میزان حجم صادرات محصولات نورد آلومینیوم از کشورهای خاورمیانه روندی افزایشی داشته است؛ بهطوری که از ۴۰۹ هزار تن در سال ۲۰۱۲ به حدود ۵۵۲ هزار تن در سال ۲۰۱۶ رسید.
این افزایش صادرات ورقهای آلومینیومی خاورمیانه که از سال ۲۰۱۵ نیز شاهد رشد چشمگیری بوده، عمدتا مرهون صادرات ترکیه است.
در گزارش واردات محصولات نورد خاورمیانه، مشخص شد که خاورمیانه طی سالهای گذشته بیش از ۹۰۰ هزار تن واردات انواع محصولات نورد آلومینیومی داشته و خالص واردات مثبتی را در این دوره ثبت کرده، اما میزان حجم صادرات این محصولات از این منطقه روندی افزایشی داشته است؛ بهطوری که مقدار آن از ۴۰۹ هزار تن در سال ۲۰۱۲ به حدود ۵۵۲ هزار تن در سال ۲۰۱۶ رسید.
با این حال، صادرات این محصولات از این منطقه طی ۵ سال گذشته بهطور میانگین کمتر از ۴٫۵ درصد کل تجارت جهانی این محصولات را شامل شد؛ هرچند که این مقدار در سال ۲۰۱۶، با افزایش حجم صادرات این منطقه اندکی افزایش یافت.
به گزارش «فلزاتآنلاین» در مقوله صادرات نیز مشابه با واردات، متوسط سهم فویل در بازار صادراتی خاورمیانه بیشتر از سهم آن در تجارت جهانی بود. با این وجود از سال ۲۰۱۵ به بعد با افزایش حجم صادرات فویلهای آلومینیومی از میانگین جهانی، این میزان از سهم فویل در تجارت محصولات نورد آلومینیومی پیشی گرفت.
به گزارش «فلزاتآنلاین»، از سال ۲۰۱۵ که افزایش صادرات ورقهای آلومینیومی خاورمیانه رشد چشمگیری را سپری کرد که عمدتا مرهون صادرات ترکیه بوده است.
هر چند که فویل حدود یک سوم بازار صادراتی محصولات نورد آلومینیوم این کشور را تشکیل میدهد، اما این محصول سهم بهسزایی در افزایش سهم ترکیه در صادرات خاورمیانه داشته؛ چرا که نرخ رشد صادرات فویل آن تقریبا ۲ برابر نرخ رشد صادرات ورق آلومینیومی بوده است.
پس از ترکیه، بحرین بزرگترین صادرکننده محصولات نورد آلومینیومی بودند؛ بهطوری که این ۲ کشور بهتنهایی نزدیک به ۷۵ درصد بازار صادراتی محصولات نورد آلومینیوم خاورمیانه را در اختیار داشتند.
در مقابل عربستان سعودی با احداث ظرفیت ۳۰۰ هزار تنی از تولید ورق آلومینیومی، سهم خود را در بازار صادراتی محصولات نورد آلومینیوم منطقه افزایش داد. ظرفیت نورد آلومینیوم عربستان از سال ۲۰۱۴ برای تولید ورق توسط شرکت معادن بهرهبرداری آزمایشی خود را آغاز کرد و افزایش حجم تولیدات آن تا سال ۲۰۱۶ ادامه پیدا کرد.
انتظار میرود که حجم تولیدات این کشور در سال ۲۰۱۷ به بیشینه مقدار خود رسیده باشد. بنابراین به نظر میرسد که در این سال، سهم این کشور در صادرات محصولات نورد آلومینیوم خاورمیانه با بحرین برابر شود. گفتنی است که طی این دوره، با آغاز صادرات این محصولات از عربستان، از فروش صادراتی بحرین که عمده آن را ورقهای آلومینیومی تشکیل میداد، کاسته شد.
از مهمترین بازارهای وارداتی که این ۲ کشور در آن رقابت داشتند به بازار وارداتی ترکیه م یتوان اشاره کرد که عربستان با عرضه محصولات خود با قیمتی کمتر در این بازار، موفق به تصاحب سهم قابل توجهی از حضور بحرین در آن شده است.
قیمت «CIF» ورقهای آلومینیومی عربستان در بازار وارداتی ترکیه در سال ۲۰۱۶، حدود ۲،۳۴۳ دلار بهازای هر تن بود، در حالی که این میزان برای محصولات بحرین در حدود ۲،۴۷۸ دلار بر تن گزارش شد.