وزارت بازرگانی، صنعت و سرمایهگذاری عمان اخیرا در کنفرانسی در شهر صوهار واقع در استان باطنه شمالی، از طرح توسعه صنعت آلومینیوم در این کشور رونمایی کرد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از پایگاه خبری «ZAWYA»، طرح بلندپروازانه عمان که مبتنی بر چشمانداز توسعه اقتصادی و صنعتی تا سال ۲۰۴۰ بوده، با هدف تنوعبخشی در منبع درآمد اقتصادی و رشد صنعتی پایدار این کشور ارائه شده است.
طرح مذکور به طور ویژه با هدف راهاندازی یک خوشه صنعتی یکپارچه در صنعت آلومینیوم عمان ارائه شده که تمرکز آن بر صنایع پاییندستی استفادهکننده از محصولات آلومینیومی معطوف شده است.
با رشد ظرفیت تولید محصولات آلومینیوم داخلی و تقویت زنجیرههای ارزش، انتظار میرود راهاندازی این خوشه صنعتی جایگاه عمان در تولید و فرآوری محصولات آلومینیومی در منطقه خاورمیانه را به طور قابلتوجهی ارتقاء ببخشد.
طبق گفته وزیر بازرگانی، صنعت و سرمایهگذاری عمان، در حال حاضر حدود ۴۷۰ میلیون دلار بودجه برای راهاندازی این خوشه صنعتی در صنعت آلومینیوم عمان تخصیص یافته که شامل راهاندازی فاز نخست ۲۷ واحد تولیدی میشود. در این واحدهای تولیدی از طیف وسیعی از صنایع وابسته به مصرف محصولات آلومینیومی پشتیبانی خواهد شد.
به علاوه، از فناوریهای پیشرفته و فرایندهای به روز در تولید محصولات با کیفیت بالا در این واحدهای تولیدی استفاده میشود که در بازار داخلی و بینالمللی عرضه خواهد شد. پیشبینی شده است با راهاندازی این خوشه صنعتی، حدود سه هزار و ۸۵۵ شغل به طور مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شود که به واسطه آن نرخ اشتغال و توسعه مهارتهای نیروی کار تخصصی عمان در منطقه خاورمیانه روندی صعودی به خود میگیرد.
طرح توسعه صنعت آلومینیوم، گامی مهم از سوی عمان به سوی تحقق استراتژیهای تدوین شده برای چشمانداز اقتصادی صنعتی برای سال ۲۰۴۰ در این کشور به شمار میرود که با هدف ایجاد یک اکوسیستم صنعتی پیشرفته مطابق با فناوریهای بهروز برای عمان ارائه شده است.
در استراتژیهای تدوین شده در طرح مذکور، بر استفاده از خلاقیت، بهکارگیری فناوریهای پیشرفته در جهت ارتقای کیفیت و تنوعبخشی و رشد رقابتپذیری کالاهای تولید شده در ۲۷ واحد تولیدی ذکر شده تاکید ویژهای شده است.
طرح ارائه شده نشان از جاهطلبی حاکمان عمان در ایجاد یک بخش صنعتی پایدار و مبتنی بر نوآوری دارد که در راستای تنوعبخشی به منبع درآمد اقتصادی این کشور و جایگاه آن در بازار رقابتی در مقیاس جهانی برنامهریزی شده است.
به عنوان بخشی از این استراتژی گسترده، در طرح مذکور بر دستیابی به افزایش تولید صنعتی در عمان، توسعه صادرات و جذب سرمایهگذاران خارجی و داخلی در بخش تولید آلومینیوم این کشور تمرکز ویژهای شده است.
موقعیت استراتژیک شهر صوهار واقع در استان باطنه شمالی و دسترسی این شهر به زیرساختهای اقتصادی و تجاری مهمی همچون بندر و منطقه آزاد صوهار، احتمال موفقیت در رسیدن به اهداف مورد نظر با ایجاد این خوشه صنعتی در عمان را افزایش داده است.
از طریق دستیابی به اهداف تعیین شده در طرح توسعه بخش آلومینیوم، جایگاه عمان در بازار جهانی و رقابتی آلومینیوم ارتقای ویژهای خواهد یافت که این مسئله با اهداف تعیین شده برای چشمانداز توسعه عمان در سال ۲۰۴۰ در مطابقت کامل قرار دارد.
انتهای پیام//