سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲۱:۴۸ /چهارشنبه/۵ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۱:۱۶ /یکشنبه/۳ شهریور ۱۳۹۸

مدیر عامل صنایع مس کاوه:

صادرات باید توسط تولیدکنندگان انجام شود

مدیر عامل صنایع مس کاوه، گفت: طبق مقررات وضع شده توسط وزارت صمت صادرات مفتول مسی ممنوع است و فقط تولیدکنندگان با اخذ مجوز از این وزارتخانه قادر به صادرات خواهند بود، اگر این برنامه به‌صورت صحیح در کشور عملی شود دست دلالان و سودجویان کوتاه شده و به نفع تولیدکننده خواهد بود.

مدیر عامل صنایع مس کاوه، گفت: طبق مقررات وضع شده توسط وزارت صمت صادرات مفتول مسی ممنوع است و فقط تولیدکنندگان با اخذ مجوز از این وزارتخانه قادر به صادرات خواهند بود، اگر این برنامه به‌صورت صحیح در کشور عملی شود دست دلالان و سودجویان کوتاه شده و به نفع تولیدکننده خواهد بود.

حمید شاهی در گفت‌و‌گو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی«فلزات آنلاین»، اظهار داشت: مجموعه صنایع مس کاوه در سال ۸۱ ثبت شد و در سال ۸۲ به مرحله بهره‌برداری رسید و فعالیت خود را  با تولید مفتول مسی از ضایعات و کاتد مسی آغاز کرد؛ عمده محصول ما مفتول مس ۸ میلی‌متری است.

وی بیان کرد: با توجه به قوانین موجود و طبق نامه‌ای که در تاریخ ۰۵/۰۴/۹۸ از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت صادر شد، مشخص شد که فقط تولیدکنندگان می‌توانند محصولات خود را صادر کنند و مجموعه ما نیز در حال انجام مراحل اداری است تا بتوانیم مجوز صادرات را اخذ کنیم اما تا این لحظه کاری از پیش نرفته است. نه تنها شرکت مس کاوه بلکه شرکت‌های مشابه ما نیز هنوز موفق به اخذ مجوز برای صادرات محصولات خود نشده‌اند. بعد از این ابلاغیه هیچ صادراتی توسط هیچ شرکتی انجام نگرفته است؛ بنابراین شرکت‌هایی همچون ما هنوز تاثیرات تحریم‌های صنایع فلزی را تجربه نکرده‌اند. چه بسا که مجوز صادرات را دریافت کنیم اما وقتی به مرحله صادرات رسیدیم، متوجه شویم که صادرات مقدور نیست و شرکت‌های خارجی به دلیل تحریم‌ها از معامله با ما امتناع می‌کنند.

مدیر عامل شرکت صنایع مس کاوه، توضیح داد: با توجه به قیمت‌ مواد اولیه در بورس و بازار، صادرات مفتول صرفه اقتصادی ندارد و فروش داخلی به مراتب بهتر است. در بازار داخلی مشتری دست به نقد داریم، عمده مشتریان مفتول مسی کارخانه‌های تولیدکننده سیم و کابل هستند و یا اینکه پروژه عمرانی فعال به‌صورت عمده مفتول ما را خریداری می‌کنند. اگر مفتول بیشتری از ما خریداری کنند تولید سیم و کابل بیشتر خواهد شد و در نتیجه صادرات سیم و کابل نیز افزایش خواهد یافت اما مشکل این جاست که تولیدکننده سیم و کابل بعد از تولید محصول با وضعیت موجود، بازاری برای فروش داخلی و خارجی ندارد.

تحریم‌ها شرکت‌های بزرگ را بیشتر تحت تاثیر قرار داده است

شاهی اذعان کرد: چون ایران غنی از معادن مس است در تهیه مواد اولیه مشکلی نداریم و تحریم‌ها در این بخش نیز تاثیر آنچنانی نداشته، اما در مجموع واحدهای بزرگ‌تر و شناخته‌تری همچون صنایع فولاد مبارکه و صنایع ملی مس قطعا تحت تاثیر تحریم‌ها هستند و آن‌ها نیز جهت عبور از تحریم‌ها راه‌هایی دارند. ما به عنوان یک شرکت سطح پایین‌تر تا به امروز صادرکننده مستقیم محصولات خود نبوده‌ایم و محصولات ما از طریق شرکت‌های بزرگ‌تر صادر می‌شود.

وی افزود: در بحث صادرات سوای بحث مجوز که در حال گرفتن آن هستیم، گاهی مشتریان خارجی قیمت‌هایی را به ما پیشنهاد می‌دهند که چنین قیمت‌هایی در بازار جهانی در حد شوخی مطرح است، اگر بتوانیم با همین قیمت در بازار داخلی بفروشیم به‌صرفه‌تر است. تنها حسن صادرات این است که اگر مشتری با قیمت پیشنهادی ما موافقت کند پول خوبی وارد کشور می‌شود اما با مقررات منع صادرات داخلی و تحریم‌های اعمال شده خارجی، اصولا به مرحله چانه‌زنی و بازاریابی نمی‌رسیم. قبل از صدور ابلاغیه ممنوعیت صادرات، مفتول مسی توسط دلالان و شرکت‌های بزرگ به کشورهای عراق، آذربایجان، ترکیه و هند صادر می‌شد و چون صادر وجود داشت، فروش مفتول ما نیز خوب بود که البته در حال حاضر به دلیل ممنوعیت دیگر صادرات ندارند. دولت باید از تولیدکنندگان در راستای صادرات حمایت کند. کشور ترکیه به قطب بازار خاورمیانه تبدیل شده است و دولت ترکیه برای واردکننده و صادرکننده تسهیلاتی را در نظر می‌گیرد اما ایران با وجود معادن و منابع بسیار نمی‌تواند در هیچ بازاری رقابت کند. مشکلات داخلی ما به حدی زیاد است تحریم‌ها در رده بعدی قرار می‌گیرند.

