سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲۰:۱۱ /سه شنبه/۶ آذر ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۳:۱۸ /سه شنبه/۶ آذر ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت توسعه معادن طلای کردستان:

توسعه ظرفیت تولید در بلندمدت را هدف‌گذاری کرده‌ایم

مدیرعامل شرکت توسعه معادن طلای کردستان گفت: توسعه ظرفیت تولید از لحاظ تناژی از میزان 500 هزار تن به دو میلیون تن خاک در سال، از برنامه‌های بلندمدتی است که به دنبال آغاز دوره بهره‌برداری از مجموعه فعلی هدف‌گذاری کرده‌ایم و با محقق شدن این هدف، به تولیدکننده بیش از 25 درصد طلای کشور تبدیل خواهیم شد.

مدیرعامل شرکت توسعه معادن طلای کردستان گفت: توسعه ظرفیت تولید از لحاظ تناژی از میزان ۵۰۰ هزار تن به دو میلیون تن خاک در سال، از برنامه‌های بلندمدتی است که به دنبال آغاز دوره بهره‌برداری از مجموعه فعلی هدف‌گذاری کرده‌ایم و با محقق شدن این هدف، به تولیدکننده بیش از ۲۵ درصد طلای کشور تبدیل خواهیم شد.

مقداد مجدی در گفت‌وگو با خیرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» در خصوص عوامل موثر بر سودآوری شرکت‌های تولیدکننده طلا در ایران و جهان، اظهار داشت: صنعت استحصال طلا در زمینه عوامل موثر بر سودآوری، دارای شاخصه‌‎های خاصی است که آن‌ را به نوعی از سایر صنایع معدنی مستثنی می‌کند و به نظر می‌رسد دلیل اصلی این موضوع، محصول خاصی است که در این صنعت تولید می‌شود؛ یعنی طلا که پشتوانه پول است. بنابراین در صنعتی که فراپول تولید می‌کند، طبعا عوامل موثر بر سودآوری آن نیز اندکی متفاوت با سایر صنایع خواهد بود. از طرفی، گره زدن سودآوری مجموعه به نوسانات قیمت طلا و ارز یک اشتباه استراتژیک است. به نظر می‌رسد یکی از عوامل موثر بر سودآوری شرکت‌های فعال در صنعت استحصال طلا، موضوع ظرفیت اسمی خط تولید است. با عنایت به اینکه شمش تولیدی در یک کارخانه طلا، حاصل ضرب تناژ ماده معدنی ورودی به خط تولید در عیار آن (با احتساب بازیابی خط تولید) است، بنابراین در صورت بیشینه کردن ظرفیت تناژی، عیار ماده معدنی و نیز بهینه‌سازی خط تولید از نظر بازیابی کل، می‌توان به تولید به مراتب بالاتری از میزان در نظر گرفته شده در مرحله طراحی رسید و بر همین اساس درآمد بیشتر ناشی از افزایش تولید با ثابت بودن هزینه‌های عملیاتی، معادل با افزایش سودآوری آن واحد صنعتی خواهد بود.

وی در همین راستا افزود: از سوی دیگر، به جای افزایش درآمد ناشی از افزایش تولید می‌توان روی کاهش هزینه‌های عملیاتی تمرکز کرد. بهینه‌سازی مصرف مواد شیمیایی، انجام نگهداری و تعمیرات اصولی با تکیه بر روش‌های نوین (PM) در راستای کاهش هزینه‌های تامین قطعات یدکی و استفاده از تکنولوژی‌های نو در صنایع، از جمله مواردی است که می‌توان در این حوزه مورد تاکید قرار داد. تکیه بر روش‌های اصولی برنامه‌ریزی و کنترل در واحدهای تولیدی نیز از جمله مواردی است که امکان پایش وضعیت مجموعه صنعتی به صورت لحظه‌ای را برای مدیران ارشد مجموعه فراهم می‌کند تا بتوانند در راستای حذف عوامل مخرب و تقویت عوامل مفید در سودآوری شرکت گام بردارند.

