مدیرعامل شرکت بینالمللی پوریا صنعت خاورمیانه گفت: با توجه به کمبود باتری فرسوده در داخل و همچنین عدم صادرات شمش سرب به کشورهای همسایه، متاسفانه نمیتوان چشمانداز روشنی برای صنعت سرب متصور شد.
عادل جوانبخت در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» بیان کرد: متاسفانه برای تولید شمش سرب با موانعی همچون تامین دشوار مواد اولیه، عدم حمایت از سوی دولت به منظور تسهیل روند تولید و سنگاندازی سازمانهای مربوطه در مسیر ناهموار تولید روبهرو هستیم. علیرغم وعدههای مسئولان جهت اعطای تسهیلات با شرایط مناسب مانند بازپرداخت اقساط در بلندمدت، سود ۴ درصدی بازگشت سرمایه و تنفس بعد از اخد وام به علت عدم حمایت بانکها، شوربختانه موفق به اخد وام نشدیم.
وی در همین راستا ادامه داد: ماده اولیه مورد نیاز این واحد برای تولید شمش سرب، باتری فرسوده است و با توجه به سختگیری نهادهای مربوطه برای واردات باتری فرسوده و همچنین جمعآوری این باتریها از بازار توسط کارخانههای باتریسازی، در تامین مواد اولیه و ادامه مسیر تولید با مشکل روبهرو شدهایم.
مدیرعامل شرکت بینالمللی پوریا صنعت خاورمیانه با اشاره به دیگر موانعی که با آن دست و پنجه نرم میکنند، اذعان کرد: با توجه به استفاده از کورههای دوار در فرایند تولید شمش سرب در این واحد تولیدی، با معضل افزایش بهای گاز دست به گریبان هستیم. به طوری که این افزایش قیمت در سال جاری نسبت به سال گذشته، چیزی در حدود پنج تا ۶ برابر بوده و علاوهبراین، قطعی برق هم به مشکلات عدیده واحدهای تولیدی دامن زده است.
جوانبخت با بیان اینکه عمده مصرفکنندگان سرب در کشور کارخانههای باتریسازی هستند، اذعان کرد: این واحد تمرکز خود را تنها بر تامین نیاز داخلی نگذاشته و با توجه به اینکه شالوده این صنعت بر پایه صادرات بنا شده است، موفق به صادرات شمش سرب به کشورهای همسایه و حوزه خلیج فارس همچون ترکیه و امارات متحده عربی البته تا سال گذشته شدهایم.
وی با اشاره به وضعیت بازار مصرف شمش سرب، خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه تقاضا برای فلز استراتژیک سرب در داخل و خارج از کشور بالاست اما متاسفانه به دلیل عدم تامین خوراک مورد نیاز واحدهای تولیدکننده، اکثر افراد در ادامه مسیر خود با چالش مواجه شدهاند و این واحد هم از این موضوع مستثنی نیست و میزان تولید شرکت به همین دلیل به شدت کاهش پیدا کرده است.
مدیرعامل شرکت بینالمللی پوریا صنعت خاورمیانه در پایان با اشاره به آینده مبهم این صنعت و یکتهتازی رقبا در میدان رقابت، خاطرنشان کرد: با وجود این شرایط و مهمتر از همه کمبود مواد اولیه کافی برای تولیدکنندگان شمش سرب، نمیتوان چشمانداز روشنی را برای این صنعت در کشور متصور شد. این در حالی است که کشورهای همسایه مانند افغانستان و ترکیه به پیشرفت قابل توجهی در این صنعت دست یافتهاند و بر همین اساس ضرورت دارد حمایت از واحدهای تولیدکننده شمش سرب در دستور کار قرار بگیرد.
انتهای پیام//