در دهه ۸۰ شمسـی با راهاندازی واحدهای فروآلیاژ در کشـور، گامهای بسـیار بزرگی در این راسـتا برداشـته شـد. اسـتفاده از این ماده موجبات افزایش کیفیت محصولات را در پی خواهد داشـت، بنابراین امید میرود که با تداوم این روند، عالوه بر تامین نیاز داخلی، شـاهد ارتقای رتبه جهانی کشور در زمینه صادرات نیز باشیم.
فرومولیبدن آلیاژی حاوی ۶۰ تا ۷۰ درصد وزنی مولیبدن است که به وسیله ذوب اکسید مولیبدن، آلومینیوم و آهن تولید میشود که در آن، آلومینیوم ایران در تعقیب فرومولیبدن آمریکا جایگاه یازدهم ایران در میان صادرکنندگان فرومولیبدن جهان اکسید شده و مولیبدن احیا میشود.
از مهمترین مـوارد اسـتفاده ایـن مـاده در فولادهـای کمآلیـاژ و اسـتحکام باال بهشـمار میرود. از دیگر خواص این محصـول میتـوان بـه افزایـش سـختیپذیری، مقاومت به خوردگی، ریزدانهکردن فولاد و افزایش استحکام تسلیم اشاره کرد.
کشـورهای متعـددی در زمینـه تولیـد و صـادرات فرومولیبـدن فعالیـت دارنـد که عمدتا کشـورهایی هسـتند کـه دارای منابـع غنـی معدنـی مولیبـدن هسـتند. بـا وجـود آنکـه ایـران یکـی از غنیتریـن کشـورها از لحـاظ ذخایـر معدنی مولیبدن بهشمار میرود، اما کشورهای دیگـری در جایگاههـای بالاتـری از صـادرات فرومولیبـدن نسـبت به ایران قـرار دارند.
بلژیک، کرهجنوبـی و انگلسـتان بهترتیـب در مقامهـای اول تـا سـوم قـرار دارنـد. طبـق بررسـیهای انجام گرفتـه میـزان صـادرات این کشـورها نیز با فـراز و نشـیبهای فراوانـی همـراه بوده اسـت؛ بهنحوی کـه تنهـا میـزان صـادرات ایـن محصـول در کشـورهای کرهجنوبـی و انگلسـتان بـا افزایـش مواجه شـده اسـت. نمودار ۲ میزان صادرات این ۳ کشـور را در سـالهای گذشـته نشان میدهد.
افـت و صعـود ایـن میـزان، حاکـی از اسـتفاده داخلـی و نیـز راهانـدازی واحدهـای جدیـد تولیـد فرومولیبـدن ماننـد «Resources Westbrook Ltd» در کشـور انگلسـتان است. کاهش صادرات کشـوری همچـون بلژیـک، میتوانـد فرصتـی را بـرای سـایر صادرکننـدگان ایـن محصـول از جملـه ایران ایجاد کند.