مرکز آمار ایران اعلام کرد: بیشترین سرمایهگذاری زیستمحیطی در معادن استخراج سنگ آهن انجام شده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، مرکز آمار ایران در جدیدترین گزارش نتایج آمارگیری از اطلاعات زیستمحیطی معادن طی سال ۹۶ اشاره کرد: از ۵۳۵۳ معدن فعال، ۴۷۵ میلیارد و ۱۴۹میلیون ریال در بخش محیط زیست معادن در حال بهرهبرداری کشور سرمایهگذاری شده است.
از این میزان، معادن استخراج سنگ آهن با ۳۲۷ میلیارد و ۳۰۱ میلیون ریال، بیشترین سرمایهگذاری را در بخش محیط زیست انجام داده است و معادن استخراج سنگ مس و استخراج سنگ سرب و روی با «۴۷ میلیارد و ۵۰۹میلیون ریال» و «۳۴ میلیارد و ۸۶۷ میلیون ریال» سرمایهگذاری در رتبههای بعدی قرار دارند.
بر اساس این گزارش، ۷۸۹ معدن (۱۴,۷درصد) در بخش محیط زیست، سرمایهگذاری داشتهاند. گروههای استخراج سنگ آهک، استخراج شن و ماسه و سنگ لاشه به ترتیب با ۱۹۰، ۱۷۰ و ۱۳۶ معدن، بیشترین تعداد معادن دارای سرمایهگذاری در بخش محیط زیست را داشتهاند.
۲۷ درصد معادن دارای فاضلاب
از تعداد معادن فعال کشور، ۱۴۵۰ معدن (۲۷,۱ درصد) دارای فاضلاب بودهاند و از این میان، معادن استخراج شن و ماسه، سنگ تزئینی و سنگ آهک به ترتیب با ۵۷۶، ۳۶۱ و ۲۷۶، بیشترین معادن دارای فاضلاب را به خود اختصاص دادهاند.
نتایج آمارگیری از اطلاعات محیط زیستی معادن در حال بهرهبرداری کشور در سال ۱۳۹۶ نشان میدهد: استانهای اصفهان، فارس و کرمان به ترتیب با ۱۶۸، ۱۵۷ و ۱۴۰ معدن، بیشترین تعداد معادن دارای فاضلاب را داشتهاند.
مقدار کل فاضلاب تولید شده در معادن دارای فاضلاب کشور، ۳۷۰۵۱ هزار متر مکعب بوده است.
۸۵۰ معدن دارای سیستم تصفیه فاضلاب
به گزارش مذکور، از ۱۴۵۰ معدن دارای فاضلاب، ۸۵۰ معدن دارای سیستم تصفیه فاضلاب بودهاند. از این تعداد، ۷۲۱ معدن از تصفیه فیزیکی، ۳۴ معدن از تصفیه شیمیایی و ۹۴ معدن نیز از روش بیولوژیکی (زیستی) استفاده کردهاند.
محل دفع فاضلاب ۷۳۹ معدن در زمینهای غیرکشاورزی، ۲۸۲ معدن در چاه، ۱۶۷ معدن در رودخانه، ۱۲۰ معدن در زمینهای کشاورزی، ۲۲معدن در شبکه فاضلاب، ۱۱ معدن در دریاچه/تالاب و ۱۶۲ معدن در سایر محلها است.
حدود ۷۰ درصد معادن دارای باطله
به گزارش یاد شده، ۳۷۴۲ معدن دارای باطله (۶۹,۹ درصد) بودهاند که از این تعداد ۳۰۱معدن از مخزن سد باطله، ۳۲۳۰ معدن از مخزن دپوی باطله و ۲۱۱ معدن از سایر روشها برای دفع مواد باطله معدن استفاده کردهاند.