سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۵:۱۴ /یکشنبه/۲ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۷:۱۶ /شنبه/۱۵ مهر ۱۴۰۲

رشد تولید فولاد ایران در هشت ماهه ۲۰۲۳

انجمن جهانی فولاد در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد که تولید فولاد خام ایران در هشت‌ ماه نخست امسال با رشد ۱.۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال پیش، به ۱۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن رسید.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از بازار، انجمن جهانی فولاد در گزارش میزان تولید جهانی فولاد خام در ماه آگوست ۲۰۲۳ اعلام کرد که تولید جهانی فولاد خام در این ماه، به ۱۵۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن رسید که ۲.۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۲ افزایش داشته است.

این سند که بر اساس اطلاعات گزارش شده ۶۳ کشور تولیدکننده فولاد به این انجمن گردآوری شده است، نشان می‌دهد که با وجود کاهش تولید ۶ کشور از ۱۰ کشور اول، تولیدکننده فولاد در بازه اول ژانویه تا آخر آگوست ۲۰۲۳، نسبت به همین دوره زمانی در سال ۲۰۲۲، میزان تولید فولاد در چهار کشور هند، ایران، روسیه و چین افزایش داشته است.

این گزارش حکایت از رشد ۱.۱ درصدی تولید فولاد ایران در بازه زمانی هشت ماهه ۲۰۲۳ دارد و هندوستان با رشد ۱۰.۵ درصدی، روسیه با افزایش تولید ۳.۹ درصدی و چین با رشد ۲.۶ درصدی در این بازه، توانسته‌اند رشد بیشتری در تولید فولاد نسبت به کشور ما داشته باشند.

ایران که جزو ۱۰ فولادساز اول جهان است، در این بازه زمانی توانست رشد تولیدی بیش از کشورهای ژاپن، ایالات متحده آمریکا، کره جنوبی، آلمان، ترکیه و برزیل داشته باشد.

بیشترین افت تولید در هشت ماهه ۲۰۲۳ در میان ۱۰ کشور اصلی فولادساز جهان، مربوط به ترکیه با ۱۲.۱ درصد کاهش است و کشورهای برزیل، آلمان، ژاپن و کروه جنوبی نیز با کاهش تولیدی بین ۲.۳ تا ۸.۳ درصد در این بازه زمانی مواجه شده‌اند.

بر اساس آخرین گزارش میزان تولید جهانی فولاد خام تهیه شده توسط انجمن جهانی فولاد، تولید فولاد ایران در هشت ماهه منتهی به ماه آگوست ۲۰۲۳، به ۱۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن رسید و ایران همچنان در میان ۱۰ فولادساز برتر جهان قرار دارد.

نزدیک‌ترین رقیبان ایران در بین ۱۰ فولادساز برتر جهان به ترتیب برزیل، ترکیه و آلمان هستند؛ به طوری که در هشت ماهه ۲۰۲۳، برزیل با تولید ۲۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تن، ترکیه با تولید ۲۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تن و آلمان با تولید ۲۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تن فولاد خام، رتبه‌های هفتم تا نهم تولید فولاد خام جهان را به خود اختصاص دادند.

درصد تغییرات میزان تولید فولاد در ماه‌ آگوست ۲۰۲۳ نسبت به مدت مشابه در سال پیش، حاکی از بیشترین افزایش مربوط به دو کشور هند و روسیه است که به ترتیب رشد ۱۷.۴ و ۸.۹ درصدی را در هشت ماهه سال جاری میلادی تجربه کرده‌اند و در رتبه‌های بعدی چین با ۳.۲ و آمریکا با ۱.۱ درصد افزایش تولید، در جایگاه‌های بعدی قرار دارند.

میزان کل تولید فولاد جهان با افزایش ۰.۲ درصدی در هشت ماهه سال ۲۰۲۳، به یک هزار و ۲۵۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تن رسید که برخی کارشناسان صنعت فولاد علت افزایش کم تولید این محصول راهبردی در هشت ماه منتهی به اوت امسال را ادامه تاثیر کاهش قیمت جهانی فولاد می‌دانند.

