سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۰:۱۲ /چهارشنبه/۳ بهمن ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۴:۲۰ /چهارشنبه/۱ دی ۱۴۰۰

عضو هیئت مدیره شرکت ذوب و نورد زرفام:

در مسیر تامین خوراک هستیم

عضو هیئت مدیره شرکت ذوب و نورد زرفام گفت: با توجه به تلاطم بازار آهن اسفنجی و چالش در تامین این ماده اولیه، تصمیم گرفته‌ایم یک معدن در اختیار بگیریم که هدف از انجام این کار نیز، تامین بدون دغدغه خوراک کارخانه ذوب و نورد زرفام است.

امیر دانش حیدری در گفت‌وگوی با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: در سال ۱۳۹۵، کل سهام شرکت ذوب و نورد زرفام توسط شرکت سرمایه‌گذاری هندی با عنوان «آژانتا» خریداری شد و آشوک کومار آگاروال به نمایندگی از این گروه سرمایه‌گذاری، مدیریت مجموعه را به عهده گرفت. پس از خریداری واحد ذوب و نورد زرفام، با به‌کارگیری ۲۲۰ نفر پرسنل هندی و ایرانی و با استفاده از دو سِت کوره القایی ۱۸ تنی، توانستیم ظرفیت اسمی آن را فعال کنیم.

وی افزود: این شرکت در زمینه تولید شمش فولادی (۱۵۰*۱۵۰) ۳SP و ۴SP در طول ۱۲ متری با ظرفیت اسمی ۹۰ هزار تن در سال در حال فعالیت است و میزان تولید آن با ظرفیت اسمی برابری می‌کند.

عضو هیئت مدیره شرکت ذوب و نورد زرفام در پاسخ به این سوال که چه میزان جذب سرمایه‌گذارهای خارجی می‌تواند موجب پیشرفت صنعت فولاد شود، اذعان کرد: طبیعتا ورود سرمایه‌های خارجی و ایده‌های جدید به هر کشوری می‌تواند راهکارهای جدیدی را نیز بیافریند. ما با بهره‌گیری از سرمایه‌گذار هندی که در حوزه فولاد پیشرو است و خریداری شرکت زرفام و تغییراتی در خط تولید آن، توانستیم این شرکت را مجددا راه‌اندازی کنیم و با تمام مشکلات موجود آن را فعال نگه داشته‌ایم. سرمایه‌گذار خارجی با ایده‌های تجاری وارد کار می‌شود و می‌تواند با استفاده از توانایی‌های خود کار را پیش ببرد. زرفام در یزد و واحدهایی مثل تارا و کیوان در اردکان نمونه‌هایی از این موضوع هستند. پس باید از پیشرفت و ورود ایده‌های جدید استقبال کرد تا شکوفایی صنعت را به همراه داشته باشد.

دانش در ادامه در خصوص تامین مواد اولیه مجموعه، عنوان کرد: اصلی‌ترین مواد اولیه شرکت ذوب و نورد زرفام، شامل ۹۵ درصد آهن اسفنجی که آن را از شرکت‌های توسعه آهن و فولاد گل‌گهر، فولاد بافت، فولاد غدیر نی‌ریز و فولاد شادگان تهیه می‌کنیم و ۵ درصد قراضه آهنی است که تامین آن از بنگاه‌های ضایعاتی صورت می‌گیرد. ما برای کاهش زیان‌های حاصل از افزایش قیمت قراضه فولادی، سعی کردیم تا مصرف آن را در کوره‌های خود به حداقل برسانیم. در همین راستا، با استفاده از تکنسین‌هایی که از کشور هند آمدند و تخصص آن‌ها ذوب آهن اسفنجی با درصد بالا در کوره القایی بود، توانستیم مصرف قراضه در کوره‌های این واحد را تا حد زیادی کاهش دهیم و به ۵ درصد برسانیم.

وی همچنین عمده‌ترین مشتریان شرکت را نوردکاران فولادی اعلام کرد که به تولید میلگرد و نبشی مشغول هستند.

