سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۸:۵۸ /جمعه/۱۴ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۵:۴۹ /شنبه/۱۰ آذر ۱۴۰۳

مهدی فصیحی، مدیرعامل شرکت لوله و پروفیل سپنتا تهران در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

در مسیر تکنولوژی‌های روز تولید حرکت می‌کنیم/ افقی روشن پیش روی صنعت لوله فولادی در ایران و جهان

صنعت لوله و پروفيل فولادی با برخورداری از طيف متنوع محصولات توليدی، کاربرد فراوانی در صنايع مختلف اعم از ساختمان‌سازی، خودروسازی، لوازم خانگی، راهسازی، نفت، گاز و پتروشيمی و... دارد و با توجه به اهميت بالاي صنعت فولاد در توسعه‌يافتگی جوامع مختلف، به يکی از پايه‌های توسعه صنعتی تبديل شده است. اين صنعت از قدمتی بيش از 60 سال در ايران، به عنوان يکي از 10 توليدکننده برتر کنونی فولاد در جهان برخوردار بوده و بر همين اساس، احداث و راه‌اندازی کارخانه‌های نورد با هدف توليد انواع لوله و پروفيل‌های فولادی در دستور کار قرار گرفته است.

صنعت لوله و پروفیل فولادی با برخورداری از طیف متنوع محصولات تولیدی، کاربرد فراوانی در صنایع مختلف اعم از ساختمان‌سازی، خودروسازی، لوازم خانگی، راهسازی، نفت، گاز و پتروشیمی و… دارد و با توجه به اهمیت بالای صنعت فولاد در توسعه‌یافتگی جوامع مختلف، به یکی از پایه‌های توسعه صنعتی تبدیل شده است. این صنعت از قدمتی بیش از ۶۰ سال در ایران، به عنوان یکی از ۱۰ تولیدکننده برتر کنونی فولاد در جهان برخوردار بوده و بر همین اساس، احداث و راه‌اندازی کارخانه‌های نورد با هدف تولید انواع لوله و پروفیل‌های فولادی در دستور کار قرار گرفته است. شرکت لوله و پروفیل سپنتا تهران به عنوان یکی از شرکت‌های زیرمجموعه گروه صنعتی سپنتا، اولین واحد تولید لوله فولادی درزجوش در کشور و خاورمیانه به شمار می‌آید که ضمن تامین بخش عمده‌ای از نیاز بازار داخلی به این محصول، تولید لوله‌های مانیسمان و پلیمری را با هدف توسعه سبد محصولات خود در دستور کار قرار داده است. مهدی فصیحی، مدیرعامل شرکت لوله و پروفیل سپنتا تهران تولید لوله‌های جدید فولادی را مستلزم به‌کارگیری تکنولوژی‌های جدید، ضمن حمایت نهادها و سازمان‌های بالادستی می‌داند و معتقد است که در این صورت می‌توان آینده روشنی را در انتظار صنعت لوله فولادی در کشور متصور شد. متن کامل گفت‌وگوی خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» با مدیرعامل جوان و موفق شرکت لوله و پروفیل سپنتا تهران را با یکدیگر در ادامه خواهیم خواند:

در خصوص تاریخچه و زمینه فعالیت شرکت لوله و پروفیل سپنتا تهران توضیحاتی ارائه بفرمایید.

شرکت لوله و پروفیل سپنتا تهران به عنوان یکی از شرکت‌های زیرمجموعه گروه صنعتی سپنتا، اولین واحد تولید لوله فولادی درزجوش در کشور و خاورمیانه محسوب می‌شود که بیش از ۶۰ سال از زمان راه‌اندازی آن می‌گذرد و در حوزه تولید انواع لوله‌های فولادی اعم از گازی، آبی، صنعتی و انواع پروفیل فولادی فعالیت دارد. در حال حاضر ما سهم عمده‌ای از تولید لوله‌های فولادی درزجوش در کشور را به خود اختصاص داده‌ایم و همواره در تلاش هستیم ضمن پایبندی به مشتری‌مداری، نوآوری و بهبود مستمر، نیازهای بازار را به بهترین شکل رفع کنیم.

شرکت لوله و پروفیل سپنتا تهران چه اهداف و برنامه‌هایی را در راستای تولید محصولات جدید دنبال می‌‎کند؟

