کارکنان شرکت فولاد مبارکه پس از رکوردشکنی در افزایش عمر نسوز پاتیلهای مذاب، این بار موفق شدند با انجام اقدامات لازم عمر نسوز تاندیش را به بالاترین میزان خود در تاریخ بهرهبرداری این شرکت افزایش دهند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه، احمدرضا ایرانپور، رئیس دفتر فنی نسوز شرکت فولاد مبارکه در این خصوص، اظهار داشت: رکورد قبلی در روز ۱۰ فروردین ماه جاری و به مقدار یک هزار و ۴۹۷ دقیقه در یک تاندیش به ثبت رسیده بود. با توجه به اینکه زمان ذوبگیری از یک تاندیش تاثیر مستقیم بر تولید و ضایعات دارد، هرچه بتوان این عدد را افزایش داد، توقفات و ضایعات کمتری به دنبال خواهد داشت.
وی عنوان کرد: در راستای افزایش زمان ذوبگیری از تاندیش، جلسات متعددی با حضور تیمهای تولید و نسوز برگزار و موارد قابل بهبود شناسایی شد. در قسمت نسوز، بهبود نازلهای ذوب با تغییر موقعیت و ضخامت منطقه زیرکنیایی، همچنین بهبود قسمت اسفنجی استوپرها به منظور کنترل دقیق خروج گاز آرگون، بهبود کیفیت نسوز لایه مصرفی تاندیش و اصلاح دستورالعمل اجرای نسوز لایه مصرفی در دستور کار قرار گرفت و با تشکیل کارگروههایی با شرکتهای سازنده، این موارد پیگیری و اصلاحات لازم انجام شد.
محمد فخری، رئیس تولید ریختهگری مداوم شرکت فولاد مبارکه بیان کرد: با توجه به اینکه در فروردین ماه جاری با محدودیتهای انرژی و کمبود آهن اسفنجی روبهرو نبودیم، هدف ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم تولید حداکثری و کسب رکوردهای تولید جدید است که در این راستا رکوردهای فرعی نیز حاصل میشود.
وی تصریح کرد: یکی از رهآوردهای این مسیر، دستیابی به دو رکورد پیاپی تولید با تاندیش شماره ۷۴ بر روی ماشین ۲ ریختهگری در روز ۱۰ فروردین ماه سال جاری با مدت زمان زیر ذوب یک هزار و ۴۹۷ دقیقه و روز ۲۰ فروردین ماه با مدت زمان زیر ذوب یک هزار و ۵۱۳ دقیقه و همچنین ثبت رکورد با تاندیش شماره ۲۶ بر روی ماشین ۴ ریختهگری با تعداد ۲۰ ذوب متوالی بوده است.
به گفته فخری، قطع شدن فرایند ریختهگری مداوم به دلیل عمر نسوز تاندیش و قطعات مصرفی نسوز است که با افزایش زمان زیر ذوب بودن هر تاندیش، عملا زمان ریختهگری بیشتری حاصل میشود و از زمان در دسترس واحد ریختهگری، استفادههای بهینهتری صورت میپذیرد.
کوروش شفیعی، کارشناس دفتر فنی نسوز شرکت فولاد مبارکه در همین راستا مطرح کرد: از هر تاندیش ۴۰ تنی، به طور متوسط ۸٫۵ ذوب و از هر تاندیش ۶۰ تنی نیز ۱۸ ذوب گرفته میشود که این تعداد بسته به عرض قالب و گرید ذوب متفاوت است.
وی با بیان اینکه برای گرفتن تعداد ذوبهای بیشتر، نقش نسوز و قطعات ویژه نسوز تاندیش بسیار مهم است، افزود: از لحاظ نسوز مدت زمان زیر ذوب بودن تاندیش بسیار مهم است و هرقدر کیفیت نسوز، به خصوص نسوزهایی که با مذاب در تماس مستقیم هستند، شامل پلاستر رویی و قطعات ویژه نسوز ازجمله استوپر و نازل میانی و نازل اصلی از کیفیت بهتری برخوردار باشند، میتوان زمان بیشتر و درنتیجه ذوب بیشتری درون تاندیش ریختهگری کرد تا به تختال تبدیل شود و این کار به افزایش تولید منجر میشود.
شفیعی خاطرنشان کرد: در تاندیش اولین قطعهای که تحت تاثیر ذوب قرار گرفته و خورده میشود، نازل بوده که افزایش عمر آن از اهمیت ویژهای برخوردار است. در این راستا، با حمایت و پیگیریهای مدیریت واحد نسوز و روسای دفتر فنی و واحد تعمیرات نسوز فولادسازی، پس از بررسیهای صورت گرفته و اندازهگیریهای متعدد، این نتیجه حاصل شد که میتوان ضخامت لایه زیرکونیا را افزایش داد.
وی اضافه کرد: در همین راستا، با افزایش عمر نسوز و همچنین تلاش کارکنان تولید ریختهگری موفق به کسب رکورد زمان زیر ذوب تاندیشهای ماشینهای ۶۰ تنی به مدت یک هزار و ۵۱۳ دقیقه و ۹۷ ثانیه شدیم که معادل ۲۵ ساعت و ۱۳ دقیقه است.
کارشناس دفتر فنی نسوز شرکت فولاد مبارکه یادآور شد: گفتنی است ساخت قطعات ویژه نسوز شامل استوپر، نازل و نازل میانی بومیسازی شد و این رکورد توسط قطعات ویژه نسوز ساخته داخل کشور حاصل شد.
انتهای پیام//