عمان یکی از مهمترین بازیگران صنعت آلومینیوم در منطقه خاورمیانه است. هر چند صنعت آلومینیوم اولیه این کشور با سرمایهگذاری انتفاعی چند شرکت، از جمله ریوتینتو در سال ۲۰۰۸ آغاز به فعالیت کرد، اما میزان تولیدات این کشور طی چند سال، به حداکثر ظرفیت تولید رسید.
در این بین، دسترسی وافر واحدهای پاییندستی به آلومینیوم اولیه تولیدی از صحار، سهم منابع ثانویه و قراضهها را در مصرف آلومینیوم این کشور بهشدت کم کرده است. تا جایی که وقفه تولید در آلومینیوم صحار، منجر به افت مصرف آلومینیوم این کشور نیز شد.
به گزارش «فلزاتآنلاین»، در عمان، عمده آلومینیوم اولیه تولید شده برای مصرف داخل، بهصورت مذاب مستقیما به واحدهای پاییندستی نزدیک واحد ذوب «صحار» فروخته میشود.
این امر سبب شده تا آلومینیوم اولیه، سهم بسیار زیادی در مصرف آلومینیوم این کشور داشته باشد و از سهم آلومینیوم ثانویه در آن بهشدت کاسته شود. حتی این امر سبب شد تا قطعی برق ۶ ساعته در واحد آلومینیوم صحار که منجر به وقفه تولید قابل توجهی در این واحد شد، در میزان مصرف آلومینیوم این کشور نیز تأثیر بگذارد.
علاوه بر آن، افت عرضه آلومینیوم اولیه در بازار داخلی عمان در سال ۲۰۱۷ ، بهدلیل قطعی برق ۶ ساعته در آلومینیوم صحار، مصرف سرانه آلومینیوم را بهشدت در این کشور کاست. بنا به محاسبات انجام شده، میزان سرانه مصرف شمش آلومینیومی در عمان بین سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ ، در رنج تقریبا ثابت حدود ۲۶ کیلوگرم بهازای هر
نفر بود که در سال ۲۰۱۷ ، قطعی برق ایجاد شده در آلومینیوم صحار که تأمین واحدهای پاییندستی صنعت آلومینیوم این کشور را با مشکل مواجه کرد، سبب افت حدود ۲۰ درصدی در سرانه مصرف شد و این میزان را به حدود ۲۲ کیلوگرم بهازای هر نفر کاهش داد.