سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۵:۴۵ /سه شنبه/۲ بهمن ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۷:۵۹ /یکشنبه/۱۲ تیر ۱۴۰۱

مدیرعامل شرکت تولیدی بازرگانی زرین ورق آرتا:

سازمان‌ها با تولیدکنندگان همکاری کنند

مدیرعامل شرکت تولیدی بازرگانی ورق آرتا گفت: تولیدکنندگان دغدغه‌ای به جز حفظ اشتغال و ایجاد فرصت شغلی برای کشور ندارد و اگر سازمان‌ها همکاری لازم را با تولیدکنندگان به عمل نیاورند، کارخانه‌ها تعطیل می‌شوند که نتیجه آن جز ایجاد بحران‌های اجتماعی برای کشور نخواهد بود.

عبداله مکارمی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» بیان کرد: وضعیت صنعت لوله و پروفیل در چند ماه اخیر مناسب نبود و بسیاری از تولیدکنندگان این حوزه تعطیل شدند و یا در آستانه تعطیلی قرار دارند. ضمن اینکه در تابستان که معمولا فصل ساخت و ساز و رونق صنعت فولاد است، رکود پیش‌بینی می‌شود که البته شروع شده است و وارد آن شده‌ایم. با این حال هنوز رکود عمیق نشده است. تقاضا برای محصولات فولادی به ویژه در حوزه محصولات ورق فولادی و پروفیل، به شدت کاهش یافته است.

وی افزود: از یکی دو سال قبل موضوع مذاکرات برجام توسط دولت‌ها پیگیری می‌شود و هنوز به سرانجام نرسیده است. بسیاری از فعالان بازار استراتژی صبر و نظاره را در قبال این شرایط اتخاذ کرده‌اند. فعالان بازار منتظر هستند تا مذاکرات به نتیجه برسد و جهت‌گیری بازار در مقابل نرخ ارز مشخص شود. در حال حاضر قیمت‌های بازار با رکودی که اتفاق افتاده است، کاهشی بوده و این کاهش قیمت در عرضه‌های اخیر محصولات فولادی در بورس کالا کاملا مشهود است.

مدیرعامل شرکت تولیدی بازرگانی زرین ورق آرتا خاطرنشان کرد: ممکن است با توافق مجدد هسته‌ای، نرخ ارز در کشور کاهش یابد که این امر می‌تواند به کاهش بیشتر قیمت‌ها منجر شود. البته توافق هسته‌ای روزنه‌ای برای حل مشکلات کشور ناشی از تحریم خواهد بود. در مقابل، با عدم توافق ایران و ۵+۱، افزایش نرخ ارز در کشور و ادامه رکود قابل پیش‌بینی است. از این رو، بازار در انتظار نشسته تا نتیجه مذاکرات مشخص شود. اکنون در بازار رکود وجود دارد و تا مشخص شدن نتیجه مذاکرات نمی‌توان تخمین دقیقی از وضعیت بازار و صنعت لوله و پروفیل ارائه داد.

افزایش عرضه ورق فولادی در شرایط رکود

مکارمی با اشاره به فعالیت شرکت تولیدی و بازرگانی زرین ورق آرتا عنوان کرد: شرکت ما از ورق گرم به عنوان ماده اولیه استفاده می‌کند و با استفاده از تجهیزاتی که در اختیار داریم، ساخت سوله و محصولات مرتبط با برخی سازه‌های ساختمانی حاصل از ورق را انجام می‌دهیم. در حال حاضر مواد اولیه خود را از بورس کالا تامین می‌کنیم.

وی یادآور شد: تامین مواد اولیه در صنعت لوله و پروفیل یکی از ارکان اصلی رونق این صنایع محسوب می‌شود. در سال‌های گذشته میزان عرضه ورق گرم در بورس کالا نسبت به تقاضا کم بود و همین امر منجر به رقابت و افزایش قیمت می‌شد اما اکنون که حجم عرضه افزایش یافته است، دیگر تقاضایی در مقابل آن وجود ندارد و خبری از رونق بازار نیست. ضمن اینکه در گذشته خرید ورق گرم از بورس سهمیه‌بندی شده بود و متقاضیان نمی‌توانستند به میزان دلخواه و مورد نیاز خود خرید انجام دهند اما در حال حاضر سهمیه‌بندی برداشته شده است و متقاضیان متناسب با توانایی و سفارش‌های خود، مواد اولیه را خریداری می‌کنند.

