مقدار تولید جهانی آلومینیوم اولیه در ماه آگوست ۲۰۲۳، به بالاترین حد خود رسید و واحدهای ذوب آلومینیوم جهان با پیشبینی نرخ عملکرد سالانه بر اساس آمار دوره چند ماهه ۷۱٫۲ میلیون تن فعالیت میکنند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از خبرگزاری رویترز، این دومین ماه متوالی بود که پیشبینی نرخ عملکرد سالانه بر اساس آمار دوره چند ماهه از مرز ۷۰ میلیون تن عبور کرد. قبل از ماه جولای ۲۰۲۳، این میزان تنها یک بار در ماه آگوست ۲۰۲۲ فراتر رفته بود.
سازمان غیردولتی بینالمللی آلومینیوم (IAI) در آخرین بهروزرسانی ماهانه خود، اصلاحات قابلتوجهی در مقدار تولید اولیه انجام داد و ارزیابیهای قبلی ارائه شده از مقدار تولید این فلز در چین و سایر نقاط جهان تغییر کرد.
در حال حاضر چین به عنوان بزرگترین تولیدکننده آلومینیوم جهان، به لطف بهبود وضعیت تامین برق در بخشهایی از نیروگاههای برقیآبی این کشور که قبلا فعالیت آن با مسئله خشکسالی دچار اختلال شده بود، افزایش مقدار تولید را تجربه میکند.
سوالی که در این حین مطرح میشود، این است که آیا همزمان با افزایش مقدار تولید آلومینیوم، حجم تقاضای آن در چین روند صعودی به خود خواهد گرفت یا اینکه مسیر دیگری را دنبال خواهد کرد.
افزایش مقدار تولید آلومینیوم
نرخ مقدار تولید آلومینیوم در دیگر کشورهای جهان نسبت به تصورات و پیشبینیهای قبلی، افزایش بیشتری را تجربه کرده است.
سازمان غیردولتی بینالمللی آلومینیوم برآوردهای خود را از ابتدای سال جاری تغییر داد و پیشبینی نرخ عملکرد سالانه بر اساس آمار دوره چند ماهه خود را ۵۷۷ هزار تن اعلام کرد.
بیشتر افزایش تولید آلومینیوم به دلیل تولید محاسبه نشده در کشورهای مالزی و ایران است که هیچ یک از این دو کشور، آمار مربوط به میزان تولید آلومینیوم خود را مستقیما به این سازمان گزارش نمیکنند.
مقدار تولید آلومینیوم چین در نیمه اول سال ۲۰۲۳ نیز نسبت به پیشبینیهای انجام شده، به میزان قابلتوجهی افزایش بیشتری را تجربه کرده است.
سازمان غیردولتی بینالمللی آلومینیوم پیش از این تخمین زده بود که نرخ عملکرد سالانه بر اساس آمار دوره چند ماهه در هفت ماهه سال ۲۰۲۳، سالانه ۱۱۸ هزار تن کاهش را تجربه میکند. این سازمان در حال حاضر تخمین میزند که نرخ عملکرد سالانه بر اساس آمار دوره چند ماهه آلومینیوم چین، یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن افزایش را تجربه خواهد کرد.
مقدار تولید جهانی آلومینیوم در ماه آگوست ۲۰۲۳، به ۶ میلیون تن رسید که ۱٫۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۲ افزایش داشت؛ این در حالی که بود که مقدار تولید انباشته، به حدود ۴۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تن رسید که رشد حدود ۱٫۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته میلادی را به ثبت رساند.
مقدار تولید آلومینیوم چین در ماههای ژانویه تا آگوست ۲۰۲۳، رشد ۲٫۵ درصدی را تجربه کرد؛ در حالی که مقدار تولید آلومینیوم در دیگر کشورهای جهان، با رشد متوسط ۰٫۵ درصدی همراه بود.
تعیین سقف تولید
شایان ذکر است که مقدار تولید آلومینیوم اولیه چین در سه ماه اول سال ۲۰۲۳ به دلیل سهمیهبندی برق در استانهای دارای تاسیسات برقیآبی مانند یوننان و سیچوان به دلیل خشکسالی کاهش یافت.
