نایب رئیس انجمن صنایع و معادن سرب و روی ایران گفت: صادرات بخش صنعت روی در سال گذشته، ۲۸۰ میلیون دلار بوده و این رقم تا پایان مهر ماه سال جاری، به ۸۹ میلیون دلار رسیده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از بازار، حمید علاماتی در جلسه شورای گفتوگوی دولت با بخش خصوصی استان زنجان که در اتاق بازرگانی، صنایع و معادن استان زنجان برگزار شد، بیان کرد: اختصاص ۲ درصد مالیات علیالحساب به صادرات، یکی از مسائل و مشکلات تولیدکنندگان و صادرکنندگان است.
وی با بیان اینکه تولید شمش روی در کشور سالانه به ۲۲۰ هزار تن میرسد، افزود: شمش روی به عنوان یک محصول نهایی در صنایع معدنی شناخته میشود؛ قرار گرفتن این محصول در گروه مواد خام و نیمهخام، سبب شده است که صادرات ما افت پیدا کند و این امر برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان شمس روی مقرون به صرفه نیست.
این مقام مسئول با بیان اینکه اسناد و مدارک تعهدات ارزی از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ توسط تولیدکنندگان به مراجع ذیربط ارائه شده اما بانک مربوطه هنوز اقداماتی در این خصوص انجام نداده است، تصریح کرد: این امر سبب شده است تا تولیدکنندگان نتوانند پروندههای مالیاتی خود را ببندند و گره این کار توسط بانک باز خواهد شد.
نائب رئیس انجمن صنایع و معادن سرب و روی ایران در رابطه با قیمت دستوری عرضه محصول، اظهار داشت: تولیدکنندگان روی، تمام ملزومات مورد نیاز تولید را با ارز آزاد تهیه میکنند.
علاماتی با بیان اینکه صادرات به صورت رسمی و از مبادی گمرک انجام میشود، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در سبد صادراتی استان زنجان تنوع محصول وجود ندارد و اکثرا مربوط به سرب و روی است، به عنوان یک فعال اقتصادی سعی در رونق صادرات در بخش کشاورزی داریم اما دستورالعملهای مربوط به رفع تعهدات ارزی، مشکلات جدی را در این زمینه به وجود آوردهاند.
انتهای پیام//