لوله مانیسمان (بدون درز)، از جمله محصولات فولادی به شمار می‌آید که امروزه تولید آن در سطح جهان رو به افزایش است. با این وجود، تولید این محصول استراتژیک آنچنان که باید و شاید در کشور ما در دستور کار شرکت‌های تولیدکننده لوله و پروفیل فولادی قرار نگرفته است و بر همین اساس علاقه‌مند هستیم که به یکی از نخستین تولیدکنندگان لوله مانیسمان در کشور تبدیل شویم. در حال حاضر لوله‌های بدون درز وارداتی از چین، بخش عمده‌ای از بازار مصرف داخلی این محصول را به خود اختصاص داده و این در حالی است که واردات لوله‌های مانیسمان چینی با قیمت بسیار پایین، به یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی تولیدکنندگان لوله فولادی در کشور تبدیل شده است؛ اگرچه معتقدیم که این معضل، به یک فرصت برای ما تبدیل شده است تا به دنبال آن بتوانیم در مسیر ارتقای دانش و به‌کارگیری تکنولوژی‌های روز جهت تولید لوله‌های بدون درز حرکت کنیم. بر همین اساس در حال فراهم کردن مقدمات لازم برای تحقق این مهم در شرکت لوله و پروفیل سپنتا تهران هستیم تا بتوانیم لوله‌های مانیسمان را نیز به سبد تولیدات خود اضافه کنیم. از سوی دیگر، با توجه به اینکه تولید لوله‌های پلیمری (اعم از آبی و گازی به صورت پروپیلن «PP» و پنج لایه) در داخل کشور در سالیان اخیر گسترش یافته است، بنابراین راه‌اندازی اولین خط تولید لوله پنج لایه را در برنامه خود قرار داده‌ایم و پیش‌بینی می‌کنیم که طی دو تا سه ماه آینده، به تولید انبوه این محصول در شرکت لوله و پروفیل سپنتا تهران و عرضه آن در بازار دست پیدا کنیم. در یک نگاه کلی، حرکت در مسیر تکنولوژی‌های روز را سرلوحه اقدامات و برنامه‌های خود قرار داده‌ایم و با توجه به نیاز بازار داخلی، اقدام به تولید محصولات جدید می‌کنیم.

در حال حاضر با چه چالش‌هایی در زمینه تولید لوله‌های فولادی مواجه هستید و راهکارهای پیشنهادی جنابعالی جهت رفع این مشکلات چیست؟

رکود بازار مسکن، یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی محسوب می‌شود که هم‌اکنون تولیدکنندگان محصولات نوردی به ویژه لوله با آن روبه‌رو هستند. از آنجایی که بخش عمده‌ای از لوله‌های فولادی و پلیمری تولید شده در بخش مسکن مورد استفاده قرار می‌گیرد، این رکود مسکن تولید و فروش لوله‌های فولادی را تحت تاثیر قرار داده و به مهم‌ترین چالش کنونی صنعت لوله در کشور تبدیل شده است. یکی دیگر از معضلاتی که فعالان این صنعت با آن مواجهند، کند شدن روند اجرایی پروژه‌های آب‌رسانی و گازرسانی دولت به ویژه در سال جاری است. سهم اعتبارات عمرانی در بودجه سال جاری و نیز لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کاهش پیدا کرده که این مسئله بدون شک بر روند اجرایی پروژه‌های گازرسانی و آب‌رسانی در کشور تاثیرگذار خواهد بود و به دنبال آن بازار تولید و مصرف لوله‌های فولادی کوچک‌تر خواهد شد. علاوه‌براین، باید توجه داشت که قیمت فولاد در کشور ما نسبت به سایر کشورها، به ویژه کشورهای همسایه گران‌تر بوده که این امر منجر به افت صادرات ورق‌ و لوله‌های فولادی شده است. کاهش چشمگیر صادرات را باید یکی از چالش‌های اصلی نه تنها تولیدکنندگان لوله‌ و پروفیل‌های فولادی بلکه کل زنجیره فولاد کشور دانست که امید است در آینده شاهد رفع موانع و محدودیت‌های موجود در این حوزه باشیم. از طرفی، متاسفانه نظارت‌ سازمان‌های بالادستی بر فعالیت تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی در کشور طی سالیان اخیر کاهش یافته و این مسئله باعث شده است که برخی واحدهای کوچک‌مقیاس بدون استفاده از کمترین استانداردهای لازم، اقدام به تولید و عرضه این محصولات در بازار کنند که در چنین شرایطی، بدون شک عملکرد شرکت‌های قدیمی و بزرگ لوله و پروفیل تحت‌الشعاع قرار خواهد گرفت؛ البته این چالش نسبت به مواردی که پیش‌تر اشاره شد، چندان مشکل‌ساز نبوده است و ضرورت دارد حمایت بیشتری از شرکت‌هایی که تمامی وجوه تولید اعم از کیفیت بالا، رعایت استانداردهای لازم و… را در دستور کار خود قرار داده‌اند، صورت پذیرد تا ضمن تثبیت جایگاه این شرکت‌ها، محصولی با کیفیت و استاندارد به دست مصرف‌کنندگان نهایی برسد.

