مجموع صادرات قوطیهای آلومینیومی کشورهای خارومیانه طی ۵ سال گذشته، بهطور میانگین در هر سال حدود ۹۱ هزار تن گزارش شده است. همچون روند مشابه واردات، صادرات نیز در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ بهدلیل بحران داعش کاهش یافت.
تنها در سال ۲۰۱۵، حدود ۲۰ درصد از صادرات کشورهای این منطقه کاسته شد که بیشترین افت در حجم صادرات این محصولات طی دوره مورد بررسی بود.
به گزارش «فلزاتآنلاین»، در حالی که قوطیهای آلومینیومی عمدتا در صنایع غذایی و نوشیدنیها مورد مصرف قرار میگیرد، در منطقه خاورمیانه بهدلیل توسعه صنعت نفت و پتروشیمی، بهعنوان محفظه نگهدارنده مواد شیمیایی و روغنهای حاصل از این صنعت استفاده م یشود. از اینرو، منطقه خاورمیانه را میتوان یکی از مناطق اصلی مصرفکننده قوطیهای آلومینیومی بهعنوان نگهدارنده روغنها و محصولات صنعت پتروشیمی در جهان دانست.
از اینرو در این منطقه، قوطیهای آلومینیومی در بین کشورهایی که علاوه بر صنعت غذایی، دارای صنایع پتروشیمی توسعه یافتهای هستند رونق بیشتری دارد. نمودار ۱، حجم صادرات قوطیهای آلومینیومی کشورهای خاورمیانه طی ۵ سال گذشته نشان داده شده است.
مجموع حجم صادرات قوطیهای آلومینیومی کشورهای خاورمیانه نیز در طی ۵ سال گذشته نزدیک به واردات آنها بوده است؛ صادرات کشورهای خاورمیانه در طی ۵ سال گذشته، بهطور میانگین در هر سال حدود ۹۱ هزار تن بوده در حالی که این رقم برای واردات آن در حدود ۱۰۲ هزار تن برآورد شده است.
اشاره به این نکته ضروری بهنظر میرسد که حجم قابل توجه تولید و صادرات قوطیهای آلومینیومی عربستان، مستلزم مصرف حجم قابل توجهی از ورقهای آلومینیومی است.
همین امر سبب بیشتر شدن تقاضای ورقهای آلومینیومی این کشور شده است؛ تا جایی که این کشور در سالهای گذشته به یکی از بزر گترین واردکنندگان ورقهای آلومینیومی در خاورمیانه بدل شد؛ هر چند که از سال ۲۰۱۵ به بعد، با آغاز بهکار ظرفیت نورد این کشور هرچند بهطور آزمایشی از حجم واردات ورقهای آلومینیومی آن کاسته شد.
با اینحال این کشور همچنان در سال ۲۰۱۶، بزرگترین واردکننده محصولات نورد آلومینیومی منطقه بود؛ بهطوری که حجم واردات آن در این سال، حدود ۲۴ درصد کل واردات خاورمیانه را تشکیل داد.