مدیر عامل شرکت صنایع مس کاوه، ادامه داد: پیش‌تر صادرات صنایع مختلف مسی به کشورهای همسایه از راه زمینی انجام می‌شد، چرا که هزینه کمتری دارد. قاعدتا بعد از اخذ مجوز و عبور از تحریم‌ها در بخش حمل‌و‌نقل نیز با مشکلاتی مواجه خواهیم شد که برای حل این مسئله باید هزینه مضاعفی پرداخت کنیم. علاوه بر این، مشکل احتمالی که بعد از گرفتن مجوز خواهیم داشت این است که به دلیل تحریم بودن ایران در صادرات صنایع فلزی، شرکت‌های خارجی از موقعیت پیش آمده سواستفاده کرده و درخواست خرید محصول با قیمت کمتر از قیمت واقعی خواهند داشت و تولیدکننده ایرانی برای اینکه بتواند هزینه‌ها را جبران کند مجبور خواهد بود امتیاز بدهد.

بیشترین اثر تحریم‌ها بر نقل‌و‌انتقالات مالی بوده است

شاهی ابراز کرد: بعد از اعمال تحریم‌های کلی توسط دولت آمریکا، نقل‌و‌انتقالات مالی به‌طور کلی بسته شد؛ در معامله با کشوری مانند عراق مجبور هستیم محصولات را با قیمت ارز صادر می‌کنیم اما آن‌ها در ایران واسطه دارند و به‌صورت ریالی پرداخت می‌کنند. هر تولیدکننده‌ای موظف است در صورت داشتن صادرات، ارز را به سامانه نیمایی بازگرداند که این موضوع نیز زیانی برای صادرکننده است. زیرا ما از طرف عراق ارز دریافت نمی‌کنیم که بخواهیم آن ارز را وارد کشور کنیم، در نتیجه بازار عراق را نیز از دست خواهیم داد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: تا شرایط بازار داخلی ساماندهی نشود صادرات صرفه اقتصادی ندارد؛ قبل از دو نرخی شدن قیمت دلار، تولیدکننده با قیمت دولتی مواد اولیه خود را خریداری می‌کرد و با نرخ آزاد می‌فروخت که طبیعتا سود کلانی برای تولیدکننده داشت اما با نوسانات نرخ ارز، صادرات فقط در حجم زیاد به‌صرفه است. البته در حال حاضر نرخ نیمایی با نرخ آزاد در حال هم‌تراز شدن هستند و زمانی‌که بازار ارز به تثبیت برسد، بازار فعالیت خود را از سر خواهد گرفت. مفتول مسی در بین محصولات مسی، بازار داخلی فروش خوبی دارد و در صورت آزاد شدن صادرات نیز مفتول مسی حجم زیادی از صادرات را به خود اختصاص می‌دهد.

انتهای پیام//

مدیر توسعه بازار شرکت تولیدی دنیای مس کاشان:

۱۲:۰۵ /سه شنبه/۱ خرداد ۱۴۰۳

طی سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۲ صورت گرفت؛

۱۱:۵۹ /چهارشنبه/۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

در 10 سال اخیر صورت پذیرفت؛

۱۰:۲۹ /سه شنبه/۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

مدیر کارخانه صنایع زرین مس پاسارگاد مطرح کرد:

۱۶:۳۶ /چهارشنبه/۲۳ اسفند ۱۴۰۲

احمد باقری، مدیرعامل شرکت مس کابل آریا در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۶:۱۲ /شنبه/۲۱ مرداد ۱۴۰۲

احمد عروجی، مدیرعامل شرکت گیل‌راد شمال در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۶:۱۸ /شنبه/۲۰ اسفند ۱۴۰۱

احسان رحمانی، مدیرعامل شرکت مسبار کاوه در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۳:۵۵ /شنبه/۱۲ شهریور ۱۴۰۱

وحید اسلامیان، مدیرعامل شرکت صنایع دنیای مس کاشان در گفت‌و‌گو با «فلزات آنلاین»:

۱۷:۴۶ /دوشنبه/۱۶ دی ۱۳۹۸

مدیر بازرگانی سیم و کابل ستاره یزد مطرح کرد:

۲۳:۰۷ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۳۹۷
به زودی یادداشت‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

معامله 80 هزار تنی مس در 6 ماه

۱۵:۱۱ /شنبه/۵ آبان ۱۴۰۳

واردات 160 هزار تنی کاتد مس به عربستان

۲۰:۱۲ /پنجشنبه/۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷

تراز تجاری مفتول مسی عربستان

۱۱:۵۱ /سه شنبه/۲۹ اسفند ۱۳۹۶
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/4

224036

فلزات آنلاین

1403/10/4

611682

فلزات آنلاین

1403/10/4

900636

فلزات آنلاین

1403/10/4

3285726

فلزات آنلاین

1403/10/4

24818

فلزات آنلاین

1403/10/4

13806

فلزات آنلاین

1403/10/4

42583

فلزات آنلاین

1403/10/4

48803

فلزات آنلاین

1403/10/4

43072

فلزات آنلاین

1403/10/4

41380

فلزات آنلاین

1403/10/4

28809

فلزات آنلاین

1403/10/4

30278

فلزات آنلاین

1403/10/4

28764

فلزات آنلاین

1403/10/4

37390

فلزات آنلاین

1403/10/4

35598

فلزات آنلاین

1403/10/4

59438

فلزات آنلاین

1403/10/4

27933

فلزات آنلاین

1403/10/4

42873

فلزات آنلاین

1403/10/4

47017

فلزات آنلاین

1403/10/4

4987200