مدیرعامل شرکت تولیدی بازرگانی زرین ورق آرتا اذعان کرد: در زمانی که مصرف‌کنندگان نیاز داشتند و تفاضا برای محصولات لوله و پروفیل در بازار وجود داشت، عرضه‌های مواد اولیه در بورس کالا به میزان تقاضا نبود و همواره در بازار التهاب وجود داشت. با این حال رکود بر بازار حاکم شده و تقاضا برای خرید ورق فولادی نیز کاهش یافته است. این در حالی است که پیش از این شرایط، بازار تقاضای خوبی داشت و میزان تولید بسیار بیشتر از وضعیت کنونی بود. متاسفانه شرایط بازار از اختیار فعالان صنعت فولاد خارج است و تولیدکنندگان لوله و پروفیل نیز چاره‌ای جز صبر در این وضعیت ندارند.

میزان پایین تولید نسبت به ظرفیت

مکارمی تصریح کرد: شرکت ما سوله، پروفیل زد و قالب تیرچه برای ساخت و ساز تولید می‌کند اما به دلیل وضعیت بازار تنها با یک‌چهارم ظرفیت اسمی فعالیت می‌کنیم. شرکت‌هایی که طرح توسعه دارند، ساختمان‌سازی‌ها و پروژه‌های فعال در ساخت و ساز، جزو مشتریان شرکت ما محسوب می‌شوند زیرا برای ساخت کارخانه‌ها و کارگاه‌های تولیدی، سوله، سقف و تیرچه حاصل از ورق فولادی مورد استفاده قرار می‌گیرد. متاسفانه طی یکی دو سال گذشته بسیاری از طرح‌های در دست اقدام در حوزه ساخت و ساز تعطیل شده‌اند و یا به کندی پیش می‌روند. بنابراین تقاضا برای محصولات شرکت ما به طور محسوسی کاهش یافته است.

تکنولوژی ماشین‌آلات در ایران بومی شده است

مدیرعامل شرکت تولیدی بازرگانی زرین ورق آرتا با اشاره به تفاوت محصول این شرکت با لوله و پروفیل، عنوان کرد: دستگاه‌های تولید لوله و پروفیل با دستگاه‌های شرکت ما تفاوت محسوسی دارند و اساسا مجزا هستند. چراکه مراحل تولید لوله و پروفیل با تولید ورق سوله، زد و قالب تیرچه یکسان نیستند. برای تولید لوله و پروفیل نیاز به استفاده از قالب و فرمینگ برای سایزبندی لوله و پروفیل است. پس از قالب‌بندی لوله یا پروفیل بر اساس ابعاد مورد نظر، در صورتی که پروفیل بسته، قوطی یا لوله محصول نهایی باشد، باید آن را با دستگاه‌های دیگر به صورت درزدار جوش داد و با برش محصول، لوله و پروفیل آماده عرضه به بازار است.

وی ادامه داد: دستگاه‌های سوله‌سازی و زد برخلاف دستگاه‌های لوله و پروفیل تنها خم‌کاری را بر اساس سفارش مشتری انجام می‌دهد و نیازی به قالب‌گیری در تولید محصول نیست. برای تولید پروفیل زد می‌توان از دو خط و دستگاه استفاده کرد. نخست دستگاه پرس برک به کار می‌رود که ورق فولادی با گیوتین برش داده می‌شود و با پرس برک پروفیل زد تولید شود. همچنین می‌توان با دستگاه‌های خم‌کاری و فرمینگ، به ورق به گونه‌ای فشار وارد شود که شکل زد (Z) به خود بگیرد. در همین حال ورق سوله نیز با دستگاه‌های گیوتین، رول‌بازکن و مجددا گیوتین تولید می‌شود. لازم به یادآوری است که در گذشته ورق کرکره هم تولید می‌کردیم که با توجه به نبود بازار و تقاضای مناسب، تولید این محصول را نیز کنار گذاشتیم.

