با توجه به متن گزارش ارسال شده به موسسه «Fastmarkets» از سوی وزارت صنعت، توسعه و تجارت کشور برزیل (MDIC)، تنها ۱۰ روز پس از صدور مجوز و اعلام سهمیه واردات، شرکتهای واردکننده در برزیل ۶۲ هزار و ۳۰۰ تن ورق گالوالوم را که قرار بود تا پایان ماه سپتامبر ۲۰۲۴ و به طور تدریجی در بازار عرضه شود، به طور کامل به مصرفکنندگان تحویل دادند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از موسسه «Fastmarkets»، با توجه به اتمام سهمیه در نظر گرفته شده برای واردات ورق گالوالوم، آن دسته از واردکنندگان در برزیل که تمایل دارند این ورق را از طریق دریافت مجوزها به این کشور وارد کنند، اکنون مشمول پرداخت تعرفه واردات ۲۵ درصد هستند. گفتنی است که تعرفه واردات ورق گالوالوم در زمان صدور مجوز و اعلام سهمیه واردات به برزیل، حدود ۱۰٫۸ درصد تعیین شده است.
در همین راستا، یک سهمیه ورق گالوالوم جدای از سهمیه واردات فعلی به شرکتهای واردکننده بزرگتر اختصاص یافت و حدود ۳۶ درصد از حجم محصول وارداتی تا روز ۱۱ ژوئن ۲۰۲۴ میان مصرفکنندگان عرضه شد. طبق گزارش وزارت صنعت، توسعه و تجارت برزیل، حدود ۳۳ هزار و ۳۸۴ تن از مجموع ۹۳ هزار و ۵۳۵ تنی که مجوز واردات آن صادر شده بود، به شرکتهای واردکننده بزرگتر اختصاص داشت.
یکی از شرکتهای واردکننده در همین رابطه اعلام کرد: در حال حاضر دو نرخ قیمت برای ورق گالوالوم در بازار برزیل وجود دارد و اختلاف قیمت این دو ورق گالوالوم وارداتی به بیش از ۱۰ درصد رسیده است؛ چراکه هنوز بخشی از سهمیههای اختصاص یافته به شرکتهای واردکننده بزرگتر میان مصرفکنندگان عرضه نشده است.
اگرچه واردات ورق گالوالوم اختصاص یافته در ماه ژوئن ۲۰۲۴ باعث ایجاد نوساناتی در بازار فولاد تخت وارداتی در برزیل شد اما عملا قیمت ورق گالوالوم ثابت بود.
در همین راستا و طبق ارزیابی هفتگی موسسه «Fastmarkets»، قیمت کویل فولادی ورق گالوالوم وارداتی با شرط تحویل محموله در بنادر اصلی آمریکای جنوبی و تقبل هزینه ارسال از سوی فروشنده و هزینه بیمه توسط خریدار (cfr)، رقمی حدود ۷۸۰ تا ۸۱۰ دلار در هر تن در روز جمعه هفتم ژوئن ۲۰۲۴ گزارش شد که در مقایسه با قیمت ۷۸۵ تا ۸۰۵ دلار در هر تن ارائه شده در روز ۳۱ می سال جاری میلادی افزایش داشت.
صدور مجوز و اعلام سهمیههای واردات ورق گالوالوم به برزیل، از روز اول ژوئن ۲۰۲۴ و پس از آنکه صنایع داخلی مدتها به این بهانه که رقبا از روشهای قیمتگذاری تهاجمی استفاده میکنند و مانع سرمایهگذاری در برزیل خواهند شد، آغاز شد. بر همین اساس صنایع داخلی درخواست کرده بودند یک تعرفه وارداتی بازدارنده که واردات فولاد از چین را عمدتا محدود کند، وضع شود.
در پاسخ به این درخواست، دولت برزیل بسته به مقیاس بزرگ یا کوچک بودن شرکتهای واردکننده، دو نوع سهمیه واردات فولاد تخصیص داد. در همین رابطه برای شرکتهای واردکننده بزرگتر، بسته به سابقه خرید مصرفکنندگان، یک رویه متناسب تعریف شد. برای شرکتهای واردکننده کوچکتر، بخش کوچکی از سهمیههای واردات مبتنی بر میزان درخواست مجوز واردات اختصاص یافت.