با این حال، هماکنون واحدهای ذوب آلومینیوم این کشور به لطف فرا رسیدن فصل بارندگی در استانهای جنوبی، دسترسی بهتری به انرژی برق دارند.
پیشبینی نرخ عملکرد سالانه بر اساس آمار دوره چند ماهه این کشور در ماه مارس ۲۰۲۳، حدود دو میلیون و ۱۰۰ هزار تن افزایش یافت و در ماه آگوست سال جاری میلادی، به بالاترین میزان خود یعنی ۴۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن رسید.
در حال حاضر، نرخ تولید این فلز در چین به حدود ۴۵ میلیون تن رسیده که برابر با سقف ظرفیت تولیدی است که چندین سال پیش در این بخش اعمال شده بود.
همچنین مشخص نیست که آیا سقف تولید برای این فلز در چین اعمل خواهد شد یا خیر؛ با این حال در صورت تکرار مشکلات تامین برق در واحدهای ذوب چین، این امکان وجود دارد که به طور کامل در صورت اعمال سقف تولید رعایت آن الزامی نباشد. در واقع همه چیز به میزان بارندگی در استان یوننان چین به عنوان قطب اصلی تولید آلومینیوم سبز بستگی خواهد داشت.
افزایش حجم تقاضا برای آلومینیوم
به نظر میرسد مصرفکنندگان تمایل به استفاده از مازاد تولید این فلز در چین پیدا کردهاند. در حال حاضر هیچ افزایش حجمی در موجودیهای انبار آلومینیوم قابل رصد در بورس آتی شانگهای (ShFE) به ثبت نرسیده است.
موجودی انبار آلومینیوم در بورس آتی شانگهای، هماکنون به ۹۰ هزار و ۲۹۳ تن رسیده است که پایینترین میزان به ثبت رسیده در سال جاری میلادی را نشان میدهد. در عین حال، موجودی انبار آلومینیوم در بورس آتی شانگهای در ماه سپتامبر ۲۰۲۲ حدود ۲۱۰ هزار تن بود.
حجم عرضه داخلی آلومینیوم همزمان با افزایش حجم واردات آلومینیوم کار نشده در حال افزایش است. حجم واردات آلومینیوم کار نشده به چین با بیش از دو برابر افزایش نسبت به سال ۲۰۲۲، به حدود ۶۰۲ هزار تن رسیده است.
البته تاکنون هیچ افزایشی در حجم صادرات محصولات نیمهساخته اتفاق نیفتاده است. لازم به ذکر است که افزایش در حجم صادرات محصولات نیمهساخته در گذشته در نتیجه مازاد عرضه آلومینیوم در بازار داخلی چین اتفاق افتاده بود. همچنین حجم صادرات آلومینیوم اولیه و آلیاژی در نیمه اول سال ۲۰۲۳، حدود ۲۰ درصد کاهش را به ثبت رساند.
بررسیها حاکی از آن است که حجم فروش آلومینیوم در چین با توجه به رکود قابلتوجه در بخش املاک و در برخی از بخشهای تولید، به طرز شگفتانگیزی صعودی بوده است.
به نظر میرسد تقاضا برای آلومینیوم در برخی از بخشها مانند صنعت وسایل نقلیه الکتریکی و خطوط انتقال نیرو با روند صعودی مواجه بوده و به این ترتیب کاهش حجم تقاضا برای این فلز در سایر بخشهای صنایع پاییندستی جبران شده است.
با این حال، با توجه به افزایش مقدار تولید داخلی آلومینیوم در چین و باز بودن پنجره آربیتراژ واردات، همراه با اشاره بورس فلزات لندن (LME) به افزایش حجم ورودی این فلز در انبارهای این بورس در ماههای آینده، حجم تقاضای آلومینیوم در چین طی روزها و ماههای آینده تعیینکننده خواهد بود.
انتهای پیام//