رشد ۱.۱ درصدی تولید فولاد ایران در بازه زمانی اول ژانویه تا آخر آگوست ۲۰۲۳ نشان می‌دهد فولادسازان داخلی با وجود کاهش قیمت جهانی این محصول استراتژیک در سال رونق تولید، رشد تولید را سرلوحه کار خویش قرار داده‌اند و این امر باعث شده است قیمت محصولات صادراتی فولاد ایران که از ابتدای خرداد ماه امسال در بازارهای جهانی به ثبات قیمتی رسیده بود، شاهد تداوم ثبات قیمت باشد.

نزدیک‌ترین رقیبان ایران، کاهش تولیدی ۴.۲ تا ۱۲.۱ درصدی را در هشت ماهه منتهی به آگوست ۲۰۲۳ را تجربه می‌کنند که با بررسی میزان تولید فولاد خام کشور در ماه‌های گذشته می‌توان امیدوار بود ایران دوباره بتواند به رکوردی که در ماه می امسال ثبت کرد، دست پیدا کند.

بر اساس آخرین گزارش انجمن جهانی فولاد، تولید فولاد ایران در ماه آگوست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، ۲۴.۱ درصد کاهش داشته است. شایان ذکر است کشور ما در دو ماه می و ژوئن ۲۰۲۳، رشد بی‌سابقه‌ای در تولید فولاد داشت.

بر پایه این گزارش، از نظر درصد تغییرات میزان تولید ماه آگوست امسال نسبت به مدت مشابه سال پیش، ایران با کاهش ۲۴.۱ درصدی در صدر لیست کاهش تولید نقطه به نقطه بین کشورهای عمده تولیدکننده فولاد قرار گرفت.

کارشناسان بر این باورند که رشد زیاد تولید فولاد در سال گذشته در کنار اعمال برخی محدودیت‌های برق در تابستان امسال، می‌تواند دلیلی بر کاهش ۲۴.۱ درصدی تولید فولاد خام کشور در ماه آگوست امسال نسبت به همین ماه در سال پیش باشد. با وجود افزایش ۱.۱ درصدی تولید فولاد ایران در بازه زمانی هشت ماهه ۲۰۲۳، ایران از ۱۰ مرداد تا ۹ شهریور ۱۴۰۲ تنها یک میلون و ۶۰۰ هزار تن فولاد خام تولید کرده است که در مقایسه با ماه قبل که تولید فولاد خام کشور دو میلیون تن بود، کاهش ۲۰ درصدی را نشان می‌دهد.

ماه جولای امسال نیز تولید فولاد خام ایران سه میلیون و ۲۰۰ هزار تن و در ماه می به رکورد سه میلیون و ۳۰۰ هزار تن رسیده بود که تولید ماه آگوست امسال نسبت به این دو ماه، به ترتیب ۵۰ و ۵۲ درصد کاهش داشته است.

انتقال زمان تعمیرات دوره‌ای بیشتر شرکت‌های فولادی کشور به مرداد و شهریور ماه امسال برای کاهش بار مصرفی شبکه، دلیل اصلی این کاهش تولید است. ایران در هشت ماهه سال میلادی جاری، موفق شد ۱۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن فولاد تولید کند؛ در همین زمان هند ۹۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن، روسیه ۵۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تن و چین ۷۱۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تن فولاد خام تولید کردند.

بر اساس آخرین گزارش انجمن جهانی فولاد، سه کشور برتر تولیدکننده فولاد خام در جهان چین، هند و ژاپن هستند و چین ماه آگوست امسال موفق شد ۸۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تن فولاد خام تولید کند که ۳.۲ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال بیشتر است.

ماه آگوست امسال، هند با تولید ۱۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تن فولاد خام، رشد ۱۷.۴ درصدی نسبت به تولید همین ماه در سال قبل را تجربه کرد و ژاپن با تولید هفت میلیون و ۱۰۰ تن فولاد خام کاهش ۲.۹ درصدی در این بازه زمانی را ثبت کرد. بر اساس این گزارش، تولید فولاد خام در ایالات متحده آمریکا برای ماه آگوست امسال، هفت میلیون تن تخمین زده می‌شود که ۱.۱ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه ۲۰۲۲ را نشان می‌دهد و این کشور کماکان چهارمین فولادساز برتر جهان است.