مدیریت عرضه آهن اسفنجی

عضو هیئت مدیره شرکت ذوب و نورد زرفام، خرید مواد اولیه را بزرگ‌ترین چالش شرکت عنوان کرد و گفت: متاسفانه قیمت آهن اسفنجی به شدت افزایش پیدا کرده است و اقدام مثبت وزارت صمت که طی بخشنامه به تمامی شرکت‌های فولادی اعلام کرد تا آهن اسفنجی تولیدی خود را در بورس کالای ایران عرضه کنند، هیچ کمکی به این وضعیت نکرد و متاسفانه هنوز فرمولی مشخص برای قیمت‌گذاری این محصول در بورس کالای ایران تعیین نکرده‌اند و در واقع هر بار با یک قیمت جدید مواجه می‌شویم.

دانش ادامه داد: به عنوان مثال، در یک هفته، ۱۰ هزار تن آهن اسفنجی در بورس کالای ایران عرضه شد، در حالی که ظرفیت شرکت‌هایی تولیدکننده آهن اسفنجی، بسیار بیشتر از این میزان است. چرا شرکت‌های فولادی اقدام به مدیریت عرضه آهن اسفنجی می‌کنند؟ این عمل به تنهایی باعث ایجاد رقابت بیشتر و افزایش هر چه بیشتر قیمت‌ می‌شود.

وی با اشاره به موضوع صادرات مواد اولیه مورد نیاز فولادسازان کشور، مطرح کرد: یکی از سوالات فولادسازان این است که چرا با وجود اینکه صنعت فولاد کشور به مواد اولیه نیازمند است، زمینه صادرات برای تولیدکنندگان آهن اسفنجی فراهم شده و صادرات مواد اولیه در جریان است؟!

تبعات سنگین قطعی برق

عضو هیئت مدیره شرکت ذوب و نورد زرفام، همچنین درباره دیگر مشکل این واحد تولیدی، گفت: در سه ماه دوم سال به نحوی با قطع برق مواجه شدیم که عملا کارخانه به تعطیل کشانده شد. در حقیقت تمامی کمبود برق کشور در آن زمان بر دوش صنایع فولادی افتاد.

وی اضافه کرد: تبعات قطعی برق در فصل تابستان این بود که حجم زیادی از مواد اولیه که برای تولید شمش فولادی در انبار ذخیره شده بود، با قطع برق، بی استفاده باقی ماندند و  اکسید شدند و از بین رفتند و از سوی دیگر نیز دو ترانس کوره‌ها در طی نواسات برق طی فصل تابستان سوخت.

در اختیار گرفتن معدن

دانش توضیحاتی درباره برنامه کاری شرکت در سال آینده اظهار کرد: برنامه توسعه‌ای برای سال آینده در نظر نداریم. برنامه‌ریزی برای طرح توسعه، نیازمند مساعد بودن شرایط بازار است که از مهم‌ترین شرایطی که باید فراهم باشد می‌توان به تامین بدون دغدغه مواد اولیه، اشاره کرد که متاسفانه در حال حاضر در این زمینه با چالش جدی روبه‌رو هستیم.

عضو هیئت مدیره شرکت ذوب و نورد زرفام مطرح کرد: در سال‌های قبل، برای اجرای طرح توسعه افزایش ظرفیت تولید تا ۲۰۰ هزار تن، برنامه‌ریزی‌هایی انجام داده بودیم که به مرحله اجرا نرسید. در حال حاضر، به دنبال تکمیل زنجیره در این واحد هستیم و تصمیم گرفته‌ایم یک معدن سنگ‌آهن در اختیار بگیریم که هدف از انجام این کار نیز، تامین خوراک کارخانه ذوب و نورد رزفام است.

وی ادامه داد: خواستار دریافت مجوز استفاده از دستگاه شن گرم تفکیک ضایعات نیز شده‌ایم که در حال پیگیری این موضوع از وزارت صمت هستیم. در واقع، زمین برای طرح بازیافت ضایعات به شرکت واگذار شده است ولی در حال حاضر درخواست برق را اعلام نکرده‌ایم.

