آمار گمرک چین نشان داد که واردات سنگآهن این کشور در سال ۲۰۲۳، به دلیل افزایش تقاضا در بحبوحه فقدان سقف دستوری تولید فولاد و صادرات فولاد بالاتر از حد انتظار، به رکورد ۶.۶ درصدی افزایش نسبت به سال ۲۰۲۲ رسید.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی ایمپاسکو، دادههای اداره کل گمرک چین نشان میدهد که بزرگترین مصرفکننده سنگآهن در جهان طی سال گذشته میلادی، در مجموع حدود ۱.۱۸ میلیارد تن سنگآهن وارد کرده است.
همچنین مجموع واردات سال ۲۰۲۳، بیانگر اولین افزایش از سال ۲۰۲۰ است؛ چراکه پکن برای کمک به مهار انتشار کربن طی سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲، سقف تولید سالانه فولاد خود را تعیین کرد و تقاضا برای ماده اصلی فولادسازی را طی دو سال گذشته کاهش داد.
واردات سنگآهن چین در سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲، به ترتیب ۳.۹ و ۱.۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافت.
در سال ۲۰۲۳، سقفی برای تولید فولاد وجود نداشت؛ با این حال، دومین اقتصاد بزرگ جهان تا حدودی به دلیل مشکلات بدهی در بخش املاک، در تلاش برای بهبود از زیانهای دوران شیوع کووید است.
دادههای رسمی نشان میدهد که تولید فولاد خام در ۱۱ ماهه سال ۲۰۲۳ با ۱.۵ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال پیش از آن، به ۹۵۲.۱۴ میلیون تن رسیده که باعث افزایش تقاضا برای مواد اولیه در طول سال شده است.
در ماه دسامبر ۲۰۲۳، چین ۱۰۰.۸۶ میلیون تن سنگآهن وارد کرد که ۱.۸۳ درصد نسبت به ۱۰۲.۷۴ میلیون تن در ماه نوامبر همین سال کاهش داشت. تحلیلگران دلیل این امر را وارد شدن تعداد بیشتری از کارخانهها به فاز تعمیر و نگهداری نسبت دادهاند؛ همچنین حجم واردات سنگآهن دسامبر در حالی بود که این میزان در مدت مشابه سال گذشته به ۹۰.۸۶ میلیون تن میرسید.
صادرات محصولات فولادی چین در ماه دسامبر ۲۰۲۳ با افزایش ۴۳.۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن، به ۷.۷۳ میلیون تن رسید. این امر مجموع محمولههای سالانه را به بالاترین سطح هفت ساله معادل ۹۰.۲۶ میلیون تن رساند که افزایش ۳۶.۲ درصدی را نشان میدهد. بر اساس دادههای گمرک، این میزان از انتظارات بازار پیشی گرفته است.
بزرگترین تولیدکننده فولاد جهان نیز در ماه گذشته میلادی، ۶۶۵ هزار تن محصولات فولادی وارد کرد که مجموع واردات سال ۲۰۲۳ را به ۷.۶۵ میلیون تن رساند و بیانگر کاهش ۲۷.۶ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲ بود.
انتهای پیام//