سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۱:۲۵ /پنج شنبه/۶ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۵:۴۵ /چهارشنبه/۲۲ شهریور ۱۴۰۲

مدیرعامل شرکت آراد آلومینیوم پارسیان:

تنها گزینه به‌روزرسانی است

مدیرعامل شرکت آراد آلومینیوم پارسیان، تولیدکننده پروفیل آلومینیومی گفت: متاسفانه سازمان‌های دولتی به جای رفع موانع مسیر تولید، به سنگ‌اندازی در مسیر تولیدکنندگان می‌پردازند. علاوه‌براین، عدم به‌روزرسانی ماشین‌آلات باعث شده تا تولیدکنندگان به سبب کمبود نیروی انسانی با معضلات بیشتری درگیر شوند؛ به همین دلیل برای تولید محصولات باکیفیت و سرعت بخشیدن به فرایند‌ها باید از ماشین‌آلات به‌روز استفاده کنیم.

علیرضا عطاری در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، بیان کرد: در حال حاضر تولیدکنندگان در کشور به دلیل رکود بازار مصرف و کاهش میزان تقاضا برای محصولات، با مشکلات و معضلات فراوانی روبه‌رو هستند. گفتنی است که اکنون نه‌تنها صنعت آلومینیوم، بلکه اکثر صنایع در کشور با چالش‌های زیادی دست به گریبان هستند که از جمله آن‌ها می‌توان به کمبود نیروی انسانی به خصوص نیروی متخصص اشاره کرد. علاوه‌براین مشکلات دیگری مانند نوسان قیمت آلومینیوم، میزان و نحوه عرضه آلومینیوم در بورس کالا، مسائل مالیاتی و… برای تولیدکنندگان دردسرساز شده‌اند. متاسفانه باید گفت که در کشور، صنعت آلومینیوم از نظر مسائل علمی و امور تحقیقاتی مورد توجه قرار نگرفته و اقدامات موثری در این زمینه انجام نشده است؛ در صورتی که اگر در مراکز علمی، رشته‌های تخصصی این صنعت آموزش داده می‌شد، اکنون نیروی‌های کارآزموده‌ای‌ وجود داشتند که برای صنعت آلومینیوم مثمر ثمر واقع می‌شدند. همچنین در کنار آن اکثر دستگاه‌ها و ماشین‌آلات خطوط تولید قدیمی بوده و یا از کشور چین وارد می‌شوند و در زمینه ساخت داخل ماشین‌آلات و تجهیزات هم اقدامات موثری صورت نگرفته است. در این شرایط تولیدکنندگان کشور‌های منطقه مانند بحرین و ترکیه از ما پیشی گرفته و تنها امتیاز تولیدکنندگان ایرانی، بهای پایین تمام شده محصولات نسبت به رقبا است؛ در اینجا باید به نکته مهمی اشاره کنم که صنعتگران ایرانی، آلومینیوم را با قیمتی بالاتر از قیمت‌های جهانی خریداری می‌کنند و تنها به دلیل انرژی و نیروی کار ارزان‌قیمت موفق به کنترل هزینه‌های تولید شده‌اند. به عنوان مثال اکنون در بازار مصرف عراق میزان فروش محصولات درجه دو ایرانی نسبت به محصولات ترک که قیمت بالاتری دارند، بیشتر است زیرا هزینه‌های انرژی در این کشور بالا بوده و تولیدکنندگان ایرانی با مزیت انرژی ارزان و دستمزد پایین‌تر، موفق به فروش محصولات خود می‌شوند.

