مدیرعامل شرکت آلیاژ مفتول سپاهان، تولیدکننده مفتول کلهزنی سرد گفت: بازار سیم و مفتول فولادی کشور امروز متاثر از شرایط اقتصادی در شرایط رکود به سر میبرد. از طرفی، ایجاد ظرفیتهای مازاد بر تقاضا در کشور موجب شده است تا این صنعت شرایط رقابتی خاصی را تجربه کند. در همین راستا، شرکت آلیاژ مفتول سپاهان تلاش دارد تا با تامین مواد اولیه مرغوب، محصولاتی باکیفیت را به بازار عرضه کند.
امید اربابیون در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» بیان کرد: در حال حاضر بازار سیم و مفتول فولادی کشور در وضعیت رکود قرار دارد. از طرفی شرایط اقتصادی کشور که با رکود شدیدی دست و پنجه نرم میکند، تاثیرات منفی قابلتوجهی را برای تمام کسبوکارها و اصناف به دنبال داشته است. علاوهبراین، معضل جریان نقدیندگی و گردش مالی دیگر موضوع موثر بر فضای کسبوکار و همچنین بازار سیم و مفتول کشور تلقی میشود که این مسئله از سیاستهای بانکها برای کنترل نقدینگی و عدم ارائه تسهیلات نشئت میگیرد.
وی در خصوص شرایط تامین مواد اولیه، عنوان کرد: ماده اولیه تولید سیم و مفتول فولادی وایرود است. در شرکت ما نسبت به تامین مواد اولیه باکیفیت حساسیت زیادی وجود دارد و به همین سبب مواد اولیه مورد نیاز تنها از دو شرکت فولاد آلیاژی ایران و مجتمع فولاد کویر که محصولات آنها از نظر شاخص کیفیت بالا شرایط مناسبی دارند، خریداری میشود. لازم به ذکر است که خرید از شرکت فولاد الیاژی ایران از طریق بورس کالا انجام میشود و خرید از مجتمع فولاد کویر به شیوه مستقیم است؛ همچنین اخیرا چند شرکت دیگر نیز آغاز به تولید این محصولات کردهاند که فعلا نمونههایی از این واحدها در مرحله سنجش کیفیت قرار دارد.
مدیرعامل شرکت آلیاژ مفتول سپاهان در همین راستا ادامه داد: شرایط رکود در کشور باعث شده است تا در حال حاضر مشکلی در تامین مواد اولیه وجود نداشته باشد؛ البته برخی تولیدکنندگان سیم و مفتول مفتولی در کشور نیز مواد اولیه مورد نیاز خود را از طریق واردات تامین میکنند. در این میان باید توجه داشت که شرایط فعلی پایدار نخواهد بود و مشخص نیست که تا آخر فصل تابستان و با اتمام ذخایر انبارها و قطعی برق، تولیدکنندگان با چه موانعی برای تامین وایرود روبهرو خواهند شد. در حال حاضر، قطعی برق شهرکهای صنعتی چالشی مهم برای فعالیت صنایع به خصوص تولید سیم و مفتول فولادی تلقی میشود که هم از جنبه تامین مواد اولیه و هم انرژی میتواند این بخش را تحت تاثیر قرار دهد. با توجه به کوچکمقیاس بودن واحدهای سیم و مفتول و مصرف برق پایین، باید به سمت خودتامینی و افزایش ظرفیت مولدهای داخلی حرکت کنیم. همچنین از دولت نیز انتظار میرود برای پایان چالش قطعی برق شهرکهای صنعتی، سرمایهگذاری برای توسعه ظرفیتهای نیروگاهی را در دستور کار قرار دهد.
اربابیون در ارتباط با ظرفیتهای تولید سیم و مفتول فولادی، اظهار داشت: در حال حاضر تمرکز شرکت آلیاژ مفتول سپاهان به تولید مواد اولیه پیچ و مهره است که از صنایع پاییندستی محسوب میشود. بر اساس آخرین آمارها و با در نظر گرفتن طرحهای در شرف بهرهبرداری، کل ظرفیت تولید کشور در این حوزه بالغ بر ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار تن برآورد میشود؛ این در حالی است مصرف داخلی این محصولات حداکثر به ۱۰۰ هزار تن میرسد و به نوعی میتوان گفت امروز این صنعت با مازاد ظرفیت مواجه است.
مدیرعامل شرکت آلیاژ مفتول سپاهان خاطرنشان کرد: در آغاز فعالیت شرکت آلیاژ مفتول سپاهان، ظرفیت تولید کمتر از تقاضای کشور بود و همین مسئله انگیزهای را برای جذب سرمایهگذاران و ایجاد ظرفیتهای جدید در این صنعت ایجاد کرد. از طرفی، عدهای از مصرفکنندگان سیم و مفتول به سمت خودکفا شدن و تولید مواد اولیه مورد نیاز خود حرکت کردند که این امر نیز باعث بالا رفتن سطح رقابت در این بازار شد. مشخص است که در این فضا کیفیت محصول، قدرت مالی و توان سختافزاری مولفههای تعیینکنندهای برای تولیدکنندگان محسوب میشوند تا در عرصه رقابت پیشتاز باشند.
وی در سخنان پایانی خود مبنی بر تحقق شعار سال و جهش تولید، یادآور شد: یکی از لازمههای مهم حرکت به سمت جهش تولید و توسعه صنایع پاییندستی فولاد، ایجاد همکاریهای مناسب میان نهادهای مالی و بانکها با بخش صنعت است. در واقع سختگیریهایی که اخیرا در حوزه بانکی کشور تشدید شده، شرایط دشواری را برای تولیدکنندگان از حیث تامین سرمایه در گردش فراهم کرده است. طبیعتا برونرفت از این شرایط و تقویت توان و جریانهای مالی بنگاههای اقتصادی، دست آنها را برای رونق بخشیدن به محیط کسبوکار و رشد تولید و توسعه بیشتر باز میکند و به این ترتیب شاهد تحقق شعار سال یعنی جهش تولید با مشارکت مردم خواهیم بود.
انتهای پیام//