معضل بازگشت ارز حاصل از صادرات

دانش خاطرنشان کرد: توانایی فروش صادراتی محصولات را داریم اما با وجود موانع متعدد بر سر راه بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور از انجام این کار صرفه نظر کرده‌ایم. ضمن اینکه ارز حاصل از صادرات باید در سامانه‌ ارزی نیما ثبت شود که نرخ آن معمولا کمتر از نرخ ارز آزاد است.

انتظار فولادسازان از دولت

عضو هیئت مدیره شرکت ذوب و نورد زرفام در پایان یادآور شد: تنها درخواست فولادسازان از وزارت نیرو این است که وزنه کمبود انرژی را بر دوش صنایع فولادی نیندازند. در واقع، دولت با برنامه‌ریزی مدون و با تقسیم حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد فشار کمبود برق بر کل صنایع کشور، می‌توانست خسارت وارد شده به صنعت فولاد را به حداقل ممکن برساند. در تابستان امسال، چیزی جز گران شدن فولاد در این حوزه محقق نشد.

انتهای پیام//

در سال 2024 میلادی،

۱۰:۲۴ /دوشنبه/۳۰ مهر ۱۴۰۳

در ماه جولای 2024 رخ داد؛

۶:۰۵ /دوشنبه/۵ شهریور ۱۴۰۳

راهبرد چین برای کاهش مصرف انرژی و انتشار کربن در صنعت فولاد

۸:۴۳ /دوشنبه/۴ تیر ۱۴۰۳

در چهار ماهه ابتدایی سال جاری میلادی،

۱۳:۱۷ /یکشنبه/۶ خرداد ۱۴۰۳

معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران مطرح کرد:

۱۸:۱۶ /دوشنبه/۲۹ فروردین ۱۴۰۱

علیرضا خیاط، مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۲:۲۸ /شنبه/۲ اسفند ۱۳۹۹

مدیرعامل شرکت فولاد بوتیای ایرانیان:

۱۸:۱۳ /شنبه/۱۸ آبان ۱۳۹۸

مسئول هماهنگی توسعه مدیریت فولاد زرند ایرانیان:

۱۵:۵۶ /شنبه/۱۸ آبان ۱۳۹۸

مدیرعامل کارخانه ذوب آهن نگین کاسپین:

۲۲:۵۰ /شنبه/۶ مهر ۱۳۹۸

مدیرعامل شرکت ذوب آهن فجر صوفیان:

۲۲:۴۲ /شنبه/۶ مهر ۱۳۹۸

حمید سانتینی، مدیرعامل شرکت کبیر قطعه ایرانیان خراسان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۱۲ /شنبه/۱۰ شهریور ۱۴۰۳

 مديرعامل شرکت توليد و توسعه صبح پارسيان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۴۸ /شنبه/۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

صنعت استراتژیک فولاد کشور

۶:۴۳ /شنبه/۶ مهر ۱۳۹۸
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/11/2

245286

فلزات آنلاین

1403/11/2

665606

فلزات آنلاین

1403/11/2

1092273

فلزات آنلاین

1403/11/2

3548585

فلزات آنلاین

1403/11/2

24813

فلزات آنلاین

1403/11/2

14031

فلزات آنلاین

1403/11/2

41198

فلزات آنلاین

1403/11/2

48908

فلزات آنلاین

1403/11/2

44236

فلزات آنلاین

1403/11/2

42676

فلزات آنلاین

1403/11/2

31626

فلزات آنلاین

1403/11/2

30589

فلزات آنلاین

1403/11/2

29664

فلزات آنلاین

1403/11/2

38984

فلزات آنلاین

1403/11/2

37373

فلزات آنلاین

1403/11/2

60860

فلزات آنلاین

1403/11/2

28609

فلزات آنلاین

1403/11/2

43327

فلزات آنلاین

1403/11/2

48261

فلزات آنلاین

1403/11/2

5279700