ضرورت مدیریت و کنترل پروژه در دوره سرمایه‌گذاری اولیه

مدیرعامل شرکت توسعه معادن طلای کردستان در پاسخ به این سوال که آیا تولید فلز گران‌بهای طلا توسط فعالان این صنعت در هر شرایطی سودآور خواهد بود و یا اینکه تحت برخی عوامل ممکن است با افت سودآوری نیز همراه شود، گفت: بدون شک صنعت استحصال طلا نیز مشابه با سایر صنایع می‌تواند در فراز و نشیب‌های اقتصادی گرفتار شود اما با توجه به محصول نهایی تولیدی در این صنعت، میزان تاثیرپذیری آن از عواملی مانند نوسانات نرخ ارز نسبت به سایر صنایع کمتر است و نرخ بازگشت سرمایه، ارزش خالص دارایی‌ها و پارامترهایی که در طرح‌های توجیهی فنی و اقتصادی به عنوان شاخصه‌های اصلی ایجاد صنعت طلا مورد تاکید هستند، در طول دوره ایجاد این صنایع دستخوش کمترین تغییرات قرار می‌گیرند. با توجه به تجربه‌ای که در دوره احداث کارخانه استحصال طلای سقز داشته‌ایم، به نظر می‌رسد میزان تاثیرپذیری این صنعت از عوامل اقتصادی، در دوره سرمایه‌گذاری به مراتب شدیدتر از دوره بهره‌برداری است و بر همین اساس می‌طلبد که دقت ویژه‌ای به بحث مدیریت و کنترل پروژه در دوره سرمایه‌گذاری اولیه داشت؛ البته پر واضح است در صورت عدم مدیریت صحیح در دوره بهره‌برداری و عدم توجه به مسائلی مانند نگهداری و تعمیرات، بهینه‌سازی مواد مصرفی، مدیریت منابع انسانی، تامین پایدار خوراک خط تولید و مسائلی از این دست، قطعا افت سودآوری مجموعه متصور خواهد بود.

مجدی در ادامه به وضعیت سودآوری صنعت طلا در ایران و جهان در سال جاری میلادی و آینده پیش روی این صنعت اشاره کرد و گفت: بررسی قیمت جهانی طلا در ابتدا و انتهای سال جاری میلادی، به وضوح نشان می‌دهد که یک جهش بیش از ۶۰۰ دلاری در قیمت یک اونس طلا اتفاق افتاده است. در صورتی که بخشی از این افزایش قیمت، با افزایشات نرخ تورم سالیانه و هزینه‌‎های جاری صنعت طلا مستهلک شود، باز هم بخش عمده این جهش قیمتی در طلا را می‌توان به عنوان افزایش در سودآوری صنعت طلا در نظر گرفت؛ اگرچه در ماه‌های آینده، انتظار ادامه این روند در قیمت جهانی طلا منطقی نبوده و به نظر می‌رسد شیب این افزایش به میزان قابل‌توجهی کاهش خواهد یافت. این موضوع متاثر از اتفاقات سیاسی است که اخیرا در دنیا شاهد به وقوع پیوستن آن‌ها هستیم و پس از طی شدن این دوره، می‌توان در خصوص چگونگی ادامه این روند اظهار نظر کرد.

وی ضمن تاکید بر اهمیت سرمایه‌گذاری‌های جدید جهت افزایش تولید این فلز گران‌بها در کشور بر سودآوری شرکت‌های فعال در این عرصه در شرایط کنونی بازارهای داخلی و خارجی، مطرح کرد: بی‌شک تولید محصولی مانند طلا که پشتوانه پول ملی در کشورهاست و به عنوان یکی از آلترناتیوهای همیشه مطرح در حوزه سرمایه‌گذاری مطرح بوده و هست، همواره به عنوان یک روش امن حفظ ارزش روز دارایی‌ها مطرح خواهد بود. از طرفی، در اکثر مواقع میزان سود حاصل از سرمایه‌گذاری‌های جدید در صنعت طلا، به مراتب بیشتر از سرمایه‌گذاری‌های انجام شده بوده و علاوه‌برآن،  دوره بازگشت سرمایه نیز در این صنعت بسیار کوتاه تر از سایر صنایع معدنی است. بنابراین موضوع سرمایه‌گذاری‌های جدید و ایجاد فازهای توسعه، همواره مورد توجه فعالان این صنعت بوده است. در حال حاضر نیز با در نظر گرفتن شرایط حاکم بر بازار، هر اقدامی در راستای افزایش تولید طلا و در صورت اقدام به هنگام، سودآوری تضمینی برای مجموعه به دنبال خواهد داشت.

افزایش تعداد معادن طلای کردستان به پنج معدن

مدیرعامل شرکت توسعه معادن طلای کردستان در ارتباط با اهداف و برنامه‌ای پیش روی این شرکت در راستای افزایش سودآوری، خاطرنشان کرد: هدف ابتدایی شرکت توسعه معادن طلای کردستان، آغاز بهره‌برداری از کارخانه استحصال طلای سقز با ظرفیت تولید ۵۰۰ کیلوگرم شمش طلا در سال (معادل ۵ درصد تولید فعلی طلا در کشور) است که این موضوع در نیمه اول سال آینده به فضل الهی محقق خواهد شد. در اقدامی برنامه‌ریزی شده و دقیق و در راستای تامین پایدار خوراک کارخانه استحصال طلای سقز، چهار محدوده معدنی جدید در شهرستان سقز در اختیار شرکت توسعه معادن طلای کردستان قرار گرفت و در یک سال آتی، نسبت به تثبیت ذخیره‌های قطعی ماده معدنی در این محدوده‌ها اقدام خواهد شد و تعداد معادن این شرکت از یک به پنج محدوده افزایش خواهد یافت.

