سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۵:۳۶ /یکشنبه/۲ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۸:۳۱ /سه شنبه/۲۱ فروردین ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت صنایع نسوز آپادانا مطرح کرد:

صادرات؛ عاملی کلیدی در صنعت نسوز کشور

مدیرعامل شرکت صنایع نسوز آپادانا، تولیدکننده آجرهای نسوز گفت: در حال حاضر ایران صادرکننده برتر انواع آجر و مواد نسوز در سطح منطقه است که با توجه به قیمت مناسب حامل‌های انرژی و نیروی انسانی نسبت به سایر کشورها و همچنین در دسترس بودن عمده مواد اولیه مورد نیاز، می‌توان بیش از پیش نسبت به آینده این صنعت در صورت رفع موانع موجود در حوزه صادرات امیدوار بود.

مدیرعامل شرکت صنایع نسوز آپادانا، تولیدکننده آجرهای نسوز گفت: در حال حاضر ایران صادرکننده برتر انواع آجر و مواد نسوز در سطح منطقه است که با توجه به قیمت مناسب حامل‌های انرژی و نیروی انسانی نسبت به سایر کشورها و همچنین در دسترس بودن عمده مواد اولیه مورد نیاز، می‌توان بیش از پیش نسبت به آینده این صنعت در صورت رفع موانع موجود در حوزه صادرات امیدوار بود.

حاج علی محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» در ارتباط با وضعیت بازار آجرهای نسوز در سال ۱۴۰۲، اظهار داشت: با توجه به اعمال محدودیت‌های شدید انرژی در بخش صنعت به ویژه فولاد در حدود نیمی از سال گذشته و تعطیلی کارخانجات مختلف فولادی، شرایط بازار آجرهای نسوز نیز چندان مناسب نبود و ما چاره‌ای جز کاهش تولید به دنبال افت سفارش مشتریان خود نداشتیم؛ البته وضعیت تولید در سایر صنایع مصرف‌کننده آجرهای نسوز مانند سیمان و شیشه، کمی بهتر از فولاد بود و ما عمده سفارش‌های خود را از شرکت‌های فعال در این صنایع مانند گروه صنعتی شیشه کاوه و دیرگداز افق دریافت کردیم. این در حالی است که اگر مشتریان فولادی ما ناچار به خاموش کردن کوره‌های خود به دلیل قطعی برق و گاز در روزهای مختلف سال گذشته نمی‌شدند، بازار خرید و فروش انواع آجرهای نسوز رونق بیشتری پیدا می‌کرد.

وی در همین راستا ادامه داد: با گذشت حدود سه هفته از آغاز سال جدید، هنوز تغییری در شرایط حاکم بر بازار ایجاد نشده است و به دنبال نوسان شدید نرخ ارز و رسیدن قیمت دلار به حدود ۶۴ هزار تومان، متاسفانه هیچ معامله‌ای انجام نمی‌شود. در واقع شرایط به نحوی است که اکثر تولیدکنندگان پیگیر تحولات سیاسی منطقه و در انتظار ثبات نرخ ارز هستند تا بتوانند با خیال آسوده‌تری فعالیت خود را از ابتدای ماه آینده آغاز کنند. از طرفی، متاسفانه وعده حمایت از واحدهای تولیدی در روزهای پایانی سال پیش در رابطه با اعطای تسهیلات جهت پرداخت حقوق و دستمزد نیروی انسانی نیز عملی نشد و کوچک‌ترین حمایت از تولیدکنندگانی که با انبوهی از مشکلات اعم از افزایش بی‌رویه قیمت حامل‌های انرژی، افزایش حق بیمه، مالیات و… دست و پنجه نرم می‌کردند، صورت نپذیرفت.

صادرات به اروپا در دستور کار است

مدیرعامل شرکت صنایع نسوز آپادانا در ادامه به ضرورت ایجاد بستر مناسب برای صادرات آجرهای نسوز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر انواع آجرهای نسوز اعم از شاموتی، سیلیسی، آلومینی و… با قیمت و کیفیت مناسب‌تر نسبت به نمونه‌های مشابه خارجی در کشور تولید می‌شوند که قابلیت صادرات به کشورهای منطقه و حتی قاره اروپا را دارند. برای مثال، ما اخیرا رایزنی‌هایی را با یک خریدار روسی انجام دادیم که توافقات اولیه به دست آمده و امیدواریم پس از جمع‌بندی و توافق نهایی، محصولات خود را به این کشور صادر کنیم؛ البته پیش از این نیز انواع آجرهای تولید شده در مجموعه نسوز آپادانا توسط واسطه‌ها به کشورهایی همچون ترکیه، تاجیکستان، افغانستان و عراق، صادر شده و خوشبختانه با رضایت ۱۰۰ درصدی مشتریان خارجی همراه بوده است.