جزیره‌ای عمل می‌کنیم

وی در خصوص صادرات پروفیل آلومینیومی، عنوان کرد: علاوه بر کشور عراق، تولیدکنندگان محدودی محصولات خود را به کشور ترکیه صادر می‌کنند اما مسئله اینجاست که در زمینه صادرات هم تولیدکنندگان ایرانی بسیار باقدرت عمل نکرده‌اند. به عنوان مثال در کشور چین شرکت‌های بزرگ برای شرکت‌های زیرمجموعه که در زمینه صادرات فعالیت دارند، تسهیلاتی در نظر گرفته و از آن‌ها حمایت می‌کنند اما اگر در داخل تولیدکنندگانی در زمینه صادرات فعالیت دارند، فقط به دلیل اقدامات موثر خود در زمینه بازاریابی و فروش است. در کشور هیچ نهاد و یا ارگانی وجود ندارد که صنعتگرانی که از توانمندی بالایی در زمینه تولید برخوردار هستند، به آن مراجعه کرده و به مشتریان خارجی معرفی شوند. بازار‌های داخلی هم دیگر جوابگوی تولیدکنندگان برای ادامه و یا توسعه فعالیت‌ها نیستند. علت اصلی آن را می‌توان به کمبود نقدینگی نسبت داد زیرا اگر مشتریان توان خرید محصولات را نداشته باشند، بی‌شک تقاضا در بازار مصرف کاهش پیدا می‌کند؛ باید گفت که مسائلی مانند تورم، مشکلات اقتصادی و عدم ارائه تسهیلات از سوی بانک‌ها بی‌تاثیر بر چالش کمبود نقدینگی نبوده‌اند؛ نکته مهم دیگری که باید در رابطه با افت میزان تقاضای محصولات در نظر گرفت، کاهش فعالیت‌های بخش ساخت‌وساز است.

مدیرعامل شرکت آراد آلومینیوم پارسیان در رابطه با سایر چالش‌های مسیر تولید، اذعان کرد: همان طور که اشاره شد، یکی از مشکلات اصلی تولیدکنندگان مسائل مالیاتی، محاسبات اشتباه و اخذ مالیات‌های سنگین بدون در نظر گرفتن ضررهایی که تولیدکنندگان متحمل شده‌اند، است و این موضوعات باعث می‌شوند تا تمرکز ما به جای فرایند‌های تولید، بر رفع مشکلات باشد؛ همچنین در حال حاضر تولیدکنندگان با محدودیت‌های انرژی برق و در فصول سرد با قطعی گاز مواجه هستند که از سرعت حرکت آن‌ها برای تولید به‌موقع محصولات می‌کاهد.

رشد تولید در گروه بهره‌‌مندی از ماشین‌آلات پیشرفته

عطاری با اشاره به ماشین‌آلات مورد استفاده در این صنعت، افزود: ماشین‌سازان داخلی موفق به بومی‌سازی دستگاه‌ها ‌و ماشین‌آلات شده‌اند اما باید گفت که قابل قیاس با ماشین‌آلات خارجی نیستند؛ همچنین با توجه به اینکه در حال حاضر اکثر صنایع با چالش کمبود نیروی انسانی درگیر هستند، تولیدکنندگان به ماشین‌آلاتی با تکنولوژی به‌روز که به نیروی کار کمتری نیاز داشته باشند، دسترسی ندارند. به عنوان مثال صنعتگران می‌توانند با استفاده از ماشین‌آلات «PLC» و تمام اتوماتیک، تعداد کارکنان خط تولید را از هفت نفر به دو یا سه نفر کاهش داده و محصول باکیفیتی را تولید کنند اما اکنون آن‌ها در روند تولید به نیروی انسانی وابسته هستند که همین موضوع باعث افزایش هزینه‌ها، کاهش تناژ تولید و کیفیت محصولات می‌شود. لازم به ذکر است که ما در خطوط تولید خود از دستگاه‌های پرس اکستروژن ایرانی استفاده کرده و در زمینه تعمیر و نگهداری آن‌ها با مشکل خاصی روبه‌رو نیستیم. در حال حاضر هزینه‌های بالا و مشکلات معیشتی باعث شده تا نیروی انسانی تمایلی به کار در واحد‌های تولیدی نداشته و شغل‌های کاذب را انتخاب کند؛ به همین دلیل حتی با افزایش حقوق‌ها نیز مشکلات نیروی کار رفع نشده و تولیدکنندگان برای پرداخت این مبالغ با مشکل مواجه هستند. گفتنی است که اکنون حدود ۱۲ نفر در شرکت آراد آلومینیوم پارسیان مشغول به فعالیت هستند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا تاکنون در بازار مصرف شاهد کپی‌برداری از محصولات خود و یا فروش آن‌ها با نام‌های تجاری دیگر بوده‌اید، گفت: با توجه به اینکه محصولات ما اختصاصی بوده و بر اساس سفارش مشتری تولید می‌شوند، با چنین مشکلی درگیر نبوده‌‌ایم اما ممکن است بعد از تولید محصولات، خود مشتریان شاهد این اتفاق باشند.

