معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: در شرایط کنونی کشور و به خصوص استان خراسان رضوی که با مشکلات عدیده ناشی از شیوع ویروس کرونا دست و پنجه نرم میکند، توسعه ساختمانسازی و پروژههای عمرانی و همچنین صنایع معدنی در این استان دو فرصت جدید برای برونرفت از این مشکلات و به تبع آن، رونق صنعت در این استان است.
به گزارش «فلزات آنلاین» و به نقل از شاتا، علی رسولیان در نشست معرفی سرپرست شرکت شهرکهای صنعتی استان خراسان رضوی، ظهار داشت: توسعه ساختمانسازی و پـــروژههـــای عمـــرانی و همچنیــــن صنایـــع معدنی در این استان دو فرصت جدید برای برونرفت از مشکلات کرونا و رونق صنعت این استان است.
وی افزود: کشور در شرایط بسیار دشوار از نظر اقتصادی بهسر میبرد و بر اساس آمار موجود ۱۰ درصد از شاخصهای کلان اقتصادی کشور در نتیجه تحریمها کاهش یافته است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: از سوی دیگر، شیوع بیماری کرونا نه تنها اقتصاد ایران بلکه اقتصاد کل دنیا را با مشکلات اساسی دچار کرده و نرخ بیکاری را در برخی کشورها تا ۶ درصد افزایش داده است.
رسولیان ادامه داد: شیوع کرونا در عرصه بازار تقاضا را به شدت کاهش داده و بر عرضه کالا و خدمـــات تاثیـــر منفـــی گذاشتــــه و سرمایهگذاریهــا را تــا ۴۵ درصـــد کاهــش داده است؛ حدود ۴۰ درصد شاخصهای بورس نیز در جهان ریــزش داشته و رشد متوسط اقتصاد جهان را به منفی ۶ درصــد رسانده است.
وی یادآور شد: در ایران دو عامل تحریمهای اقتصادی و شیوع کرونا در یک همافزایی ضربه بزرگی به اقتصاد وارد کرده و کار را به جایی رسانــده است کــه اکنــون درخواســت بنگاههای اقتصادی به حد تامین حداقلها برای تولید یعنی واردات مواد اولیه با ارز آزاد یا با هر مبلغی رسیده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی بیان کرد: خراسان رضوی در سال گذشته و قبل از شیوع کرونا با وجود محدودیتها و فشارهای اقتصادی وضعیت مناسبی داشت؛ بهطوری که ۱۳.۷ درصد فرصتهای شغلی بهوجود آمده در کشور طی سال گذشته به خراسان رضوی تعلق داشت، سرمایهگذاری صنعتی آن ۸۵ درصد و مصرف برق و گاز صنعتی آن ۱۰ تا ۱۱ درصد رشد کرد.
رسولیان اضافه کرد: اما بعد از شیوع کرونا شرایط اقتصادی خراسان رضوی کاملا تغییر کرد و از آنجا که بخش قابل توجهی از اقتصاد استان وابسته به گردشگری و زیارت بود، تعطیلی این حوزه و بنگاههای اقتصادی وابسته به آن آسیب بسیار به اقتصاد استان وارد کرد و شاید خراسان رضوی در بین استانهای دیگر بیشترین آسیب را از کرونا متحمل شد.
وی گفت: در شرایط کنونی میتوان با فعال کردن دو بخش صنایع معدنی و فعالیتهای عمرانی و ساختمانی بسیاری از حوزه صنعت و تولید استان را فعال کرد و رونق داد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی ادامه داد: هنوز تقاضا در ایران و دنیا برای صنایع معدنی وجود دارد. در طول سه یا چهار ماه گذشته تفاهمنامههایی با شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) و شرکت مس ایران در استان خراسان رضوی منعقد شد.
رسولیان اظهار امیدواری کرد بتوان هرچه سریعتر با به مزایده گذاشتن معادن، حوزه صنایع معدنی در استان را بیش از گذشته فعال کرد.
وی یـادآور شــد: ظرفیــت بسیـــار در حــوزه ساختمــانســازی و فعالیــتهای عمـــرانی در خراسان رضوی بهویژه مشهد وجود دارد و ۴۰ تا ۵۰ درصد حــوزه صنعتــی بــه ساختمانسازی وابسته هستند و با رونق فعالیتها در این بخش نیز میتوان صنایع وابسته را توسعه داد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراســان رضوی تاکیـــد کــرد: در زمان مدیریت سابق شرکت شهرکهای صنعتی، دو اقدام بزرگ شامـــل سامانـــدهی اسنـــاد واحدهای صنعتی مستقــر در شهرکهـــا و نواحی صنعتی و دیگری شناسایی واحدهای آسیب دیده و دارای مشکل در قالـــب کلینیــک صنعـــت و کمک به آنها برای بازگشت به چرخه تولید انجــام گرفـــت کـــه بـــا همکــاری تشکلهـــای اقتصـــادی توفیقـــات خوبــی در ایـــن زمینــه بهدست آمد.
رسولیان افزود: هرچند طی چند سال اخیر اقدامــات بسیـــار مناسبـــی بـــرای توسعـــه زیرساختهای شهرکها و نواحی صنعتی این استان انجام گرفت، اما هنوز مشکلات بسیار در این بخش گریبانگیر واحدهای صنعتی است که باید برای رفع آنها و تامین همه زیرساختهای مورد نیاز برای بخش تولید در شهرکها و نواحی صنعتی استان تلاش کرد.
وی اضافه کرد: شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی طی دو سال گذشته در حوزه رونق ساخت داخل و بهرهگیری از شرکتهای دانشبنیان، برگزاری نمایشگاهها و به نمایش گذاشتن توانمندیهای داخلی تلاش بسیار کرد که از اقدامات مطلوب در دوران تحریم بهشمار میرود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی توسعه زیرساختها در شهرکها و نواحی صنعتی، شناسایی واحدهای صنعتی که زمین در شهرکها را در اختیار گرفته و مشغول فعالیت نیستند، تامین زمین برای فعالیت واحدهای جدید در شهرکها، شناسایی واحدهای تعطیل و نیمهتعطیل و کمک به احیای آنها را مورد تاکید قرار داد.
رسولیان گفت: شهرک صنعتی شماره ۵ مشهد، معطل یک مجوز از سازمان حفاظت محیط زیست است تا فعالیت خود را در زمینی به مساحت یک هزار و ۴۰۰ هکتار آغاز کند؛ که ضروری است این موضوع هرچه سریعتر مورد پیگیری قرار گیرد.