید سرب، دارای مجوز هستند و ۶۰ درصد بقیه به صورت غیرقانونی شمش سرب تولید می‌کنند. عدم نظارت در این زمینه، یکی از دلایل افزایش چند برابری تقاضا برای باتری فرسوده به حساب می‌آید.

قاچاق باتری فرسوده رواج ندارد

قراچورلو در خصوص قاچاق باتری فرسوده، عنوان کرد: در شرایطی که واردات باتری‌ فرسوده با محدودهایی متعددی از جانب دولت مواجه است، به هیچ وجه نمی‌توان به قاچاق روی آورد زیرا این امر هزینه و خطرات زیادی دارد. به همین دلیل عمده باتری‌های موجود در بازار یا تولید داخلی هستند و یا پیش از اعمال محدودیت‌ها، وارد شده‌اند.
وی اذعان کرد: به طور متوسط هر یک باتری فرسوده به نسبت ۵۰ درصد دارای سرب بوده و به همین میزان نیز قابلیت استحصال دارد. البته این مقدار تقریبی است و بستگی به حجم بار وارد شده و مهارت ریخته‌گری شمش در هر شرکت دارد.

اکثر محصولات صادر می‌شود

مدیرعامل تولیدی شمش سرب قراچورلو در پاسخ به این سوال که عمده مشتریان این مجموعه را چه شرکت‌هایی تشکیل می‌دهند، گفت: شرکت‌های آذر باتری، صبانیرو و… مصرف‌کنندگان شمش‌های سرب تولیدی این واحد تولیدی هستند. البته بیشتر محصولات ما برای تامین مواد اولیه، صادر می‌شود. به عبارت دیگر، بدون اینکه ارزی رد و بدل بشود، از طریق تهاتر یا ورود موقت کالا، شمش سرب را صادر و در ازای آن ماده اولیه وارد می‌کنیم.

وی با اشاره به اهمیت رعایت مسائل زیست‌محیطی در صنعت، بیان کرد: هر سه ماه یک بار، نمایندگان سازمان محیط زیست برای بازرسی و نمونه‌گیری از فیلترهایی که در محل خروج گازهای حاوی سرب قرار داده‌ایم، به کارخانه مراجعه می‌کنند. سنجش میزان ذرات معلق سرب موجود در هوای اطراف و داخل کارخانه و همچنین بررسی میزان سایر آلایندگی‌های ناشی از فرایند ریخته‌گری در این بازدیدها انجام می‌شود. تاکنون هیچگونه تذکری در این زمینه به مجموعه ما ابلاغ نشده زیرا تمامی اصول زیست‌محیطی در کارخانه لحاظ شده است.

دپوی باتری، برای هر نوبت تولید

قراچورلو در خصوص شرایط دپو کردن باتری‌های فرسوده، تصریح کرد: هیچ احتیاجی به وجود شرایط و ضوابط خاص جهت انبار کردن باتری‌ها نیست. فقط باید دقت کرد که انبار مورد نظر سرپوشیده باشد و اجازه هیچگونه نفوذی را به آب و اسید ندهد؛ رعایت این دو مورد لازم و کافی است.

مدیرعامل تولیدی شمش سرب قراچورلو ادامه داد: تولیدکنندگان شمش سرب ثانویه عموما باتری‌های فرسوده را برای ۱۰ تا ۱۵ روز در انبارهای خود دپو می‌کنند و علت آن، این است که نوسانات قیمتی باتری‌ها، مانع از تامین بیش از نیاز و دپوی طولانی‌مدت می‌شود. ما نیز در هر دوره تولید، حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ تن باتری فرسوده در انبارهای خود ذخیره می‌کنیم.

وی در خصوص تکنولوژی به کار گرفته شده در این واحد، بیان کرد: خط تولید کارخانه مجهز به دستگاه برش باتری، کوره‌های گردان و فیلترپرس است که این تکنولوژی تولید و تجهیزات مورد استفاده آن در ایران بومی‌سازی شده و به راحتی قابل دسترس است. این تکنولوژی تولید اگرچه از لحاظ زیست‌محیطی و کیفیت محصول، استاندارد است اما نسبت به سایر تکنولوژی‌های مدرن موجود در دنیا، در سطح متوسطی قرار دارد. خطوط تولید مدرن‌تر، عمدتا به صورت اتوماتیک بوده و دخالت نیروی انسانی را به حداقل رسانده است.

محدودیت‌های تجاری

قراچورلو در خصوص میزان نرخ بهره‌برداری از ظرفیت اسمی طی سال‌های اخیر، اذعان کرد: تا دو سال پیش روند تولید به خوبی ادامه داشت و در این زمینه دچار چالشی نبودیم اما از زمان آغاز تحریم‌ها علیه صنایع فلزی کشور و بعد از آن، اعمال محدودیت‌های تجاری توسط دولت، با معضلاتی مواجه شدیم.