آینده صنعت لوله و پروفیل فولادی در کشور را چگونه‌ ارزیابی می‌کنید و چه افقی را پیش روی شرکت لوله و پروفیل سپنتا تهران متصور هستید؟

میزان مصرف لوله‌های فولادی در بخش‌ها و صنایع مختلف در سطح جهان مانند خودروسازی و …، رو به افزایش و تکنولوژی‌های مورد استفاده در تولید این محصولات نیز در حال تغییر و به‌روز شدن است؛ به نحوی که امروز شاهد توسعه تولید لوله‌های بدون درز و جایگزینی آن با لوله‌های درزجوش هستیم و این تغییر تکنولوژی، به یکی از الزامات تولیدکنندگان لوله‌های فولادی در کشور به ویژه شرکت لوله و پروفیل سپنتا تهران تبدیل شده است. ما آینده مثبتی را پیش روی این صنعت در ایران و جهان متصور هستیم و معتقدیم این مهم با به‌کارگیری تکنولوژی‌های روز که خود نیازمند حمایت نهادهای بالادستی است، محقق می‌شود. در واقع حمایت از شرکت‌هایی که قصد اجرای طرح‌های توسعه‌ای در زمینه تولید محصولات جدید همچون لوله‌های بدون درز را دارند، در آینده منجر به خلق ارزش افزوده برای صنعت و اقتصاد کشور خواهد شد؛ چراکه همگام با استفاده از تکنولوژی‌های جدید، صادرات لوله‌های بدون درز ساخت ایران نیز افزایش خواهد یافت که می‌تواند نقش بسزایی در رونق تولید و اقتصاد ایفا کند؛ البته باید توجه داشت که در این بین، تولید لوله‌های پلیمری، پنج لایه و هفت لایه، بازار لوله‌های فولادی را با نوعی تغییر تاکتیک مواجه کرده است که خوشبختانه ما تمهیدات لازم در این خصوص را اندیشیده‌ایم و همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، موفق به راه‌اندازی نخستین خط تولید این محصولات در شرکت لوله و پروفیل سپنتا تهران شده‌ایم.

انتهای پیام//

با هدف بررسی فرایندهای تولید صورت پذیرفت؛

۵:۲۸ /دوشنبه/۱۹ آذر ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت تابان فولاد:

۱۴:۵۶ /چهارشنبه/۱۱ مهر ۱۴۰۳

طی حکمی از جانب مدیرعامل گروه صنعتی سپنتا،

۱۰:۵۸ /یکشنبه/۲۱ مرداد ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت صنایع لوله‌های گالوانیزه روی‌پوشان قزوین:

۵:۲۶ /چهارشنبه/۱۷ مرداد ۱۴۰۳

یک فعال صنعت فولاد در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۶:۲۷ /چهارشنبه/۲۰ تیر ۱۴۰۳

محمد کشانی، مدیرعامل شرکت تولید و توسعه صبح پارسیان صبا در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۷:۵۳ /شنبه/۵ اسفند ۱۴۰۲

افشین فرشیدفر، مدیرعامل گروه صنعتی سپنتا در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۵:۱۵ /یکشنبه/۲۶ شهریور ۱۴۰۲

امیرحسین عرشی‌زاده، مدیرعامل گروه صنعتی سپنتا در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۱:۳۱ /شنبه/۸ آبان ۱۴۰۰

علی خنیفر، مدیرعامل شرکت لوله‌سازی اهواز در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۷:۴۵ /شنبه/۱۱ بهمن ۱۳۹۹

اکبر اعلایی، مدیرعامل شرکت نورد و لوله سپنتا مرند در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۴:۰۴ /دوشنبه/۱۰ شهریور ۱۳۹۹

سید مرتضی موسوی بیوکی، مدیرعامل شرکت تولیدی لوله و پروفیل کیهان در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۰:۴۰ /شنبه/۲۴ خرداد ۱۳۹۹
به زودی یادداشت‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

تجارت جهانی و منطقه‌ای پروفیل بدون درز فولادی

۷:۲۷ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۳۹۷

تجارت لوله‌های فولادی حفاری بدون درز مورد استفاده در صنعت نفت و گاز

۱۰:۳۰ /شنبه/۱۷ شهریور ۱۳۹۷
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/13

235036

فلزات آنلاین

1403/10/13

657272

فلزات آنلاین

1403/10/13

1092273

فلزات آنلاین

1403/10/13

3548585

فلزات آنلاین

1403/10/13

26948

فلزات آنلاین

1403/10/13

14181

فلزات آنلاین

1403/10/13

43046

فلزات آنلاین

1403/10/13

47139

فلزات آنلاین

1403/10/13

43126

فلزات آنلاین

1403/10/13

42038

فلزات آنلاین

1403/10/13

30205

فلزات آنلاین

1403/10/13

31113

فلزات آنلاین

1403/10/13

29581

فلزات آنلاین

1403/10/13

38306

فلزات آنلاین

1403/10/13

36125

فلزات آنلاین

1403/10/13

60097

فلزات آنلاین

1403/10/13

28933

فلزات آنلاین

1403/10/13

43471

فلزات آنلاین

1403/10/13

48207

فلزات آنلاین

1403/10/13

5218500