بررسیها نشان میدهد که میزان مصرف قراضههای آلومینیومی چین که بازار داخلی آن تأمین شده است، روندی نزولی داشته است. این امر را میتوان با کند شدن روند ساخت و ساز و کاهش میزان تخریبها مرتبط دانست که سبب کاهش عرضه داخلی قراضههای آلومینیومی در بازار چین شده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، تولید انواع نیمهساختههای آلومینیومی چین در سال جاری نسبت به سال گذشته با کاهش همراه بوده است. بر اساس اداره آمار چین، در طول ۶ ماه ابتدایی سال میلادی جاری، در چین بالغ بر ۲۳٫۹ میلیون تن انواع نیمهساختههای آلومینیومی تولید شد که نسبت به دوره مشابه از سال گذشته، بالغ بر ۱۰٫۶ درصد کاهش داشت. نمودار ۱، حجم تولید انواع نیمهساختههای آلومینیومی چین را در طول ۱۸ ماه گذشته نشان میدهد.
همانطور که در این نمودار مشاهده میشود، حجم تولید این محصولات در نیمه نخست سال ۲۰۱۹، با افت و خیزهای زیادی نسبت به دوره مشابه از سال گذشته همراه بوده است؛ بهطوری که در ماههای ابتدایی سال جاری (ژانویه و فوریه)، بیشترین افت (تولید هر ماه نسبت به سال گذشته بیش از ۲۵ درصد کاهش داشت) رقم خورد و در ماه مِی نیز، بیشترین رشد تولید ثبت شد.
نکته جالب توجه، مقایسه میزان حجم تولید نیمهساختهها با میزان مصرف مواد اولیه تولید آن طی این دوره است؛ با در نظر گرفتن میزان مصرف آلومینیوم از منابع اولیه و همچنین منابع ثانویه وارداتی، میتوان مصرف آلومینیوم ثانویه واحدهای تولیدکننده نیمهساختهها که از داخل تأمین کردهاند را تخمین زد. نمودار ۱، مقدار مصرف قراضههای آلومینیومی (آلومینیوم ثانویه) تأمین شده از بازار داخلی چین که توسط واحدهای تولیدکننده نیمهساختهها مصرف شده است را نیز نشان میدهد.
بر اساس میزان برآوردها، مقدار مصرف قراضههای آلومینیومی چین که از بازار داخلی تأمین شده است طی ماههای گذشته کاهش یافته است. این در حالی است که چین از ابتدای ماه جولاای سال جاری، اقدام به ممنوع کردن واردات انواع قراضههای آلومینیومی کرد تا محرکی برای جمعآوری و بازیافت قراضهها از بازار داخلی آن شود. با این حال، برآوردها نشان میدهد که میزان تأمین قراضههای آلومینیومی از بازار داخلی در چین کاهش داشته است.
کاهش مقدار مصرف قراضههای تأمین شده از بازار داخلی چین، میتواند ناشی از افت میزان دسترسی به این ماده اولیه تولید باشد؛ چرا که میزان مصرف قراضههای وارداتی چین با وجود تنشهای تجاری بین این کشور با ایالات متحده، بر خلاف انتظارات کاهش چندانی نیافت و تقریبا ثابت باقی ماند. گفتنی است که در ماههای ابتدایی آغاز تنشهای تجاری بین چین و آمریکا، قراضههای آلومینیومی جزء یکی از اولین اقلامی بود که واردات آن از ایالات متحده مشمول تعرفههای گمرکی میشد.
از این منظر، انتظار میرفت که با شدتگیری تنشهای تجاری، در درجه اول میزان دسترسی به قراضههای آلومینیومی وارداتی در چین کاهش یابد، با این حال، میزان مصرف این نوع قراضهها در چین نهتنتها کاهش نیافت، بلکه تقریبا ثابت نیز باقی ماند. با توجه به اینکه در طول دوره مورد بررسی، مقدار قیمت قراضههای وارداتی در چین روندی صعودی داشته، انتظار میرود که علت اصلی کاهش میزان مصرف قراضههای تأمین شده از بازار داخلی این کشور، ناشی از افت عرضه آن طی این دوره باشد.
باید توجه داشت که مقدار عرضه قراضههای آلومینیومی، از میزان ساخت و سازها و تولیدات صنعتی آن تأثیر بسیاری میگیرد؛ چرا که بخش قابل توجهی از قراضهها در حین تخریب ساختمانهای قدیمی تأمین میشود. در چین نیز در طول یک سال گذشته، روند کند شدن ساخت و ساز در چین تحت تأثیر تنشهای تجاری و کند شدن رشد اقتصادی، سبب محدود شدن میزان عرضه داخلی قراضههای آلومینیومی شد و در نتیجه آن مقدار مصرف این محصول در بین تولیدکنندگان نیمهساختههای آلومینیومی کاهش یافت.
بر همین اساس، انتظار میرود با اجرایی شدن سیاستهای حمایتی دولت چین برای رونقگیری دوباره ساخت و ساز در این کشور و همچنین سیاستهای مالی انبساطی آن که به این امر کمک خواهد کرد، میزان عرضه داخلی قراضههای آلومینیومی در چین و همچنین میزان مصرف آن افزایش یابد.