مکارمی با تاکید بر اینکه صنعت لوله و پروفیل تا حد زیادی از واردات تکنولوژی بی‌نیاز شده است، بیان کرد: اکنون صنعت ماشین‌سازی کشور به آن حد رسیده است که می‌تواند اکثر دستگاه‌های تولید لوله و پروفیل را تولید کند. به طوری که بیش از ۹۰ درصد این دستگاه‌ها و قطعات متعلق به آن از داخل کشور قابل خریداری است. خوشبختانه این دستگاه‌ها با نمونه‌های مشابه خارجی قابل رقابت بوده و حتی در برخی موارد از آن‌ها بهتر است. در حال حاضر اغلب ماشین‌آلات فرمینگ و تولید پروفیل در بازار چینی هستند که کیفیت لازم را ندارند. بنابراین تولیدکنندگان ماشین‌آلات لوله و پروفیل بازار خود را در کشور پیدا کرده‌اند و صنعت لوله و پروفیل نیز به خوبی از این موقعیت برای رشد بهره برده است. با این حال برخی کشورهای اروپایی دستگاه‌های مدرن لوله و پروفیل را تولید کرده‌اند که قابلیت‌های بسیار بالایی دارند. البته در شرایط کنونی که تحریم هستیم، امکان واردات دستگاه‌های مدرن از کشورهای اروپایی نیست.

لزوم همکاری سازمان‌ها با تولیدکننده

مدیرعامل شرکت تولیدی بازرگانی زرین ورق آرتا با اشاره به مشکلات تولیدکنندگان، مطرح کرد: تامین مالی، افزایش حقوق و بیمه، مهم‌ترین چالش‌های تولیدکنندگان هستند. ضمن اینکه اداره‌های مالیاتی نیز مشکلاتی را برای تولیدکنندگان به وجود می‌آورند. در رابطه با مالیات به نظر می‌رسد برخی بدون ضابطه اقدام به تعیین مالیات بدون بررسی دفاتر حساب تولیدکنندگان می‌کنند و تولیدکننده با هر روشی هم که بخواهد، نمی‌تواند مالیات تعیین شده را تغییر دهد؛ مگر اینکه از روش‌های غیر قانونی اقدام کند. همچنین در رابطه با بیمه نیز مشکلاتی وجود دارد که نخستین مورد آن افزایش حق بیمه از سوی دولت است و هم اینکه در برخی موارد، با توجه به ترک کار برخی کارگران، بیمه سختگیری‌های بی‌موردی نسبت به کارفرما نشان می‌دهد.

وی اضافه کرد: تامین مالی و اخذ تسهیلات از بانک به یک چالش بزرگ برای تولیدکننده تبدیل شده است. حتی اگر یک تولیدکننده بتواند از بانک تامین مالی انجام دهد، در بازپرداخت اقساط وام نیز چالش‌های بسیاری وجود خواهد داشت. متاسفانه اکثر وام‌هایی که به تولیدکننده داده می‌شود، با مشکل شرعی مواجه هستند و بانک به هر نحو ممکن تلاش می‌کند از وام‌گیرنده، اقساط را چند برابر دریافت کند. به طور مثال اگر وام‌گیرنده برای مدت کوتاهی در بازپرداخت وام خود تاخیر کند، جریمه و دیرکرد با عنوان سود مرکب به آن تعلق می‌گیرد که هیچ بانکی در دنیا حتی بانک‌های ربوی، اقدام به گرفتنی چنین سودهایی از تولیدکننده نمی‌کنند.

