سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۴:۱۶ /سه شنبه/۲ بهمن ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۷:۵۰ /چهارشنبه/۹ خرداد ۱۴۰۳

در بازه زمانی 2013 تا 2022،

تولید شمش سرب تصفیه شده چین افزایش یافت

حد فاصل سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۲، کشور چین به‌ طور متوسط سالانه حدود پنج میلیون تن شمش سرب تصفیه شده تولید‌ کرده‌ است. روند تولید شمش سرب در این کشور افزایشی بود و طبق برآورد‌های انجام شده، نرخ رشد مرکب سالانه تولید آن برابر با حدود ۶.۴ درصد بوده‌ است.

حد فاصل سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۲، کشور چین به‌ طور متوسط سالانه حدود پنج میلیون تن شمش سرب تصفیه شده تولید‌ کرده‌ است. روند تولید شمش سرب در این کشور افزایشی بود و طبق برآورد‌های انجام شده، نرخ رشد مرکب سالانه تولید آن برابر با حدود ۶.۴ درصد بوده‌ است. بیشترین کاربرد شمش سرب در جهان برای ساخت و تولید باتری‌های سرب اسید است که در بازار وسایل نقلیه به خصوص خودرو مورد استفاده‌ قرار می‌گیرد. به‌ طور متوسط چیزی حدود ۸۰ درصد از شمش سرب مصرف شده در کشور چین، جهت تولید باتری‌های سرب اسید مورد استفاده قرار گرفته‌ است.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات، سرب یک عنصر فلزی معدنی است که کاربرد‌های گسترده‌ای در صنعت دارد و بازیافت و تصفیه این فلز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. خوراک ورودی جهت تولید شمش سرب تصفیه شده از دو طریق معادن سرب و یا بازیافت قراضه‌ها و باتری‌های فرسوده سرب اسید تامین ‌می‌شود؛ باتری‌های فرسوده سرب اسید، امروزه یکی از منابع مهم تامین ماده اولیه برای تولید شمش سرب به شمار می‌رود و این امر از لحاظ اقتصادی نیز با صرفه است.

به غیر از ساخت باتری‌های سرب اسید، شمش سرب کاربردهای دیگری نیز دارد؛ سرب با سایر عناصر فلزی ترکیب می‌شود تا آلیاژهایی با کاربردهای ویژه در صنعت تشکیل دهد. قلع، آرسنیک، مس، کادمیوم، سدیم، بیسموت و آنتیموان نمونه‌هایی از این آلیاژها هستند. سرب آلیاژ شده با قلع، با یا بدون آنتیموان برای ساخت لحیم‌های نرم استفاده می‌شود. کاربرد اصلی شمش‌های آلیاژی سرب در تولید قطعات باتری برای تولید باتری‌های سرب اسیدی است. باتری‌های سرب اسیدی یک نوع باتری قابل شارژ هستند که به‌ طور گسترده استفاده می‌شود و به دلیل مقرون به صرفه بودن، شناخته شده است. سرب به سبب خواص فیزیکی و شیمیایی ویژه‌ای که دارد، علاوه بر تولید باتری‌های سرب اسید، کاربرد‌های مختلف دیگری از جمله روکش کابل، لوله‌کشی، ساخت مهمات و تولید وزنه‌های سرب نیز دارد.

تولید و مصرف شمش سرب تصفیه شده چین

بر اساس آمار منتشر شده توسط اداره آمار ملی چین، روند تولید شمش سرب تصفیه شده چین از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۲ افزایشی بود. همان‌طور که در نمودار یک مشاهده می‌شود، حجم تولید شمش سرب تصفیه شده این کشور در سال ۲۰۱۳ برابر با حدود چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تن بود که در سال ۲۰۲۲ این مقدار به حدود هفت میلیون و ۸۰۰ هزار تن سرب افزایش پیدا‌ کرد. بر اساس بررسی‌های آتورپات، در دوره مورد بررسی بیشترین حجم تولید شمش سرب چین طی سال ۲۰۲۲ بود و کمترین میزان تولید آن نیز در سال ۲۰۱۵ رقم خورد که برابر با حدود سه میلیون و ۹۰۰ هزار تن برآورد شده‌ است.

