معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه دو نوع سرمایهگذاری در کشور وجود دارد، گفت: یک سرمایهگذاری هزینهای است که برای مولد انجام میشود و یک هزینه به منظور حفاظت از مولد است که هر دو این سرمایهگذاری را در شرکت آلومینای ایران مشاهده میکنیم.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از باشگاه آلومینیوم، عباسعلی نوبخت بیان کرد: طرح شرکت آلومینای جاجرم برای حفاظتی با اعتبار بالغ بر ۴۸ میلیارد در حال انجام است. اجرای طرحهای حفاظتی، آبخوانداری و ایجاد بند خاکی در بسیاری از مناطق کشور، سبب جلوگیری از تخریب و خسارتها به ویژه خسارت به باغات و زمینهای کشاورزی شده است و این طرحها در این استان و در شرکت آلومینای ایران نیز برای توسعه فضای سبز و تامین آب مورد نظر صنعت و سایر موارد استفاده میشود.
وی افزود: بر اساس پروتکلهای آبخیزداری و با نظارت منابع طبیعی هر میزان این شرکت توانایی اجرای این طرحها را داشته باشد، ما آماده همکاری هستیم و حمایت خواهیم کرد.
حسن وحید، معاون آبخیزداری بیابان و امور مرتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نیز در این بازدید ضمن بیان همکاری خوب شرکت آلومینای ایران، اجرای طرحهای حفاظتی از سوی این شرکت را در راستای مسئولیتهای اجتماعی صنایع بسیار ارزشمند عنوان کرد.
وی با بیان اینکه حوزه کار آلومینای ایران بسیار وسیع است، ادامه داد: سال ۱۳۹۷ تفاهمنامهای را با این شرکت منعقد کردیم که مطالعات ۴۲ هزار هکتاری در محدوده معادن این شرکت برای اجرای طرحهایی نظیر آبخیزداری انجام شد.
وحید اظهار داشت: بر مبنای مطالعات کار اجرایی آغاز شده و تفاهمنامهای دیگر علاوه بر مطالعه ۴۲ هزار هکتار زیر نظر منابع طبیعی منعقد شد که بر اساس آن، سالی ۷۰۰ هزار نهال توسط این شرکت تولید و کاشته میشود. این شرکت در قالب پروژههای مختلف نظیر ترسیب کربن و… با منابع طبیعی استان همکاری خوبی دارد که برای شرکت و برای مردم مزایایی به همراه دارد.
معاون آبخیزداری بیابان و امور مرتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: شرکت آلومینای ایران نمونهای از مشارکت صنایع در راستای حفظ منابع طبیعی و آبخیزداری و پیشگیری و مقابله با حریق و حفاظت از منابع ذخیرهگاه جنگل ارس و منابع طبیعی را بر عهده گرفت و به منابع طبیعی استان کمک بسیاری داشت که بسیار جای تقدیر دارد.
حیدر، مدیر شرکت آلومینای ایران در آیین بازدید از پروژه بند خاکی این شرکت که با حضور رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و معاونان وی برگزار شد، اظهار امیدواری کرد که با توسعه طرحهای مربوط به آبخیزداری و مهار روان آبها در مناطقی که صنایع نیاز مبرم به آب دارند، کمک شود.
وی مطرح کرد: با طرحها و اقدامات پشتیبانی و حفظ و کاشت درخت، میتوان قدمهای خوبی در این زمینه برداشت. چندین سال است که طرح بند خاکی و مهار روان آبها به کمک تامین آب مورد نیاز شرکت آلومینای جاجرم آمده است.
مرادی، مدیر مهندسی شرکت آلومینای ایران نیز در این زمینه با بیان اینکه خراسان شمالی یک منطقه کم آب است، گفت: استفاده از روانآبها برای صنایع آببر استان در دستور کار قرار گرفته است و تفاهمنامهای نیز برای استفاده از روانآبها و آبهای سطحی منعقد شد. مدیریت شرکت آلومینای ایران با اجرای بند خاکی علاوه بر حفظ تاسیسات از روانآبها، در فرایند تولید نیز استفاده میکند.
وی تصریح کرد: این بند خاکی با ظرفیت ۶۰۰ هزار و برآورد دوره ۲۵ ساله است که با افزایش ظرفیت آن، امکان ذخیرهسازی بیشتر روانآبها وجود دارد و همچنین با اجرای این طرح تقویت آبخوانها و جمعآوری روانآبها، نیاز صنایع به آب از این محل تامین میشود.
مدیر مهندسی شرکت آلومینای ایران با تاکید بر اینکه با توجه به شرایط کمآبی و خشکسالیهای پیاپی، منابع آبهای کشور رو به کاهش است، خاطرنشان کرد: در حالی که قبل از اجرای بند برای تامین آب با مشکل مواجه بودیم، مدیریت شرکت آلومینای ایران تصمیم گرفت تا با اجرای طرح بندها و مهار روانآبها برای تامین آب مورد نظر صنایع بهره گرفته شود و هماکنون به دنبال افزایش و توسعه این طرحها هستیم.
انتهای پیام//