محمدی با بیان اینکه عمده مواد اولیه مورد نیاز خود را که شامل خاک چینی، خاک سیلیسی و بوکسیت است، از معادن داخلی تامین می‌کنیم، مطرح کرد: آنچه در این بخش عملکرد ما را تحت تاثیر قرار داده، عدم تامین بوکسیت کافی بوده است. در حال حاضر بخش عمده بوکسیت مورد نیاز تولیدکنندگان آجرهای نسوز از ترکیه وارد می‌شود و این در حالی است که میزان تولید بوکسیت داخل و همچنین عیار آن چندان مناسب نیست. از سوی دیگر، نوسان نرخ دلار تامین بوکسیت از بازارهای خارجی را با چالش همراه کرده است و مشخص نیست که این محصول در روزهای پیش رو با چه قیمتی معامله خواهد شد.

وی با اشاره به قیمت آجرهای شاموتی و آلومینایی در معاملات پایانی سال ۱۴۰۲ به ترتیب معادل ۱۵ هزار و ۶۵ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم، گفت: ما علاوه بر تولید آجرهای شاموتی و سیلیسی، در حال تولید آجر نما نیز هستیم. اگرچه بازار خرید و فروش این محصول به دلیل رکود حاکم بر صنعت ساختمان‌سازی از رونق افتاده است و امیدواریم در سال «جهش تولید با مشارکت مردم» همگام با توسعه ساخت‌وساز در شهرهای مختلف کشور، حال بازار آجر نما نیز مساعد شود.

مدیرعامل شرکت صنایع نسوز آپادانا در ادامه به استفاده از دو کوره شاتل و تونلی که در داخل مجموعه نسوز آپادانا ساخته شده‌اند، اشاره کرد و یادآور شد: تفاوت این دو کوره، در عملکرد و میزان مصرف انرژی آن‌هاست؛ به نحوی که کوره تونلی، در یک بازه زمانی مشخص به طور مداوم روشن است اما کوره شاتل، باید خاموش و روشن شود. از طرفی میزان مصرف انرژی در کوره تونلی، کمتر از کوره شاتل است و در حالت کلی، تولید آجرهای نسوز با استفاده از کوره‌های تونلی نسبت به شاتل مقرون به صرفه‌تر است؛ اگرچه قطعی گاز در زمستان سال پیش، متاسفانه خسارت‌هایی را به کوره‌های مجموعه وارد کرد و ناچار به تعمیر و بازسازی آن‌ها شدیم.

افقی روشن پیش روی صنعت نسوز

محمدی با بیان اینکه توسعه و پیشرفت صنعت فولاد کشور طی سالیان اخیر، نویدبخش افقی روشن برای صنعت نسوز کشور است، گفت: هم‌اکنون بیش از ۹۷ درصد انواع نسوزها اعم از آجر و مواد ویژه نسوز در داخل کشور تولید می‌شوند و در واقع می‌توان گفت تنها آن دسته از نسوزهایی که تولید آن‌ها در داخل توجیه اقتصادی ندارد و عمدتا مربوط به صنعت شیشه‌ است، به کشور وارد می‌شوند که از جمله می‌توان به آجرهای زاک و برخی نسوزهای ویژه‌ای که در صنعت فولاد کاربرد دارند، اشاره کرد. در حال حاضر ایران صادرکننده برتر انواع آجر و مواد نسوز در سطح منطقه است که با توجه به قیمت مناسب حامل‌های انرژی و نیروی انسانی نسبت به سایر کشورها و همچنین در دسترس بودن عمده مواد اولیه مورد نیاز، می‌توان بیش از پیش نسبت به آینده این صنعت در صورت رفع موانع موجود در حوزه صادرات امیدوار بود. لازم به ذکر است که ظرفیت نصب شده کنونی تولید نسوز در ایران، بالغ بر ۷۰۰ هزار تن در سال برآورد شده که میزان نیاز بازار به انواع نسوزها، حدود ۵۵۰ هزار تن در سال است و بر همین اساس باید زمینه صادرات مازاد نیاز این محصولات در منطقه و همچنین بازارهای اروپایی بیش از پیش فراهم شود.