طی دوره مورد بررسی، روند مصرف شمش سرب چین افزایشی بود و به‌ طور متوسط برابر با پنج میلیون و ۷۰۰ هزار تن برآورد شد. طبق محاسبات انجام شده در آتورپات، کم‌ترین میزان مصرف شمش سرب تصفیه شده چین در سال ۲۰۱۵ اتفاق افتاد و برابر با حدود سه میلیون و ۸۰۰ هزار تن تعیین شد. مصرف شمش سرب چین در سال ۲۰۲۱ حدود هفت میلیون و ۷۰۰ هزار تن بود که بیشترین مقدار در دوره مورد بررسی را به خود اختصاص داد. مصرف شمش سرب تصفیه شده چین در سال ۲۰۲۲ نیز حدود ۴ درصد نسبت به سال قبل از آن کاهش یافت و به هفت میلیون و ۴۰۰ هزار تن رسید. چین در تولید باتری‌های سرب اسید پیشرو بوده و سرمایه‌گذاری‌های گسترده‌ای در این زمینه انجام داده‌ است و سهم قابل‌توجهی از مصرف شمش سرب تصفیه شده این کشور جهت تولید این نوع باتری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. طبق برآورد‌های انجام شده در آتورپات، سهم تولید باتری‌های سرب اسید از کل مصرف شمش سرب تصفیه شده چین، چیزی حدود ۸۰ درصد است.

تجارت شمش سرب تصفیه شده چین

حجم تجارت جهانی شمش سرب در سال ۲۰۲۲ چیزی حدود سه میلیون و ۱۰۰ هزار تن برآورد شد که نسبت به سال قبل از آن ۷ درصد کاهش داشت. در سال ۲۰۲۲ کشور‌های کره‌جنوبی، استرالیا و هند بیشترین سهم را در صادرات شمش سرب جهان داشتند؛ کره‌جنوبی با صادرات حدود ۳۰۰ هزار تن شمش سرب در سال ۲۰۲۲ توانست سهم ۱۱ درصدی در این بازار داشته‌ باشد و کشور چین در همین سال با صادرات حدود ۱۰۰ هزار تن شمش سرب تصفیه شده، سهم ۴ درصدی از تجارت این محصول را به خود اختصاص داد.

طی سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۲، روند واردات و صادرات شمش سرب چین نوسانی بود. بررسی‌ها نشان داد که حجم صادرات شمش سرب این کشور طی دوره مذکور به‌ طور متوسط چیزی حدود ۴۰ هزار تن در سال بوده‌ است؛ همان‌طور که در نمودار ۲ مشاهده می‌شود، حجم صادرات شمش سرب چین در سال ۲۰۲۱ نوسان شدیدی داشت و نسبت به سال قبل از آن حدود ۱۹ برابر رشد پیدا‌ کرد. در سال ۲۰۲۲ چین بیشترین صادرات شمش سرب طی دوره مورد بررسی را به ثبت رساند و حجم صادرات در این سال حدود ۱۰۰ هزار تن بود که نسبت به سال قبل از آن ۲۲ درصد رشد را تجربه کرد.

از مهم‌ترین مقاصد صادراتی شمش سرب چین در این دوره می‌توان به کشور‌های تایوان، ویتنام و کره‌جنوبی اشاره‌ کرد؛ در این بین سهم کره‌جنوبی به‌ عنوان مهم‌ترین مقصد صادراتی شمش سرب چین در سال ۲۰۲۲ حدود ۲۰ درصد برآورد شد.

همان‌طور که گفته شد، روند واردات شمش سرب چین مانند صادرات آن در این دوره نوسانی بود و به‌ طور متوسط برابر با سالانه ۷۰ هزار تن برآورد شد. طی این دوره، متوسط واردات شمش سرب چین نسبت به صادرات آن بیشتر بوده‌ است که این امر تقاضای بالای شمش سرب در چین را نشان می‌دهد. بیشترین حجم واردات شمش سرب کشور نامبرده در سال ۲۰۱۸ انجام شد که برابر با حدود ۲۰۰ هزار تن گزارش شد. از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲ روند واردات شمش سرب چین کاهشی شد و حجم واردات شمش سرب این کشور در سال ۲۰۲۲ به حدود ۴۰ هزار تن رسید که نسبت به سال قبل از آن حدود ۲۰ درصد کاهش داشت. کشور ویتنام در این دوره از مهم‌ترین تامین‌کنندگان شمش سرب تصفیه شده چین بود که در سال ۲۰۲۲ با صادرات حدود ۹ هزار تن شمش سرب به چین، سهم ۲۲ درصدی در این بازار داشت.