وی در پایان یادآور شد: از طرفی، طراحی خط تولید کارخانه به صورتی انجام گرفته است که انعطاف‌پذیری ویژه‌ای جهت افزایش ظرفیت تناژی و عیاری دارد و از این رو می‌توان با کنترل پارامترهای مذکور، نسبت به افزایش تولید مجموعه بدون کوچک‌ترین سرمایه‌گذاری مجدد اقدام کرد. در کنار این موارد، توسعه ظرفیت مجموعه از نظر تناژی از میزان ۵۰۰ هزار تن به دو میلیون تن خاک در سال، از برنامه های بلندمدتی است که به دنبال آغاز دوره بهره‌برداری از مجموعه فعلی، هدف‌گذاری شده است و با محقق شدن این هدف، شرکت توسعه معادن طلای کردستان تولید کننده بیش از ۲۵ درصد طلای کشور مطرح خواهد شد.

انتهای پیام//

در اجلاسیه پیشرانان صنعت و معدن،

۹:۱۰ /چهارشنبه/۳۰ آبان ۱۴۰۳

در مهر ماه 1403 رقم خورد؛

۱۵:۲۴ /یکشنبه/۲۷ آبان ۱۴۰۳

هم‌زمان با هفته کتاب و کتاب‌خوانی،

۹:۳۰ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

با حضور مدیرعامل تاصیکو صورت پذیرفت؛

۷:۱۷ /چهارشنبه/۱۸ مهر ۱۴۰۳

با هدف بررسی پروژه‌های سیستان و بلوچستان انجام شد؛

۱۲:۰۷ /یکشنبه/۲۵ شهریور ۱۴۰۳

با هدف بررسی پروژه‌های معدنی استان سیستان و بلوچستان،

۸:۲۹ /شنبه/۱۷ شهریور ۱۴۰۳

مقداد مجدی، مدیرعامل شرکت توسعه معادن طلای کردستان در گفت‌وگو با «فلزات‌‎آنلاین»:

۵:۱۳ /شنبه/۱۳ مرداد ۱۴۰۳

امیرحسین نادری، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری صدر تامین در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۴۰ /شنبه/۱۶ تیر ۱۴۰۳

سید زانیار سید موسوی، مدیر امور معادن شرکت توسعه معادن طلای کردستان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۱:۳۴ /دوشنبه/۱۱ تیر ۱۴۰۳

فواد میثمی، مدیر برنامه‌ریزی و توسعه و عضو هیئت مدیره شرکت توسعه معادن طلای کردستان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۲:۳۴ /چهارشنبه/۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

داود رئیسی، مدیرعامل شرکت معادن و صنایع معدنی کارند صدر جهان در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۶:۰۰ /یکشنبه/۳ دی ۱۴۰۲

محمد نبی نوری، مدیرعامل شرکت توسعه معادن پارس تامین در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۶:۰۷ /شنبه/۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲
به زودی یادداشت‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

اینفوگرافیک شرکت توسعه معادن طلای کردستان؛

۶:۳۴ /شنبه/۱۹ خرداد ۱۴۰۳
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/09/5

208250

فلزات آنلاین

1403/09/5

573182

فلزات آنلاین

1403/09/5

769238

فلزات آنلاین

1403/09/5

2715234

فلزات آنلاین

1403/09/5

24028

فلزات آنلاین

1403/09/5

14305

فلزات آنلاین

1403/09/5

40357

فلزات آنلاین

1403/09/5

49911

فلزات آنلاین

1403/09/5

42663

فلزات آنلاین

1403/09/5

41519

فلزات آنلاین

1403/09/5

27652

فلزات آنلاین

1403/09/5

29388

فلزات آنلاین

1403/09/5

28093

فلزات آنلاین

1403/09/5

37284

فلزات آنلاین

1403/09/5

34837

فلزات آنلاین

1403/09/5

50459

فلزات آنلاین

1403/09/5

27364

فلزات آنلاین

1403/09/5

40144

فلزات آنلاین

1403/09/5

44200

فلزات آنلاین

1403/09/5

4567700