مدیرعامل شرکت دانش پرتو نقش جهان گفت: با توجه به اینکه ما تنها تولیدکننده محصول فوق استراتژیک کریستالیزاتور مسی جهت استفاده در خطوط ریختهگری پیوسته شرکتهای بزرگ فولادی کشور همچون فولاد مبارکه و فولاد هرمزگان هستیم، بنابراین ارتقای کمی و کیفی تولید را در دستور کار قرار دادهایم تا ضمن حفظ مشتریان خود، بتوانیم این محصول را روانه بازارهای صادراتی کنیم.
مجید رحیمی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» بیان کرد: زمینه فعالیت شرکت دانش پرتو نقش جهان، تولید قطعات خاص و با ارزش افزوده بالای مسی مورد استفاده در صنایع مختلف به ویژه فولاد است. به همین منظور، در راستای معرفی هرچه بیشتر محصولات شرکت و توسعه همکاریهای متقابل با شرکتهای بزرگ فولادی، حضور مداوم در نمایشگاههای تخصصی همچون سمپوزیوم فولاد که اکثر فولادسازان مطرح کشور در آن حضور دارند را در دستور کار خود قرار دادهایم؛ ضمن اینکه ما یک سری مقالات علمی و تخصصی در برخی از دورههای این سمپوزیوم ارائه دادهایم و پس از دیدار و رایزنی با بزرگان این صنعت، به نتایج و موفقیتهایی نیز دست یافتهایم. سمپوزیوم فولاد ۱۴۰۲، نهمین دوره حضور متوالی ما در این گردهمایی بزرگ اهالی صنعت فولاد کشور بود و امیدواریم در دورههای آتی این سمپوزیوم نیز حضوری موثر و قدرتمند داشته باشیم.
وی در خصوص اهمیت برگزاری همایشهای تخصصی مانند سمپوزیوم فولاد، عنوان کرد: ما معتقدیم که برگزاری نمایشگاهها و همایشهای تخصصی همچون سمپوزیوم فولاد، یک گام رو به جلو در این صنعت استراتژیک است زیرا مدیران عامل شرکتهای بزرگ فولادی در کنار نخبگان، کارشناسان و اهالی این صنعت، به واکاوی چالشها و ارائه راهکارهای مختلف در راستای توسعه هرچه بیشتر صنعت فولاد کشور میپردارند؛ کمااینکه این دوره از سمپوزیوم فولاد با محوریت «مراحل عبور از تکنولوژیهای موجود به فناوریهای فولاد سبز در کشور» برگزار شد و هماکنون شاهد هستیم که خوشبختانه اقدامات موثری از سوی برخی شرکتهای فولادی کشور در مسیر تولید فولاد سبز در حال انجام است.
تولید فولاد سبز یک ضرورت است
مدیرعامل شرکت دانش پرتو نقش جهان در ارتباط با ضرورت تولید فولاد سبز، مطرح کرد: صنعت فولاد کشور با پیشرفت قابل توجهی طی سالیان اخیر همراه شده و هماکنون ایران در میان ۱۰ تولیدکننده برتر فولاد خام جهان قرار دارد. با این وجود، کاهش حداکثری انتشار گازهای گلخانهای به ویژه دیاکسید کربن باید در دستور کار شرکتهای فولادی قرار بگیرد که بدون شک این مسئله، زمانبر و نیازمند سرمایهگذاری کلان خواهد بود. امیدواریم که در آینده نزدیک، فولاد به سبزترین حالت ممکن در داخل تولید شود و ما به عنوان یکی از تامینکنندگان قطعات مورد نیاز شرکتهای بزرگ فولادی همچون فولاد مبارکه، فولاد هرمزگان و…، از هیچ تلاشی در این زمینه دریغ نخواهیم کرد.
رحیمی در همین راستا ادامه داد: ما همواره به دنبال بهبود مستمر تولید با تامین تجهیزات و ماشینآلات بهروز هستیم تا بتوانیم برخی قطعات خاص و مورد نیاز فولادسازان کشور را تولید کرده و در اختیار آنها قرار دهیم اما متاسفانه با چالشهای مختلفی در این مسیر مواجهیم که از جمله میتوان به کمبود مواد اولیه (کاتد مسی) و دشواریها و بروکراسیهای موجود در زمینه واردات ماشینآلات جدید اشاره کرد. از طرفی، تکنولوژی و دانش فنی ریختهگری و تولید قطعات مسی در بسیاری از شرکتها بهروز نیست؛ اگرچه خوشبختانه پیشرفتهای قابلتوجهی در بومیسازی تکنولوژی، قطعات و تجهیزات مورد نیاز فعالان این صنعت به همت شرکتهای دانشبنیان همچون دانش پرتو نقش جهان حاصل شده است؛ امیدواریم با حمایت روزافزون از واحدهای دانشبنیان در راستای داخلیسازی حداکثری کمی و کیفی قطعات مورد نیاز شرکتهای فولادی کشور، زمینه تحقق تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴ فراهم شود.
وی در ادامه به تولید قطعات خاص و مورد نیاز شرکتهای فولادی اشاره کرد و گفت: شرکت دانش پرتو نقش جهان طی سالیان اخیر، افزایش روابط و همکاریهای دوسویه با فولادسازان برجسته کشور و توسعه کمی و کیفی تولید محصولات جدید و خاص را در دستور کار خود قرار داده است. در همین راستا، ما برای اولین بار در کشور موفق به تولید محصول فوق استراتژیک به نام «کریستالیزاتور مسی» شدیم که نقش بسزایی در تولید اسلب فولادی دارد. این محصول پیش از بومیسازی و تولید عمده توسط شرکت دانش پرتو نقش جهان، از کشورهایی همچون آلمان و ایتالیا وارد کشور میشد و در حال حاضر ایران به جمع تولیدکنندگان آن پیوسته است.
افتخارآفرینی ملی با تولید کریستالیزاتور
مدیرعامل شرکت دانش پرتو نقش جهان با بیان اینکه کریستالیزاتور، یکی از قطعات حساس و پراهمیت در خطوط ریختهگری پیوسته است که نقش بسزایی در انجماد اولیه مذاب دارد، گفت: با توجه به دمای مذاب، این قطعه باید از خواص مکانیکی مطلوب مانند سختی و استحکام کششی بالایی برخوردار باشد که خوشبختانه ما با بهرهگیری از تیم مجرب تحقیق و توسعه (R&D) و متخصصان و نخبگان جوان دانشگاهی که به تازگی در شرکت استخدام کردهایم، توانستیم این قطعه مهم و فوق استراتژیک را بومیسازی کرده و به تولید انبوه برسانیم. باید توجه داشت در حالی موفق به تولید این محصول شدیم که کشور در شرایط سخت و دشوار تحریم قرار دارد و به نوعی برگ زرینی در تاریخچه شرکت دانش پرتو نقش جهان و یک افتخار ملی در صنعت کشور رقم زدیم.
رحیمی در ادامه به هدفگذاری شرکت دانش پرتو نقش جهان در راستای توسعه پایدار در افق ۱۴۰۵ این مجموعه دانشبنیان اشاره کرد و گفت: ما همواره در تلاش بودهایم تا ضمن بهکارگیری نظرات و همچنین انتقادات مشتریان خود که به طور عمده شرکتهای فولادی هستند، در راستای تولید محصولات جدید گام برداریم. توسعه کمی و کیفی، رمز موفقیت و ضامن بقای همکاری ما با فولادسازان کشور است و به همین منظور همواره توسعه پایدار چه از لحاظ کیفی و چه از لحاظ کمی را در دستور کار خود قرار دادهایم. بر همین اساس امیدواریم با حمایتهای صندوق نوآوری و شکوفایی ملی و همچنین مشتریان خود که در صدر آنها شرکت فولاد مبارکه اصفهان است، بتوانیم مسیر روبهرشد خود را طی کنیم.
وی با اشاره به اینکه صادرات محصول کریستالیزاتور و ایجاد ارزش افزوده و ارزآوری برای کشور، یکی از مهمترین اهداف و استراتژیهای شرکت در میانمدت است، خاطرنشان کرد: خوشبختانه مواد اولیه مورد نیاز تولید این محصول در کشور وجود دارد و اگر کاتد کافی در اختیار مجموعه ما قرار بگیرد، علاوه بر تامین نیاز داخل، اقدام به صادرات این محصول به بازارهای منطقهای و کشورهای اروپایی خواهیم کرد.
مدیرعامل شرکت دانش پرتو نقش جهان در پایان به آینده صنعت مس اشاره کرد و گفت: در حال حاضر قیمت مس در بورس فلزات لندن، حدود هشت هزار دلار به ازای هر تن است و به نظر میرسد قیمت این فلز در سالهای پیش رو با رشد نسبی همراه شود. با توجه به اینکه ما جزو معدنخیزترین کشورهای جهان هستیم و از معادن غنی مس برخورداریم، بنابراین در صورت توسعه اکتشافات و احداث واحدهای جدید تولید کاتد، میتوانیم آینده روشنی برای این صنعت متصور شویم.
انتهای پیام//