پـس از برداشـتن سـقف رقابـت بـرای عرضـه محصـولات مختلـف فلـزی، چندیـن معاملـه آلومینیـوم انجـام شـد، امـا قیمـت پایـه همـان ۴۲۰۰ تومـان در نظر گرفته شـده بود. بـا این حال در اواسـط مهـر مـاه بـا بررسـیهای صـورت گرفتـه تصمیم بر آن شـد که پایه عرضـه آلومینیوم، ارز بـازار نیمـا قـرار گیـرد کـه در هفتـه گذشـته دو عرضه با دسـتورالعمل کنونی صورت گرفته و معاملاتی نیز انجام شد.
به گزارش «فلزاتآنلاین»، بر خلاف دیگر فلزات اساسـی، وضعیـت آلومینیـوم در بازارهـای جهانی نسـبتا مناسـب اسـت، زیـرا دیگـر فلـزات دچـار افتهـای قیمتـی بعضـا بسـیار شـدید شـدند. در حالـی کـه در مـورد آلومینیـوم ایـن اتفـاق نیفتـاد و تغییرات قیمتی این فلز در برابر دیگر فلزات ناچیز بود. با این وجود برخالف رویه دنیا، بازارهای فلزی و بهویژه آلومینیوم، وضعیت نسبتا متفاوتی را طی میکننـد. تغییـرات پیاپی دسـتورالعملها نهتنها صنایـع تولیدکننـده و مصرفکننـده، بلکـه خـود مسـئولان را هم سـردرگم کرده اسـت.
این تغییرات پیاپـی تنهـا موجـب تأخیـر در عرضـه و تخریـب تولیدکنندگان خواهد شد. هـر چنـد کـه عرضـه همیـن مقـدار شـمش آلومینیوم در بورس کالا خود گام و پیشرفت بسیار بزرگی در تنظیم بازار این فلز محسوب میشود، اما به واقع این تولیدکنندگان و خریداران هسـتند که بایـد بـدون دخالـت، دسـتورالعمل، بخشـنامه و… بـرای معاملات بـه توافـق نهایـی برسـند.
ایـن دخالتهـا بهحـدی هسـتند کـه باعث سـردرگمی فعـالان بـازار و اهالـی صنعـت شـده اسـت. در ایـن میـان جـای معاملات بیلـت خالـی اسـت کـه از ابتـدای سـال تـا کنـون بـه میـزان کمی عرضه شـده اسـت و بـه نگرانیهای مصرفکنندگان دامـن زده است. ضمن اینکه شمش آلیاژی آلومینیوم، غایب بزرگ سال جاری در عرضهها و معاملات آلومینیوم است. از این رو تا زمانی که دستورالعملها سامان نگیرند و تکلیف وزارت صنعت، معدن و تجارت با تولیدکنندگان مشـخص نشـود، بازارها نیز سـامان نخواهند یافت.