محمد مهدی فرزانه در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: مهمترین دلیلی که باعث شده تا ظرفیت تولید اکثر شرکتها و همچنین شرکت ما کاهش داشته باشد، رکود بازار و نبود متقاضی کافی برای محصولات است.
وی افزود: دلیل به وجود آمدن رکود بازار، افزایش بیحد و اندازه قیمتها است؛ زمانی که نرخ دلار و همچنین قیمت مواد اولیه، بیمنطق رشد پیدا میکند، هر مشتری نیز تصمیم میگیرد برای خرید، دست نگه دارد تا بلکه ثبات نسبی بر قیمتها حاکم شود و بتوانند با قیمتهای مناسب و منطقی، محصول مورد نظر خود را خریداری کنند.
مواد اولیه به سهولت تامین میشود
این تولیدکننده سیم و مفتول آلومینیومی در ادامه به در دسترس بودن مواد اولیه اشاره کرد و گفت: در بخش تامین مواد اولیه مورد نیاز، تاکنون مشکلی نداشتهایم؛ چراکه با اضافه شدن شرکت صنایع آلومینیوم جنوب به جمع عرضهکنندگان بزرگ شمش و بیلت آلومینیومی، حجم عرضه آلومینیوم افزایش یافته است. به این ترتیب، شرکتهای ایرالکو، المهدی، آلومینای ایران و سالکو با عرضههای خود در بورس کالا طی هر هفته، مواد اولیه مورد نیاز تولیدکنندگان محصولات آلومینیومی را تامین کرده و هر کس به میزان بودجه در دسترس خود، قادر به خریداری شمش و بیلت مورد نیاز خود برای تولید محصول است.
دولت جدید باید حامی تولیدکننده باشد
مدیرعامل شرکت صنایع توری کاشان در خصوص عمده توقعات تولیدکنندگان از دولت سیزدهم، تصریح کرد: همه تولیدکنندگان در تمام صنایع، خواستار ایجاد ثبات قیمتی در بازار هستند. باید توجه داشت که سیم و مفتولی که در این شرکت تولید میشود، مختص بازار داخلی است؛ پس بهتر است این تدبیر و سیاست وجود داشته باشد که نرخ ارز، کنترل و نحوه قیمتگذاری کالاهای تولیدی در بازار داخلی منطقی شود تا هم تولید بهصرفه باشد و هم بتوانیم سفارشهای بیشتری نسبت به قبل داشته باشیم.
تولید توری آلومینیومی با تمام ظرفیت
فرزانه در مورد فرایند تولید سیم آلومینیومی در شرکت صنایع توری کاشان توضیح داد: سیم آلومینیومی به روش ریختهگری تولید میشود. در این فرایند، مفتولهای آلیاژی خاص گروه ۵۰۰۰ ذوب شده و داخل قالب ریخته شده، سپس با استفاده از کشش به سیم تبدیل میشوند. مشتریان سیم آلومینیومی نیز کارخانههای کابلسازی و تولیدکنندگان شیلنگهای مسلح هستند. البته بخشی از این محصول نیز برای تولید توریهای آلومینیومی در همین شرکت مورد استفاده قرار میگیرد.
وی اضافه کرد: در شرکت صنایع توری کاشان، توری آلومینیومی مورد استفاده در پنجره نیز تولید میشود و ظرفیت تولید این محصول سالانه یک میلیون متر مربع است. همچنین ظرفیت تولید اسمی سیم و مفتول آلومینیومی در سال یک هزار و ۲۰۰ تن ارزیابی میشود که در حال حاضر، میزان واقعی تولید در حوزه سیم و مفتول به میزان ۵۰ درصد ظرفیت اسمی بوده اما میزان بهرهبرداری از ظرفیت در حوزه تولید توری آلومینیومی، ۱۰۰ درصد است.
صادرات با موانع متعددی روبهرو است
این تولیدکننده سیم و مفتول آلومینیومی در خصوص فعالیت در حوزه صادرات گفت: پیشتر محصول صادر میکردیم اما این کار را ادامه ندادیم. مشکل اصلی که در این زمینه برای ما به وجود آمده بود، انتقال ارز حاصل از صادرات به داخل کشور بود. بانک مرکزی، قوانین جدیدی برای صادرات و بازگشت ارز حاصل از آن وضع کرده که بیشتر مانع این امر مهم و استراتژیک است؛ به همین دلیل، دیگر اقدام به صادرات محصول نکردیم. معضل بعدی موجود در بحث صادرات این است که بعضی از کشورها عضو سازمان تجارت جهانی هستند و تعرفههای صادراتی آنها نسبت به کشورهای دیگر صفر است اما تعرفه صادراتی برای محصولات ما به یک از کشورهای منطقه، ۱۵ درصد در نظر گرفته شده بود. به صورت کلی، دیوار تعرفهای برای صادرات، مشکلات عدیدهای را پدید آورده است.
مدیرعامل شرکت صنایع توری کاشان همچنین این نکته را اضافه کرد: عدم صادرات، در سودآوری این شرکت تاثیرگذار نبوده است. به این دلیل که قیمتهای تعیین شده برای محصولات ما برابر با قیمتهای صادراتی رقبای خارجی است و چون واردات نمونه خارجی این کالا، صرفه و توجیه اقتصادی ندارد، تقاضا برای محصولات این شرکت مطلوب است.
برنامه تولید حداکثری سیم و مفتول
فرزانه در پاسخ به این سوال که برای سال ۱۴۰۰، چه برنامه توسعهای برای شرکت صنایع توری کاشان در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: به منظور افزایش تولید میزان محصولات، قصد داریم در سال جدید از ظرفیتهای خالی خود استفاده کنیم و میزان بهرهبرداری از ظرفیت اسمی تولید سیم و مفتول را به ۱۰۰ درصد برسانیم. رشد تولید، مطمئنا سهم بازار شرکت را نیز افزایش خواهد داد.