عضو هیئت مدیره شرکت صنایع مفتولی پولاد سیم گستران خاور گفت: معتقدیم که جهش تولید در صورت توسعه صادرات و برقراری ارتباط با سایر مناطق جهان محقق خواهد شد و اگر دولت مسیر صادرات را هموار کند، با توجه به پتانسیلها و مزایای فراوانی که ایران نسبت به سایر کشورهای منطقه از آنها برخوردار است، بدون شک زمینه جهش تولید و رونق اقتصاد نیز فراهم خواهد شد.
نیما جعفری در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» بیان کرد: مجموعه ما از دو شرکت ایروف، تولیدکننده انواع مفتولهای صنعتی و شرکت صنایع مفتولی پولاد سیم گستران خاور، تولیدکننده انواع شفتهای صنعتی تشکیل شده است. شرکت ایروف فعالیت خود را ا سال ۱۳۸۱ با هدف تولید مفتولهای صنعتی اعم از کلاف مخصوص پیچ و مهره «CHQ»، کلاف و شاخه سیاه و مسوار، تسمه نوردی، شاخه خوشتراش (گرد اتومات) و کلاف و شاخه پرکربن در جاده مخصوص تهران کرج آغاز کرد و فعالیت شرکت پولاد سیم نیز در سال ۱۳۹۹ با هدف تولید انواع میلگردهای فولادی سایز شده اعم از میلگردهای کشیده شده با مقاطع دایره، مربع و شش ضلعی؛ تراشیده شده (پلینگ و پولیش) و سنگخورده در شهرک صنعتی محمودآباد استان قم آغاز شد. در حال حاضر حدود ۲۳۰ نفر در شرکت ایروف و حدود ۱۰۰ نفر در شرکت پولاد سیم مشغول به کار هستند و همواره نگاه ویژهای به مقوله اشتغالزایی در هر دو مجموعه داشتهایم.
تامین نیاز قطعهسازان خودرویی و لوازم خانگی
وی در همین راستا ادامه داد: در شرکت ایروف، مفتولهای صنعتی از طریق فرایند کشش و با استفاده از ماشینآلات مدرن تولید شده و در ادامه در اختیار قطعهسازانی که به طور عمده با خودروسازان و تولیدکنندگان لوازم خانگی در ارتباط هستند، قرار میگیرد. از جمله این شرکتها میتوان به ایران لوازم قطعه، پارس خزر و لوازم خانگی پارس اشاره کرد. شفتهای صنعتی تولید شده در شرکت پولادسیم نیز تحویل مشتریان مجموعه اعم از فعالان حوزه حملونقل ریلی و… میشود. لازم به ذکر است که میلگردهای صنعتی تفاوت بسیاری با میلگرد ساختمانی دارند و ما این محصولات را با استفاده از بهروزترین ماشینآلات اروپایی ساخت کشور آلمان و ایتالیا تولید میکنیم.
این فعال صنعت فولاد با اشاره به توانایی تولید ماهیانه پنج هزار تن تولید انواع مفتولهای صنعتی در شرکت ایروف و سه هزار تن انواع شفتهای صنعتی در شرکت پولادسیم، عنوان کرد: یکی از مهمترین مشتریان ما تولیدکنندگان پیچ و مهره طی سالیان اخیر بودهاند؛ به نحوی که مفتولهای فولادی پس از فرایندهای حرارتدهی، کشش و سایزینگ به صورت رول تحویل این مجموعهها شده و در نهایت به صورت میخ، پیچ و مهره در بخشهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد.
جعفری در ادامه با اشاره به اینکه چالش چندانی در تامین کلاف و هاترول مورد نیاز خود به عنوان مواد اولیه اصلی کارخانههای تولید مفتول و شفتهای صنعتی نداریم، اظهار داشت: بخشی از مواد اولیه مورد نیاز ما تا چند سال گذشته از طریق بازارهای وارداتی تامین میشد اما هماکنون به واسطه عملکرد مثبت تولیدکنندگان داخلی مانند شرکت فولاد کویر کاشان، خوشبختانه کلاف و شاخه فولادی به میزان کافی در بازار وجود دارد و با کیفیت عالی و قیمت مناسب در اختیار مصرفکنندگان قرار میگیرد.
