به گفته برخی از منابع آگاه، شرکت «Freeport-McMoRan» قصد دارد در راستای برطرف کردن محدودیت دسترسی به کنسانتره مس، حجم صادرات این ماده معدنی در معدن تحت مدیریت خود در کشور اندونزی را از سر بگیرد. با این حال، اقدام شرکت مذکور تنها به طور موقت و آن هم در صورتی که دولت اندونزی مجوزی برای این امر صادر کند، مشکل کاهش حجم عرضه کنسانتره مس در بازار جهانی را مرتفع خواهد کرد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از وبسایت «mining.com»، شرکت «Freeport-McMoRan» در نظر دارد صادرات کنسانتره مس از اندونزی به منظور رفع مشکل کاهش حجم عرضه جهانی این ماده معدنی در بازارهای بینالمللی را دوباره آغاز کند.
توقف فعالیت در معدن «Cobre Panama» تحت مدیریت شرکت «First Quantum» در پاناما و افزایش ظرفیت تولید واحدهای ذوب مس در چین، رقابت برای تهیه کنسانتره مس را میان مصرفکنندگان از اواخر سال ۲۰۲۳ میلادی تشدید کرده است.
علاوهبراین، وقوع یک آتشسوزی در واحد ذوب «Manyar» تحت مالکیت شرکت «PT Freeport Indonesia» در ماه اکتبر ۲۰۲۴ باعث شد فعالیت در این واحد ذوب متوقف کرد. لازم به ذکر است که شرکت (PTFI) از طریق سرمایهگذاری مشترک میان دو شرکت «Freeport-McMoRan» و «MIND ID» تاسیس شد. شرکت «Freeport-McMoRan» به میزان ۴۸٫۸ درصد و شرکت «MIND ID» حدود ۵۱٫۲ درصد در این شرکت سهم دارند.
یک منبع آگاه در همین خصوص عنوان کرد: از سرگیری صادرات کنسانتره مس از سوی شرکت «Freeport-McMoRan» به مدت زمانی که دولت اندونزی مجور این کار را صادر کند، بستگی دارد؛ ضمن اینکه اگر دولت اندونزی مجوزی را صادر نکند، شرکت نامبرده مجبور است فعالیت در معدن تحت مدیریت خود در کشور مذکور را متوقف کند.
طبق آمار ارائه شده، ظرفیت فرآوری واحد ذوب «Manyar» حدود ۱٫۷ میلیون تن کنسانتره مس اعلام شده است. همچنین امکان تولید سالانه ۴۸۰ هزار تن کاتد مس در واحد ذوب مذکور وجود دارد.
شرکت (PTFI) طی بیانیهای اعلام کرده است که به همکاری خود با دولت اندونزی در خصوص درخواست برای تسریع در روند صدور مجوز از سرگیری فرایند صادرات کنسانتره مس ادامه میدهد و اقدامات لازم در رابطه با جایگزینی دستگاههای جدید با سیستمها و دستگاههای آسیب دیده ناشی از وقوع آتشسوزی در این واحد ذوب در حال انجام است. به علاوه، این شرکت به دولت اندونزی درخواست افزایش سهمیه استخراج و تولید سنگ مس را از معدن تحت مدیریت خود در این کشور برای سال ۲۰۲۵ ارائه داده است.
باهلیل لاهادالیا، وزیر معدن اندونزی، اخیرا در یک کنفرانس خبری بیان کرد: دولت این کشور هنوز تصمیمی در خصوص صدور مجوز برای از سرگیری صادرات کنسانتره مس به شرکت (PTFI) اتخاذ نکرده است.
لازم به یاداوری است که واحد ذوب «Manyar» با هدف فرآوری کنسانتره مس استخراج شده از معدن «Grasberg» به عنوان دومین معدن بزرگ مس دنیا که تحت مدیریت شرکت (PTFI) در اندونزی قرار دارد، راهاندازی شد اما تصمیم دولت اندونزی مبنی بر توقف صادرات این ماده معدنی باعث شد فعالیت در این واحد ذوب در وضعیت نامشخصی قرار بگیرد.
دولت اندونزی هدف از توقف صادرات کنسانتره معدنی را تقویت جایگاه تولید و عرضه داخلی صنایع مصرفکننده فلز مس عنوان کرده است. برخی منابع آگاه بر این باورند که حتی اگر دولت اندونزی مجوزی برای از سرگیری صادرات کنسانتره مس برای شرکت (PTFI) صادر کند، مشکل محدودیت دسترسی بازارهای بینالمللی به این ماده معدنی مرتفع نخواهد شد یا حداقل تاثیرگذاری آن به صورت موقت خواهد بود.
شماری از فعالان بازار مس اظهار داشتند: به نظر میرسد شرکت «Antofagasta» و «Jiangxi Copper» اخیرا بر سر کاهش تعرفههای مبنای ذوب کنسانتره مس برای واحدهای ذوب در سال ۲۰۲۵ توافق کردهاند. در همین راستا، باید عنوان کرد تعرفههای ذوب کنسانتره مس در واحدهای ذوب در چین در مقایسه با تعرفههای مبنای ذوب کنسانتره مس برای سال ۲۰۲۴ که ۸۰ دلار در هر تن تعیین شده بود، به شدت کاهش را تجربه کرد و حتی در ماه آوریل سال جاری میلادی تعرفه منفی را به ثبت رساند.
انتهای پیام//