مدیرعامل شرکت آراد آلومینیوم پارسیان با بیان اینکه این واحد تولیدی برای تولید محصولات خود از شمش آلومینیوم استفاده می‌کند، ابراز کرد: ما مواد اولیه موردنیاز خود را از بورس کالا و بازار آزاد خریداری می‌کنیم اما در برخی مواقع با مشکلاتی در خصوص تامین شمش مواجه می‌شویم. در بورس کالا به دلیل فروش اعتباری شمش آلومینیوم، قیمت آن افزایش پیدا کرده و میزان شمش عرضه شده به صورت فروش نقدی بسیار پایین است. باید خاطرنشان کنم که با توجه به شرایط موجود دورنمای صنعت پروفیل آلومینیوم در کشور، روشن نخواهد بود و تنها راهکار‌هایی که باعث بهبود وضعیت این صنعت می‌شوند، واردات ماشین‌آلات به‌روز و آموزش نیروی کار ماهر است.

انتهای پیام//

یک فعال صنعت آلومینیوم در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۰۱ /چهارشنبه/۴ مهر ۱۴۰۳

یک فعال صنعت آلومینیوم در گفت‌و‌گو با «فلزات‌آنلاین» مطرح کرد:

۸:۵۹ /چهارشنبه/۲۴ مرداد ۱۴۰۳

مدیر فروش شرکت یکتا آلومینیوم پارس مطرح کرد:

۶:۱۰ /چهارشنبه/۱۷ مرداد ۱۴۰۳

یک فعال صنعت پروفیل آلومینیوم در گفت‌و‌گو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۵:۱۷ /سه شنبه/۱۶ مرداد ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت آکپا ایران مطرح کرد:

۱۱:۲۱ /چهارشنبه/۱۰ مرداد ۱۴۰۳

رئیس هیئت مدیره شرکت آسایش گستران کوتوال:

۱۴:۴۲ /چهارشنبه/۲۷ تیر ۱۴۰۳

سید نوید موسوی، مدیرعامل شرکت پایدار فلز ویرا در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۵:۵۳ /شنبه/۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲

مدیر کارگاه ریخته‌گری انصاری:

۱۳:۲۳ /شنبه/۷ آبان ۱۴۰۱

مصطفی دوخایی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی « فلزات آنلاین» بیان کرد:

۷:۰۲ /دوشنبه/۱۱ مهر ۱۴۰۱

محمود حکیمی، عضو هیئت مدیره شرکت آکپا ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۶:۱۳ /چهارشنبه/۷ مهر ۱۴۰۰

حسین آخانی، مدیرعامل شرکت آلومینیوم آخانی طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۷ /شنبه/۱۸ شهریور ۱۴۰۲
به زودی گزارش‌های تحلیلی مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/5

226357

فلزات آنلاین

1403/10/5

612515

فلزات آنلاین

1403/10/5

923445

فلزات آنلاین

1403/10/5

3285726

فلزات آنلاین

1403/10/5

24873

فلزات آنلاین

1403/10/5

13831

فلزات آنلاین

1403/10/5

42643

فلزات آنلاین

1403/10/5

48803

فلزات آنلاین

1403/10/5

43072

فلزات آنلاین

1403/10/5

41383

فلزات آنلاین

1403/10/5

28816

فلزات آنلاین

1403/10/5

30214

فلزات آنلاین

1403/10/5

28818

فلزات آنلاین

1403/10/5

37402

فلزات آنلاین

1403/10/5

35717

فلزات آنلاین

1403/10/5

59438

فلزات آنلاین

1403/10/5

28101

فلزات آنلاین

1403/10/5

43017

فلزات آنلاین

1403/10/5

47324

فلزات آنلاین

1403/10/5

5049300