وی در پایان با تاکید بر اینکه اگر تمهیدات لازم توسط مسئولان ذی‌ربط جهت رفع چالش‌های موجود در صنعت فولاد و صنایع جانبی آن همچون نسوز اندیشیده نشود، در آینده نزدیک این صنایع نیز به حال و روز صنعتی همچون خودروسازی دچار خواهند شد، ابراز امیدواری کرد که بتوانیم عملیات احداث کارخانه جدید را در زمینی که در مجاورت کارخانه تدارک دیده‌ایم، در قالب طرح‌های توسعه‌ای آغاز کنیم.

انتهای پیام//

مدیر تعمیرات نسوز شرکت فولاد مبارکه عنوان کرد:

۱۵:۰۳ /یکشنبه/۱۵ مهر ۱۴۰۳

رئیس هیئت مدیره شرکت فرآورده‌های نسوز الوند:

۱۵:۱۱ /چهارشنبه/۱۱ مهر ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت ایران آی.ام.دی:

۵:۲۲ /چهارشنبه/۴ مهر ۱۴۰۳

قائم‌مقام شرکت تهیه مواد غیرفلزی مبارکه:

۱۲:۱۴ /سه شنبه/۲۷ شهریور ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت پلی دیرگداز خوزستان عنوان کرد:

۱۲:۰۵ /چهارشنبه/۲۱ شهریور ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت مهندسی صنایع دیرگداز اصفهان:

۵:۰۹ /یکشنبه/۱۱ شهریور ۱۴۰۳

بهرام باغچالی، عضو هیئت مدیره شرکت آداک صنعت پلیمر در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۴:۵۴ /شنبه/۱۲ اسفند ۱۴۰۲

محسن پروان، مدیرعامل شرکت فرآورده‌های نسوز ایران (ایرفکو) در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۴:۰۹ /شنبه/۲۱ بهمن ۱۴۰۲

سیاوش وجدانی صغیر، مدیرعامل شرکت فرآورده‌های نسوز آذرخش در گفت‌وگو با فلزات آنلاین:

۱۹:۱۸ /شنبه/۲۸ آبان ۱۴۰۱

علی تدین، مدیرعامل شرکت فرآورده‌های نسوز ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۷:۱۰ /شنبه/۲۱ آبان ۱۴۰۱

کاوه طارمی، مدیرعامل شرکت رسپینا صنعت در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۰:۳۶ /شنبه/۲۲ مرداد ۱۴۰۱

مهدی یوسف‌زاده، مدیرعامل شرکت دیرگداز آذربایجان در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۷:۰۴ /شنبه/۲۵ مرداد ۱۳۹۹

سیامک مسکوکیان، مدیرعامل شرکت ذوب یار صنعت طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۶:۵۳ /شنبه/۲۸ مرداد ۱۴۰۲

کاوه طارمی، مدیرعامل شرکت رسپینا صنعت در یادداشتی در «فلزات آنلاین» نوشت:

۶:۴۴ /شنبه/۳۰ مهر ۱۴۰۱

طی سال‌های 1398 تا 1402 رخ داد؛

۷:۳۲ /چهارشنبه/۴ مهر ۱۴۰۳
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/1

224036

فلزات آنلاین

1403/10/1

611682

فلزات آنلاین

1403/10/1

900636

فلزات آنلاین

1403/10/1

3285726

فلزات آنلاین

1403/10/1

26018

فلزات آنلاین

1403/10/1

13781

فلزات آنلاین

1403/10/1

42717

فلزات آنلاین

1403/10/1

50750

فلزات آنلاین

1403/10/1

42984

فلزات آنلاین

1403/10/1

41467

فلزات آنلاین

1403/10/1

28747

فلزات آنلاین

1403/10/1

30194

فلزات آنلاین

1403/10/1

28645

فلزات آنلاین

1403/10/1

37498

فلزات آنلاین

1403/10/1

35677

فلزات آنلاین

1403/10/1

59767

فلزات آنلاین

1403/10/1

28018

فلزات آنلاین

1403/10/1

43147

فلزات آنلاین

1403/10/1

47622

فلزات آنلاین

1403/10/1

4871000