علاوهبراین سهمیههای سالانه، حجم واردات ورق گالوالوم در مقایسه با میانگین سهمیههای تخصیص یافته وارداتی در بازه زمانی سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲، حدود ۳۰ درصد افزایش را به همراه داشته است. این سهمیه اختصاص یافته به سه دوره توزیع چهار ماهه از اول ژوئن تا ۳۰ سپتامبر، اول اکتبر تا ۳۱ ژانویه و اول فوریه تا ۳۱ می تقسیم شده است.
حجم تعیین شده برای هر دوره چهار ماهه به گونهای تعیین شده است که حداقل جهت واردات فولاد برای چندین ماه کافی خواهد بود. از آنجایی که شیوه واردات از طریق مجوزهای صادر شده بر مبنای حجم درخواست شده بود، برخی فعالان بازار اظهار داشتند که در صدور درخواست مجوز واردات شتابزدگی صورت گرفته است.
شماری از شرکتهای واردکننده در گفتگوی خود با موسسه «Fastmarkets» در روز دوشنبه ۱۰ ژوئن ۲۰۲۴ تاکید کردند که درخواست صدور برخی از مجوزهای وارداتی به ویژه برای ورق گالوالوم از سوی دولت برزیل پذیرفته نشده است. تعدادی از این واردکنندگان هنوز نسبت به این موضوع که آیا این مسئله به دلیل اتمام سهمیههای چهار ماهه یا وقوع اشتباه در تکمیل فرم درخواست برای صدور مجوزهای وارداتی بوده یا خیر، مردد هستند.
دادههای وزارت صنعت، توسعه و تجارت برزیل نشان میدهد که از میان سهمیه ۶۲ هزار و ۶۸۳ تن واردات گالوانیزه به روش غوطهوری گرم اختصاص یافته برای دوره چهار ماهه، حدود ۵۸ هزار و ۳۰۲ تن یعنی حدود ۹۳ درصد از این محصول تا روز ۱۱ ژوئن ۲۰۲۴ میان مصرفکنندگان عرضه شده است.
کویل نورد سرد فولادی، یکی دیگر از محصولاتی است که در طی ۱۰ روز پس از اجرایی شدن این مصوبه و از میان مجموع ۱۱ هزار و ۸۲۴ تن سهمیه اختصاص یافته برای دوره چهار ماهه، حدود ۵۵ درصد آن معادل ۶ هزار و ۴۸۰ تن آن به مصرفکنندگان فروخته شده است.
به گزارش وزارت صنعت، توسعه و تجارت برزیل، دبیرخانه تجارت خارجی این کشور «Secex» به صورت هفتگی جدول میزان سهمیه تعرفه واردات فولاد را در وبسایت یکپارچه سامانه تجارت خارجی خود «Siscomex» بهروزرسانی کرده و نتایج آن را منتشر خواهد کرد.
لازم به ذکر است که هماکنون تحولات و رخدادهای اقلیمی از جمله وقوع تندبادهای دریایی، باعث افزایش استفاده از سقفهای فلزی و خصوصا سقفهای تولیدی از ورق گالوآلوم شده است؛ به نحوی که تولیدکنندگان سقفهای فلزی در وضعیت بسیار مناسبی قرار دارند و از لحاظ آمار فروش، چندین رکود جدید در این رابطه به ثبت رسیده است.
یکی دیگر از دلایلی که موجب افزایش حجم تقاضا برای استفاده از سقفهای فلزی شده، این است که بهکارگیری این نوع از سقفها به مالکان خانه کمک میکند در زمان مذاکره بر سر تعیین نرخ بیمه منازل که طی سه سال اخیر به شدت افزایش یافته است، امتیازات بهتری دریافت کنند.
وضعیت نوسانات قیمت ورق گالوالوم و تاثیر آن بر بازار محصولات تخت فولادی
انتهای پیام//