در گزارش انجمن جهانی فولاد آمده است که در ماه آگوست ۲۰۲۳، روسیه ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تن فولاد خام تولید کرد که ۸.۹ درصد افزایش را نشان می‌دهد و این کشور با این میزان تولید، جایگاه خود را به عنوان پنجمین کشور تولیدکننده فولاد جهان مستحکم‌تر کرد. طبق این گزارش، ماه آگوست امسال، کره جنوبی با تولید پنج میلیون و ۶۰۰ هزار تن فولاد خام و با کاهش ۵.۹ درصدی، در رتبه ششم تولیدکنندگان فولاد در جهان قرار گرفت.

بر اساس این گزارش، آلمان با تولید دو میلیون و ۸۰۰ هزار تن و کاهش یک درصدی، ترکیه با تولید دو میلیون و ۸۰۰ هزار تن و کاهش ۲.۹ درصدی و برزیل با تولید دو میلیون و ۷۰۰ هزار تن و کاهش ۵.۹ درصدی به ترتیب رتبه‌های هفتم تا نهم تولیدکنندگان فولاد جهان را به خود اختصاص دادند.

میزان تولید فولاد خام در مناطق مختلف جهان

بر اساس گزارش انجمن جهانی فولاد در ماه اوت امسال، کشورهای تولیدکننده فولاد در آفریقا که شامل کشورهای مصر، لیبی، آفریقای جنوبی و تونس هستند، در مجموع یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن فولاد خام تولید کردند که ۱۶.۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال پیش افزایش داشته است.

کشورهای حوزه آسیا و اقیانوسیه عضو این انجمن که شامل کشورهای استرالیا، چین، هند، ژاپن، مغولستان، نیوزیلند، پاکستان، کره جنوبی، تایوان، تایلند و ویتنام هستند، در مجموع ۱۱۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تن فولاد خام تولید کردند که ۳.۵ درصد نسبت به ماه آگوست ۲۰۲۲ افزایش داشته است.

بر اساس این گزارش، کشورهای عضو اتحادیه اروپا در ماه آگوست امسال، تنها موفق به تولید ۹ میلیون و ۱۰۰ هزار تن فولاد خام شدند که ۴.۴ درصد کاهش نسبت به ماه آگوست سال پیش را نشان می‌دهد. سایر کشورهای اروپایی تولیدکننده فولاد که عضو اتحادیه اروپا نیستند و شامل کشورهای مقدونیه، نروژ، صربستان، ترکیه و بریتانیا هستند، در این مدت در مجموع سه میلیون و ۴۰۰ هزار تن فولاد خام تولید کردند که ۳.۲ درصد کاهش نسبت به ماه آگوست سال قبل را نشان می‌دهد.

کشورهای آمریکای شمالی شامل کشورهای کانادا، کوبا، السالوادور، گواتمالا، مکزیک و ایالات متحده آمریکا، در مجموع ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تن فولاد خام تولید کردند که ۲.۶ درصد از تولید سال قبل آن‌ها در ماه آگوست کمتر است.

روسیه و سایر کشورهای مستقل مشترک‌المنافع تولیدکننده فولاد شامل بلاروس و قزاقستان به همراه اوکراین، در مجموع هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تن فولاد خام تولید کردند که ۱۰.۷ درصد افزایش داشته که بیشتر این افزایش تولید مربوط به تولید روسیه است.

آمریکای جنوبی شامل کشورهای آرژانتین، برزیل، شیلی، کلمبیا، اکوادور، پاراگوئه، پرو، اروگوئه و ونزوئلا در مجموع سه میلیون و ۴۰۰ هزار تن فولاد خام تولید کردند که ۸.۱ درصد کاهش نسبت به ماه آگوست ۲۰۲۲ داشت.

کشورهای تولیدکننده فولاد در خاورمیانه شامل ایران، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی، در ماه آگوست امسال در مجموع دو میلیون و ۸۰۰ هزار تن فولاد خام تولید کردند که ۱۶ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۲ را نشان می‌دهد.

افزون بر ۵۶ درصد فولاد خام تولید شده در خاورمیانه در ایران تولید می‌شود و کاهش ۲۴.۱ درصدی تولید فولاد کشور در ماه آگوست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، نقش مهمی در کاهش ۱۶ درصدی تولید فولاد خاورمیانه داشته است. ماه‌های می و ژوئن امسال، تولید فولاد ایران بیش از ۷۶ درصد تولید فولاد کل خاورمیانه را تشکیل می‌داد.