مکارمی تاکید کرد: حتی با وجود اعتراض نسبت به اعمال چنین جریمه‌هایی از سوی سیستم بانکی، به وام‌گیرنده گفته می‌شود که چنین جریمه‌هایی به صورت سیستمی صادر می‌شوند و در اختیار بانک نیست. در حالی که با یک دستورالعمل بسیار ساده می‌توان چنین سود حرامی را از سیستم بانکی کشور پاک کرد و جامعه را از این پول‌های کثیف نجات داد.

مدیرعامل شرکت تولیدی بازرگانی زرین ورق آرتا اذعان کرد: تولیدکننده دغدغه‌ای به جز اشتغال‌‌زایی و ایجاد فرصت شغلی برای جوانان و جامعه ندارد و این انتظار می‌رود که سازمان‌های مرتبط با تولید نسبت به تولیدکننده کمتر سختگیری کنند. در صورتی که تولید از بین برود و کارخانه‌ها تعطیل شوند، جامعه با خطر بیکاران مواجه می‌شود که می‌تواند معضل‌های زیادی را برای کشور به وجود آورد.

انتهای پیام//

مدیر کارخانه لوله و پروفیل ارومیه:

۶:۵۲ /دوشنبه/۱۹ آذر ۱۴۰۳

با هدف بررسی آخرین وضعیت تولید انجام شد؛

۱۲:۴۳ /شنبه/۱۰ آذر ۱۴۰۳

به دنبال ارتقای سطح عملکرد و بهره‌وری سازمانی،

۱۳:۰۰ /دوشنبه/۲۸ آبان ۱۴۰۳

با صدور حکمی از جانب مدیرعامل،

۱۱:۲۰ /چهارشنبه/۱۶ آبان ۱۴۰۳

با حضور شرکت‌های تولیدکننده لوله و پروفیل در کشور،

۱۰:۵۳ /چهارشنبه/۱۶ آبان ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

۷:۴۶ /دوشنبه/۹ مهر ۱۴۰۳

رسول صادقی، مدیرعامل گروه صنعتی سپنتا در گفت‌وگو با «فلزات‌‎آنلاین»:

۱۳:۲۵ /شنبه/۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

محمد کشانی، مدیرعامل شرکت تولید و توسعه صبح پارسیان صبا در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۷:۵۳ /شنبه/۵ اسفند ۱۴۰۲

محمد رستمی صفا، مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره گروه صنعتی صفا در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۶:۰۳ /شنبه/۱۱ شهریور ۱۴۰۲

مسعود محجل امامی، مدیرعامل گروه مهر سهند در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۷:۴۹ /شنبه/۲۰ خرداد ۱۴۰۲

مدیرعامل شرکت پروفیل نور الوند:

۷:۵۳ /دوشنبه/۶ تیر ۱۴۰۱

فاطمه موحد، مدیرعامل شرکت صدرا پروفیل کاوه (فولاد موحد) در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۸:۵۰ /شنبه/۷ خرداد ۱۴۰۱
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

اینفوگرافیک اولین تولیدکننده پروفیل در ایران؛

۵:۰۴ /دوشنبه/۲۲ آبان ۱۴۰۲
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/11/1

237679

فلزات آنلاین

1403/11/1

665606

فلزات آنلاین

1403/11/1

1092273

فلزات آنلاین

1403/11/1

3548585

فلزات آنلاین

1403/11/1

24598

فلزات آنلاین

1403/11/1

14031

فلزات آنلاین

1403/11/1

41198

فلزات آنلاین

1403/11/1

48908

فلزات آنلاین

1403/11/1

44236

فلزات آنلاین

1403/11/1

42676

فلزات آنلاین

1403/11/1

30908

فلزات آنلاین

1403/11/1

30523

فلزات آنلاین

1403/11/1

29443

فلزات آنلاین

1403/11/1

38984

فلزات آنلاین

1403/11/1

37329

فلزات آنلاین

1403/11/1

60860

فلزات آنلاین

1403/11/1

28415

فلزات آنلاین

1403/11/1

43327

فلزات آنلاین

1403/11/1

48261

فلزات آنلاین

1403/11/1

5247800