مدیرعامل شرکت آلومینیوم کویر گفت: عرضه بدون برنامه شمش آلومینیومی در بورس کالا با قیمت غیرمنطقی، عدم پرداخت بهموقع هزینه خرید محصول از سوی مشتریان، عمدهترین چالشهایی است که در وضعیت نامطلوب اقتصادی با آن دست و پنجه نرم میکنیم.
عباس حلاوت در گفتوگو با خبرنگار پایگاه تحلیلی و خبری «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: این شرکت از سال ۱۳۷۰ تاکنون در زمینه تولید پروفیل آلومینیومی، با ظرفیت تولید روزانه دو تن در بیش از یک شیفت کاری، فعالیت دارد و محصولات با کیفیتی را به مشتریان خود عرضه میکند. مهمترین معضل به وجود آمده برای همه تولیدکنندگان ازجمله این شرکت، وضعیت فروش نامطلوب محصولات در بازار بوده که اصلیترین عامل آن نیز، عدم ثبات نرخ ارز و در پی آن، نوسانات قیمتی است که هم باعث ضرردهی شده است و هم اجازه برنامهریزی برای تولید را به ما نمیدهد.
وی افزود: در کنار افزایش نرخ ارز، شیوع کرونا نیز به خودی خود چالشهای زیادی برای ما به وجود آورد. به عنوان مثال، در ابتدای سال جاری، ایامی را کارخانه تعطیل بود و قطعا این امر و ضرر ناشی از آن، هیچوقت از سمت هیچ نهاد و سازمانی دیده نشده و جبران خســـارتی نیــــز صـــورت نگرفتـــه اســـت. این حداقلترین ضرری بوده که کرونا به شرکت وارد کرده است.
مدیرعامل شرکت آلومینیوم کویر در پاسخ به سوال خبرنگار «فلزات آنلاین» مبنی بر اینکه آیا ممکن است به دلیل شرایط نامطلوب اقتصادی اکنون، برخی واحدهای تولیدی خود را تعطیل کرده باشند، گفت: نمیتوان صد در صد نظر قطعی داد که به طور مشخص چند واحد تولیدی فعالیت خود را متوقف کردهاند اما این امر، دور از ذهن هم نیست. با آغاز روند افزایش قیمت در بازار، تقاضا از سمت مشتریان نیز افزایش پیدا میکند.
یعنی اگر یک تولیدکننده به طور معمول به میزان دو تن در روز از مشتــــری خـــود سفـــارش دریافت میکـــرد، در زمـــان رشـــد قیمــت محصول، تولیدکننده با سفارش پنج تنی روبهرو خواهد شد که این اتفاق، ظاهر خبر از سودآوری میدهد اما در باطن، آرامش پیش از طوفان است زیرا زمانی که محصولات تولید شوند و به دست مشتری برسند، به علت گذشت زمان، به قیمت مواد اولیه و هزینه تولید نیز اضافه شده است ولی متقاضیان حاضر به پرداخـــت مابـــهالتفاوت مبلـــغ تمـــام شــــده محصولات نیستند که این خود بدترین ضرربرای یک تولیدکننده است.
بینظمی در بازار
حلاوت در ارتباط با دیگر مشکلات به وجود آمده در بازار آلومینیوم، تصریح کرد: بیبرنامگی در بورس کالا از مهمترین معضلاتی است که تاکنون به آن سر و سامان داده نشده است. هر هفته شمش آلومینیومی بدون برنامه مشخصی چه در میزان و چه در زمان، عرضه میشـــود. علاوهبرایـــن، قیمتگذاریهـــا به نحوی صورت میگیرد که ناعادلانه به حساب میآید زیرا قیمت آلومینیوم در بورس کالا بالاتر از قیمت جهانی است و گاهی حتی از نرخ بازار آزاد نیز پیشی میگیرد. از سوی دیگر، تولیدکنندگان پاییندستی قدرت خرید خود را از دست دادهاند و قادر نیستند به حداقل میزان خرید تعیین شده از سمت بورس کالا، خرید انجام دهند.
وی ادامه داد: عدم امنیت در فضای بازار موجب زیان تولیدکنندگانی شده است که پیش از این وضعیت بحرانی، از سوی مشتریان سفارش دریافت کردهاند و اکنون قادر به تولید نیستند زیرا نتوانستهاند مواد اولیه مورد نیاز خود را تامین کنند.
چالشهای تولید و فروش
این تولیدکننده درباره دغدغههای اصلی به وجود آمده برای شرکت آلومینیوم کویر و همچنین دیگر تولیدکنندهها به خصوص کارخانههای مستقر در شهرکهای صنعتی، اذعان کرد: یکی از چالشهایی که با آن دست و پنجه نرم میکنیم، قطعیهای پی در پی برق شهرکهای صنعتی است که از سوی هیچ نهادی جهت رفع، مورد پیگیری قرار نمیگیرد. گاهی به صورت یک روز در میان، شاهد قطعی چند ساعته برق هستیم. این در حالی است که خط تولید بدون برق از کار میفتد و عملا چند ساعت از روز را در این صورت، از دست میدهیم. ضمن اینکه دستگاههای ما به اصطلاح گرمکار است و اگر حتی برق دو ساعت قطع شود، باید به همین میزان زمان صرف شود تا مجددا دستگاهها گرم شود. به این ترتیب، صرف زمان چهار ساعته در یک روز منطقی بــه نظـــر نمیرســـد و در ایـــن مواقع، کارخانــه را تعطیــل و تولیــد را به روز بعدی موکول میکنیم.
وی خاطرنشــان کـــرد: صنعـــت آلومینیوم وابستگی زیادی به برق دارد و مسئولین امر با دانستن این نکته باید زیرساختهای لازم برای برقرسانی به شهرکهای صنعتی را فراهم کنند به گونهای که واحدهای تولیدی مشابه واحدهای مسکونی، از جریان برق دائمی برخودار باشند. اگر قرار باشد هر چند روز یک بار، شاهد قطعی برق باشیم، هم ممکن که ماشینآلات و تجهیزات ما آسیب ببینند و هم اینکه توقف پی در پی خط تولید، موجب افت شدید میزان تولید و عدم تحویل به موقع محصولات سفارشی خواهد شد. در نهایت، در شرایط بحرانی که رکود صنعت را به همراه داشته است، سعی در تداوم تولید داشتهایم و اگر میزان تولید به خاطر قطعی برق کاهش یابد، با کاهش فروش و خطر ورشکستگی مواجه خواهیم شد.
مدیرعامل شرکت آلومینیوم کویر در ارتباط با وضعیت فروش محصولات آلومینیومی این شرکت در بازار، خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۷۰ تاکنون توانستهایم کیفیت محصولات خود را ارتقا دهیم و آلیاژها و گریدهای خاصی را تولید کنیم که تقاضا برای آنها در بازار مناسب است اما معضلی که در این میان با آن مواجه هستیم، عدم پرداخت بهموقع هزینه خرید محصول از سوی مشتریان به دلیل شرایط اقتصادی آنها است. این موضوع چیزی جز ضرر برای شرکت به همراه ندارد زیرا خرید مواد اولیه به صورت نقدی انجام میپذیرد و عدم تسویه حساب بهموقع مشتریان، نقدینگی مجموعه را تضعیف میکند.