مدیرعامل شرکت پروفیل فولادی اصفهان گفت: در سال گذشته علیرغم رکود صنایع خودروسازی و ساختمانسازی، کشاورزی نوین کممصرف رشد قابل ملاحظهای داشت و ما با تولید لولههای گالوانیزه مورد استفاده در گلخانهها که ارزش افزوده بالایی نیز دارند، توانستیم به سود مطلوبی دست پیدا کنیم.
قاسمعلی جباری دیزیچه در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» اظهار داشت: سال گذشته صنعت کشور شرایط نسبتا متفاوتی را پشت سر گذاشت و به دلیل مشکلات تحریمی، صادرات شرکت پروفیل فولادی اصفهان به کشورهای همسایه کاهش یافت اما در حوزه داخلی توانستیم بازارها و میزان تولید خود را حفظ کنیم.
وی افزود: شرکت ما در سال گذشته سفارشهای داخلی نسبتا خوبی داشت و توانست با تولید محصولات دارای ارزش افزوده، به سود مطلوبی برسد. اگر این سفارشها در شرایط کنونی اقتصاد کشور کاهش مییافت، طبعا وضعیت نامناسبی را در شرکت شاهد بودیم. با سفارشگذاری از سوی مشتریان، بسیاری از موانع و مشکلات برطرف شد و همکاری شرکت پروفیل فولادی اصفهان با خریداران باعث شد تا وضعیت این شرکت بحرانی نشود.
مدیرعامل شرکت پروفیل فولادی اصفهان با اشاره به محصولات تولیدی این شرکت، بیان کرد: محصولات شرکت ما شامل پروفیلهای ساختمانی، پروفیلهای صنعتی، سازههای فولادی و سازههای مورد نیاز گلخانهها مانند لولهها و پروفیلهای گالوانیزه میشود. در این میان، تولید محصولات گالوانیزه مورد استفاده در گلخانهها در اولویت شرکت ما قرار دارد زیرا به دلیل خشکسالی و کمآبی کشور، در چند سال اخیر استفاده از کشاورزی گلخانهای رونق گرفته است. به این ترتیب، در سال گذشته با تولید این محصولات که ارزش افزوده بالایی دارند، شرایط مطلوبی برای شرکت ما رقم خورد.
جباری دیزیچه تصریح کرد: شرکت پروفیل فولادی اصفهان به طور مرتب ماشینآلات خود را بهروز کرده و دستگاههای جدیدی را به خطوط تولید خود اضافه کرده است. ضمن اینکه میزان تولید شرکت ما در سال گذشته بیش از ظرفیت اسمی بود و با فعالیت در یک شیفت کاری به این میزان تولید دست یافتیم. در حالی که در گذشته شرکت پروفیل فولادی اصفهان با فعالیت در سه شیفت کاری به تولید محصول میپرداخت.
وی ادامه داد: با وجود فعالیت در یک شیفت کاری، به دلیل به کارگیری دستگاهها و ماشینآلات نوین، توانستیم ضایعات خود را به حداقل برسانیم و مصرف انرژی را نیز تا پایینترین حد ممکن کاهش دهیم. به عبارت بهتر، محصولات تولیدی شرکت ما به عنوان محصولات دوستدار محیط زیست شناخته میشوند؛ در این زمینه نیز توانستیم نشان طلای جهانی را کسب کنیم. در راستای این رویکرد به کارکنان آموزش داده میشود که تولید فعالیت صنعتی، برای بهتر زندگی کردن است و برای این منظور، نیاز به محیط زیست پاک داریم.
مدیرعامل شرکت پروفیل فولادی اصفهان در خصوص الزامات تحقق «جهش تولید» در صنعت لوله و پروفیل، عنوان کرد: محصولات این صنعت کالای میانی محسوب میشوند. مصرفکنندگان اصلی این محصولات نیز صنایع گوناگون مانند ساختمانسازی است. زمانی که ساخت و ساز و توسعه صنایع رونق داشته باشد، طبیعی است که صنعت لوله و پروفیل نیز رونق خواهد داشت. بنابراین توسعه صنعت لوله و پروفیل به طور کامل تابع توسعه فیزیکی و اقتصادی کشور است.
جباری دیزیچه خاطرنشان کرد: در صورتی که ساختمانسازی و خودروسازی رونق داشته باشند، تولید لوله و پروفیل نیز رونق خواهد داشت. البته در سال گذشته شاهد رکود شدید در صنایع ساختمانی و توسعه صنعتی بودیم. در حالی که کشاورزی نوین کممصرف و پربرداشت توسعه خوبی داشت و به همین دلیل فعالیتهای گلخانهای در کشور افزایش یافت. به این ترتیب، در سال گذشته توانستیم با تولید محصولات مورد استفاده در کشاورزی گلخانهای، کمبود تقاضای صنعتی و ساختمانی را جبران کنیم. امروزه در صنایع پاییندستی، کیفیت محصول حرف اول را میزند و از این رو، میتوان با صادرات این محصولات، بر بازارهای منطقهای اثرگذار بود.
وی در خصوص چالشهای صادرات لوله و پروفیل اظهار کرد: شرکتهایی که صادرات انجام میدهند باید بخشی از ارز حاصل از آن را طبق دستورالعملهای ابلاغی به صورت کالا، خدمات یا قطعات و ماشینآلات به کشور وارد کنند و بخش دیگر را در اختیار سامانه نیما قرار دهند. در شرایط کنونی با توجه به مشکلات تحریمی، بازگرداندن ارز حاصل از صادرات بسیار دشوار است و دانش و تجربه جداگانهای را میطلبد. خریداران خارجی به راحتی قادر به پرداخت ارز به صادرکنندگان ایرانی نیستند و نمیتوانند پول به مقصد ایران و به نام شرکتهای ایرانی حواله کنند. به همین دلیل تاخیر در انتقال ارز رخ میدهد. در صورت پرداخت، انتقال آن به کشور نیز به صورت مستقیم امکانپذیر نیست.
مدیرعامل شرکت پروفیل فولادی اصفهان در پایان تاکید کرد: اگر یک صادرکننده نتواند به موقع ارز صادراتی خود را طبق دستورالعملهای ابلاغی تسویه کند، ممکن است جلوی صادرات آن گرفته شود و حتی مورد بازخواست قرار گیرد و باید تعهد دهد در مدت معین ارز خود را به سیستم بازگرداند؛ اما اگر بتواند طبق وظایفی که تعریف شده ارز خود را تسویه کند، به راحتی و بدون مشکل قادر خواهد بود کالای خود را صادر کند.
انتهای پیام//