روند تجارت شمش سرب تصفیه شده چین از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲ نشان می‌دهد که با افزایش حجم صادرات، واردات کاهش یافته است؛ می‌توان گفت که علت اصلی روند تجارت شمش سرب چین در سال‌های اخیر دوره مورد بررسی افزایش تولید آن در این کشور بوده‌ است.

بررسی‌ها نشان داد که تجارت، سهم بسیار اندکی از بازار شمش سرب چین دارد و از این نظر می‌توان گفت که عمده شمش سرب مصرف شده در بازار چین، حاصل تولیدات این کشور است؛ مشابه با همین امر نیز می‌توان روند مصرف شمش‌های سرب این کشور را مشابه با روند تولیدات آن در نظر گرفت.

انتهای پیام//

برچسب‌های این مطلب: تولید سرب | چین | ذخیره سرب | شمش سرب

مدیر مجتمع سرب نخلک خبر داد:

۱۶:۱۵ /یکشنبه/۲۰ آبان ۱۴۰۳

در ماه آگوست 2024،

۱۳:۲۴ /یکشنبه/۶ آبان ۱۴۰۳

پس از سه سال متوالی،

۹:۰۴ /یکشنبه/۷ مرداد ۱۴۰۳

در بازه زمانی ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳،

۸:۲۰ /چهارشنبه/۱۶ خرداد ۱۴۰۳

یک فعال صنعت سرب در گفت‌و‌گو با «فلزات‌آنلاین» مطرح کرد:

۱۵:۰۶ /چهارشنبه/۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

اکبر بنائیان مفرد، مدیرعامل شرکت پارسیان پارت پاسارگاد در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۵:۴۹ /شنبه/۷ مرداد ۱۴۰۲

مدیرعامل شرکت تولیدی امین الماس انگوران مطرح کرد:

۱۰:۳۸ /یکشنبه/۱۱ دی ۱۴۰۱

علی‌اصغر صفری، مدیرعامل شرکت ملی سرب و روی ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۲:۱۸ /شنبه/۱۷ خرداد ۱۳۹۹

علی‌اصغر صفری، مدیرعامل شرکت ملی سرب و روی ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۰:۱۴ /شنبه/۱۷ اسفند ۱۳۹۸

مهدی خدابنده‌لو، مدیرعامل شرکت تعاونی معدنی کانه آرای کاشان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۵ /شنبه/۱۷ شهریور ۱۴۰۳

حسین جوادی، رئیس انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان و صادرکنندگان شمش سرب ایران نوشت:

۵:۱۲ /شنبه/۱۸ آذر ۱۴۰۲
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/11/1

237679

فلزات آنلاین

1403/11/1

665606

فلزات آنلاین

1403/11/1

1092273

فلزات آنلاین

1403/11/1

3548585

فلزات آنلاین

1403/11/1

24598

فلزات آنلاین

1403/11/1

14031

فلزات آنلاین

1403/11/1

41198

فلزات آنلاین

1403/11/1

48908

فلزات آنلاین

1403/11/1

44236

فلزات آنلاین

1403/11/1

42676

فلزات آنلاین

1403/11/1

30908

فلزات آنلاین

1403/11/1

30523

فلزات آنلاین

1403/11/1

29443

فلزات آنلاین

1403/11/1

38984

فلزات آنلاین

1403/11/1

37329

فلزات آنلاین

1403/11/1

60860

فلزات آنلاین

1403/11/1

28415

فلزات آنلاین

1403/11/1

43327

فلزات آنلاین

1403/11/1

48261

فلزات آنلاین

1403/11/1

5247800