وی افزود: در حال حاضر، هیچ صادراتی نمی‌توانیم انجام دهیم زیرا بانک مرکزی خواهان انتقال ارزهای دریافتی به سامانه نیما است؛ در حالی که فعالیت تجاری ما به صورت تهاتر است و هیچگونه ارزی در این خصوص رد و بدل نمی‌شود.

مزاحمت دولت و بانک مرکزی از سر ما کم شود

مدیرعامل تولیدی شمش سرب قراچورلو در پایان خاطرنشان کرد: صنعت سرب و روی دارای انجمن مستقل بوده و تقریبا تمامی شرکت‌های این صنعت متعلق به بخش خصوصی است. به همین دلیل، این صنف هیچ احتیاجی به سیاست‌گذاری‌ها و نظارت دولت ندارد و حتی انتظار اعطای تسهیلات مالی هم ندارد. تنها تقاضای ما این است که بانک مرکزی به واسطه سخت‌گیری‌های پی‌درپی، مانع فعالیت تجاری و تولیدی ما نشوند. از ابتدای فعالیت تاکنون حتی یک مرتبه هم به بانک جهت اخذ وام و یا تسهیلات ویژه مراجعه نکرده‌ایم. نه تنها شرکت ما بلکه شرکت‌های دیگر که در این حوزه مشغول به فعالیت هستند نیز عمدتا چنین درخواستی نداشته‌اند.

مدیر مجتمع معدنی سرب نخلک خبر داد:

۹:۲۶ /دوشنبه/۱۸ فروردین ۱۴۰۴

تا پایان اسفند ماه ۱۴۰۳ حاصل شد؛

۱۵:۵۱ /یکشنبه/۱۷ فروردین ۱۴۰۴

مدیر مجتمع معدنی سرب و روی انگوران عنوان کرد:

۱۵:۳۸ /یکشنبه/۱۷ فروردین ۱۴۰۴

مدیر مجتمع سرب و روی مهدی‌آباد عنوان کرد:

۶:۴۹ /سه شنبه/۲۱ اسفند ۱۴۰۳

در 6 ماهه نخست راه‌اندازی کارخانه،

۱۴:۱۳ /چهارشنبه/۱ اسفند ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت پاسارگاد فلز خاورمیانه عنوان کرد:

۵:۱۵ /پنجشنبه/۱۰ آبان ۱۴۰۳

امین صفری، معاون توسعه معدنی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۳:۱۰ /دوشنبه/۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱

حسن حسینقلی، رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های صنایع و معادن سرب و روی ایران در گفت‌‌‌وگو با «فلزات آنلاین»؛

۱۰:۴۲ /پنجشنبه/۱۳ آبان ۱۴۰۰

علیرضا تقوی، مدیرعامل شرکت کانی فرآوران عرصه اقتصاد مبین در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۲۱:۳۷ /پنجشنبه/۳ تیر ۱۴۰۰

احمد مشکانی، مدیر ارشد گروه معدنی و بازرگانی زرمش در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۲۰:۱۰ /شنبه/۲۸ فروردین ۱۴۰۰

امین صفری، معاون توسعه معادن و صنایع معدنی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات مطرح کرد:

۵:۲۰ /شنبه/۱ مهر ۱۴۰۲

صنعت تولید شمش روی کشور شاید در نگاه اول از لحاظ قدمت، نوپا به نظر برسد

۸:۱۲ /شنبه/۲۰ دی ۱۳۹۹

عضو هیئت مدیره هلدینگ توسعه معادن روی ایران

۸:۲۱ /شنبه/۴ مرداد ۱۳۹۹

سومین همایش و نمایشگاه چشم‌انداز صنایع غیرآهنی ایران

۵:۳۰ /شنبه/۲۰ دی ۱۳۹۹
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1404/01/19

282750

فلزات آنلاین

1404/01/19

973636

فلزات آنلاین

1404/01/19

1713596

فلزات آنلاین

1404/01/19

1147537

فلزات آنلاین

1404/01/19

30207

فلزات آنلاین

1404/01/19

18050

فلزات آنلاین

1404/01/19

49704

فلزات آنلاین

1404/01/19

55899

فلزات آنلاین

1404/01/19

45488

فلزات آنلاین

1404/01/19

45030

فلزات آنلاین

1404/01/19

40057

فلزات آنلاین

1404/01/19

38571

فلزات آنلاین

1404/01/19

37957

فلزات آنلاین

1404/01/19

44104

فلزات آنلاین

1404/01/19

43764

فلزات آنلاین

1404/01/19

63906

فلزات آنلاین

1404/01/19

35722

فلزات آنلاین

1404/01/19

48640

فلزات آنلاین

1404/01/19

57537

فلزات آنلاین

1404/01/19

7823600