بررسی تجارت قراضه و ضایعات مسی در خاورمیانه نشان میدهد که این منطقه بهعنوان صادرکننده قراضه، سهم ۵ درصدی از تجارت جهانی را در دست دارد؛ حال آن که کشورهای تشکیلدهنده این منطقه، عمدتا کشورهای در حال توسعهای هستند که با توسعه و نوسازی زیرساخت و صنایع، آینده روشنی برای جمعآوری بیشتر قراضه مسی خواهند داشت. طی سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶، متوسط خالص صادرات خاورمیانه بالغ بر ۲۶۰ هزار تن در سال بود.
در نمودار ۱، روند تجارت قراضه و ضایعات مسی خاورمیانه طی سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ ، نشان داده میشود. علاوه بر این، نمودار ۱، سهم صادرات قراضه مسی خاورمیانه از تجارت جهانی این کالا را نیز ارایه میدهد.
همانطور که در نمودار ۱ قابل مشاهده است، صادرات قراضه مسی از خاورمیانه طی سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ با نرخ رشد سالانه حدود ۵ درصد کاهش یافت. همراستا با روند تجارت جهانی قراضه، علت اصلی افت صادرات این منطقه را میتوان کاهش تقاضای بازار مصرف جهانی دانست که در پی افت شدید قیمت مس در این دوره اتفاق افتاده است.
علاوه بر صادرات، حجم واردات ضایعات مسی به خاورمیانه نیز در این دوره، با افت همراه بود؛ البته بهطور کلی میزان واردات این طلا کثیف به خاورمیانه، در سطح ۵۰ هزار تن و اندک بود. با این وجود، با کاهش صادرات، گویا تقاضای وارداتی کشورهای این منطقه نیز، کم شد. بنابراین چنین به نظر میرسد که کشورهای صادرکننده، با توجه به کاهش صادرات و طبعا درآمدهای ناشی از آن، در تلاش بودند، تقاضای خود به قراضههای وارداتی را نیز از محل عرضه داخلی تامین کنند.
به گزارش «فلزاتآنلاین»، سهم صادرات خاورمیانه از تجارت جهانی قراضه، طی سال های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ ، در این بازه ۴ تا ۵ درصد بود. این رقم در مقایسه با مناطق مهم صادرکننده قراضه مسی نظیر آمریکای شمالی و اروپا که در مجموع سهم حدود ۶۰ تا ۷۰ درصدی تجارت جهانی را در دست دارند، رقم قابل توجهی نیست. افت سهم صادرات قراضه خاورمیانه از تجارت جهانی، طی سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ ، نشاندهنده کاهش بیشتر صادرات این منطقه نسبت به کاهش جهانی است.