بی‌شک سهم استان اصفهان در تولید یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن فولاد خام تولیدی کشور در ماه آگوست امسال که موجب شد ایران در بین ۱۰ تولیدکننده جهانی فولاد قرار بگیرد، بسیار مهم و اثرگذار است و شرکت‌های فولادسازی اصفهان نقش پررنگی در کسب این موفقیت داشته‌اند.

استان اصفهان با تولید ۴۵ درصد فولاد کشور، قطب تولید فولاد ایران بوده و سال‌هاست که به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده فولاد کشور در این عرصه مطرح است و در چند سال اخیر اولین محصول صادراتی استان، چدن، آهن و فولاد بوده و حتی محصولات تولیدی از آهن و چدن نیز در رتبه سوم بین اقلام صادراتی استان قرار دارند.

جمهوری اسلامی ایران اکنون در بین ۶۳ کشور عضو انجمن جهانی فولاد، رتبه دهمین فولادساز برتر را به خود اختصاص داده و پیش‌بینی شده است با دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تنی در سال ۱۴۰۴، به جایگاه هفتمین فولادساز جهان برسد.

انجمن جهانی فولاد (worldsteel)، یکی از بزرگ‌ترین و پویاترین انجمن‌های صنعتی در جهان است که تمامی کشورهای بزرگ تولیدکننده فولاد در آن عضویت دارند. این انجمن نماینده تولیدکنندگان فولاد، انجمن‌های ملی و منطقه‌ای صنعت فولاد و موسسات تحقیقاتی فولاد است و اعضای آن در حدود ۸۵ درصد از فولاد جهان را تولید می‌کنند.

انتهای پیام//

در سال 2024 میلادی،

۱۰:۲۴ /دوشنبه/۳۰ مهر ۱۴۰۳

در ماه جولای 2024 رخ داد؛

۶:۰۵ /دوشنبه/۵ شهریور ۱۴۰۳

راهبرد چین برای کاهش مصرف انرژی و انتشار کربن در صنعت فولاد

۸:۴۳ /دوشنبه/۴ تیر ۱۴۰۳

در چهار ماهه ابتدایی سال جاری میلادی،

۱۳:۱۷ /یکشنبه/۶ خرداد ۱۴۰۳

در چهار ماهه نخست 2024،

۶:۰۰ /یکشنبه/۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

در سال 2022 میلادی،

۱۰:۵۱ /چهارشنبه/۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران مطرح کرد:

۱۸:۱۶ /دوشنبه/۲۹ فروردین ۱۴۰۱

علیرضا خیاط، مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۲:۲۸ /شنبه/۲ اسفند ۱۳۹۹

محمد محیاپور، مدیرعامل شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر در گفت‌وگو با «فلزات‌ آنلاین» مطرح کرد:

۱۱:۵۴ /شنبه/۶ مهر ۱۳۹۸

حمید سانتینی، مدیرعامل شرکت کبیر قطعه ایرانیان خراسان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۱۲ /شنبه/۱۰ شهریور ۱۴۰۳

 مديرعامل شرکت توليد و توسعه صبح پارسيان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۴۸ /شنبه/۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/1

224036

فلزات آنلاین

1403/10/1

611682

فلزات آنلاین

1403/10/1

900636

فلزات آنلاین

1403/10/1

3285726

فلزات آنلاین

1403/10/1

26018

فلزات آنلاین

1403/10/1

13781

فلزات آنلاین

1403/10/1

42717

فلزات آنلاین

1403/10/1

50750

فلزات آنلاین

1403/10/1

42984

فلزات آنلاین

1403/10/1

41467

فلزات آنلاین

1403/10/1

28747

فلزات آنلاین

1403/10/1

30194

فلزات آنلاین

1403/10/1

28645

فلزات آنلاین

1403/10/1

37498

فلزات آنلاین

1403/10/1

35677

فلزات آنلاین

1403/10/1

59767

فلزات آنلاین

1403/10/1

28018

فلزات آنلاین

1403/10/1

43147

فلزات آنلاین

1403/10/1

47622

فلزات آنلاین

1403/10/1

4871000