وی قطعی برق کارخانههای صنعتی را از جمله مهمترین چالشهای موجود در بخش تولید دانست و تصریح کرد: قطعی دو روزه برق طی هفته در تابستان سال گذشته، یکی از مهمترین معضلات واحدهای صنعتی بود و ما امیدواریم با این مشکل در تابستان پیش رو مواجه نشویم؛ چراکه همزمان با قطعی قطعی برق، چارهای جز خاموش کردن دستگاهها و ماشینآلات وجود ندارد و این معضل در ادامه منجر به ایجاد خسارات مالی فراوانی در کارخانههای صنعتی و تولیدی میشود زیرا کارفرمایان ملزم به پرداخت هزینههای مختلف اعم از حقوق، بیمه و… علیرغم نبود تولید و درآمدزایی در زمانهای قطعی برق هستند. در همین راستا، ما اقدام به خریداری موتور برق کردهایم اما میزان برق تولیدی از این طریق جوابگوی نیاز کارخانه نیست و تامین پایدار برق باید در دستور کار متولیان امر و بخشهای مرتبط قرار بگیرد.
عضو هیئت مدیره شرکت صنایع مفتولی پولاد سیم گستران خاور در ادامه به اهمیت صادرات محصولات فولادی اشاره کرد و گفت: اگرچه مدتها قبل به صورت محدود در حوزه صادرات فعالیت داشتیم اما در ادامه به دلیل چالشهای موجود در این عرصه به ویژه نوسانات نرخ ارز و نبود تبادلات ارزی با کشورهایی که محصولات خود را به آنجا صادر میکردیم، از ادامه حضور در بازارهای صادراتی منصرف شدیم و هماکنون فعالیتی در این حوزه نداریم.
جعفری با تاکید بر ضرورت ایجاد توازن در زنجیره فولاد کشور و توسعه صنایع میانی و پاییندستی فولاد، مطرح کرد: محصولات ما به نوعی در بخش میانی زنجیره قرار میگیرد و پس از فرایندهای مختلف اعم از کشش و سایزینگ در کارخانههای فولادی، در بخشهای مختلف همچون پیچ و مهرهسازی و حملونقل ریلی مورد استفاده قرار میگیرد. از این رو با توجه به اهمیت بالای محصولاتی همچون شفتهای صنعتی در بخش حملونقل ریلی، ضرورت دارد توسعه صنایع میانی و پاییندستی بیش از پیش در دستور کار فعالان صنعت فولاد و حتی شرکتهای فولادی فعال در بخش بالادست زنجیره قرار بگیرد.
با چالش تامین قطعات یدکی اصلی مواجهیم
وی با بیان اینکه تحریم، واردات قطعات یدکی مورد نیاز ما در خطوط مختلف تولید را با چالش مواجه کرده است، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ما خط تولید شرکت پولاد سیم را در حدود چهار سال قبل راهاندازی کردهایم، هنوز با چالش تامین قطعات یدکی مورد نیاز مواجه نشدهایم اما در شرکت ایروف، با معضلات متعددی در این زمینه مواجهیم و برای مثال اگر بخواهیم یک قطعه را وارد کنیم، ناچار به خرید آن در یک کشور دیگر مانند ترکیه و آن هم به نام خریدار ترک هستیم تا نهایتا این قطعه با قیمتی چندبرابر به دست ما برسد. این معضل تنها متوجه مجموعه ما نیست و کلیه کارخانههای صنعتی که از ماشینآلات و دستگاههای خارجی در خطوط تولید خود استفاده میکنند، با چالش تامین قطعات یدکی اصلی مواجه هستند.
عضو هیئت مدیره شرکت صنایع مفتولی پولاد سیم گستران خاور در پایان به جای خالی صادرات در شرایط دشوار تحریمی به عنوان یکی دیگر از چالشهای موجود در بخش تولید و ضرورت توسعه تجارت خارجی در مسیر تحقق شعار سال مبنی بر جهش تولید اشاره کرد و یادآور شد: ما معتقدیم که جهش تولید در صورت توسعه صادرات و برقراری ارتباط با سایر مناطق جهان محقق خواهد شد و مادامی که صادرات به عنوان یکی از مهمترین ارکان تولید رشد پیدا نکند، بنابراین نمیتوان چندان به تحقق شعار سال امیدوار بود اما اگر دولت مسیر صادرات را هموار کند، با توجه به پتانسیلها و مزایای فراوانی که ایران نسبت به سایر کشورهای منطقه از آنها برخوردار است، بدون شک زمینه جهش تولید و رونق اقتصاد نیز فراهم خواهد شد.
انتهای پیام//