مدیرعامل شرکت صنایع تولیدی پاک لوستر گفت: لوسترهای برنجی را از آلیاژهای مس، سرب و روی با درصدهای مختلف میسازند که هر چه میزان مس بیشتری استفاده شود، محصول نهایی از کیفیت بالایی برخوردار خواهد بود اما بسیاری از تولیدکنندگان جهت کاهش هزینهها در آلیاژسازی سرب بیشتری به کار میبرند.
امیرخسرو پاکنژاد در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: مجموعه تولیدی پاک لوستر با سابقه قریب به ۵۰ سال در زمینه تولید لوستر در حال فعالیت است و در حال حاضر، ۱۸۰ شعبه فروش در سراسر ایران دارد. لوسترهای تولیدی ما فلزی هستند و مواد اولیه ساخت آن برنج است. برای تنوع در رنگآمیزی از آبکاریهای متفاوت به ویژه آبکاری طلا استفاده میکنیم.
وی افزود: برنج مصرفی را اغلب از ضایعات برنج مانند شیرآلات و زردبار تهیه میکنیم این نوع ضایعات را از شهرهای دور و نزدیک جمعآوری کرده و وارد واحد ذوب و ریختهگری میکنیم. در گذشته برای تامین ضایعات به کشور عراق سفر کرده و پوکههای فشنگ را جهت ساخت مواد اولیه لوستر وارد کشور میکردند. ضایعات را پس از جمعآوری ذوب میکنیم، در مرحله ذوب تمام ضایعات مواد مذاب و در ته کوره تهنشین شده و فقط برنج خالص حاصل میشود. سپس در واحد ریختهگری تحت عملیات قالبگیری قرار میگیرد و به انواع قطعات تبدیل میشود. مقدار اندکی سرب نیز با برنج مخلوط میشود در واقع پنج درصد سرب به همراه برنج به عنوان مواد پایه لازم است، اما برخی از تولیدیها ۴۰ درصد سرب اضافه میکنند و باعث کاهش برنج مذاب میشوند.
مدیرعامل شرکت صنایع تولیدی پاک لوستر، عنوان کرد: سرب نسبت به برنج فلزی ارزان قیمتتری است و بعضی از تولیدکنندگان از این داستان سواستفاده میکنند. زمانی که از مواد اولیه خالصتری استفاده میشود، محصول از کیفیت بالاتری برخوردار بوده، به عبارت دیگر رنگ و جلای قطعات برنجی با قطعات سربی کاملا متفاوت است و آبکاری در قطعات با برنج بیشتر، جلوه بهتری دارد. قطعه پس از ساخته شدن بهصورت دستی قلمزنی و چکشکاری شده و در نهایت با طلا آبکاری میشوند.
پاکنژاد درخصوص میزان تاثیر نوسانات قیمت بر فروش داخلی محصولات، توضیح داد: به طور کلی افزایش قیمت مواد اولیه برای تولیدکننده حکم سم را دارد. در چند ماه گذشته ثبات نسبی در بازار حاکم شد و تولیدکننده میتوانست برای میزان تولید و فروش خود برنامهریزی کند، اما با شروع نوسانات پیشبینی و هر گونه برنامهریزی با در بسته مواجه میشود. قیمت فلزات نسبت به دو سال گذشته حدود ۴۰ درصد افزایش داشته که این میزان افزایش باعث افزایش قیمت محصول نهایی و کاهش توان خرید مردم و تقاضا شده است. شرکت ما علاوه بر فروش داخلی، صادرات نیز دارد. محصولات تولیدی مجموعه را به شهر اربیل کشور عراق و ترکیه به صورت شخصی ارسال میکنیم.
وی در پایان در رابطه با مشکلات موجود در این صنعت، یادآور شد: پیش از ممنوعیت واردات به کشور، کالاهای بیکیفیت چینی بازار داخلی را کاملا احاطه کرده بودند؛ اما در حال حاضر، دست چینیها کوتاه شده و لوسترهای ایرانی توانستهاند وارد خانههای مردم شوند. درد اصلی تولیدکنندگان صنعت لوستر بیمه ۳۰ درصدی است و خواهان کاهش نرخ بیمه به میزان ۱۰ درصد هستیم که تنها پاسخی که از مسئولین مربوطه شنیدهایم این است که بیمه صنعت لوستر قابل کاهش دادن نیست.
انتهای پیام//