عملکرد صادرات هفت واحد فولادسازی بزرگ کشور شامل شرکتهای ذوب آهن، فولاد مبارکه، فولاد خوزستان، هرمزگان، کاوه جنوب، فولاد بناب (میلگرد) و چادرملو در دو ماهه نخست امسال گویای صدور ۴۰۴ هزار و ۶۴۴ تن شمش و تولیدات فولادی است.
به گزارش «فلزات آنلاین»، بر پایه جداول آماری شرکتهای ذوب آهن، فولاد مبارکه، فولاد خوزستان، هرمزگان، کاوه جنوب، فولاد بناب (میلگرد) و چادرملو حاکی است، اردیبهشت ماه امسال مجموع صادرات شمش و تولیدات فولادی واحدهای مزبور به ۱۸۳ هزار و ۵۲ تن رسید که در مقایسه با ماه مشابه در سال ۹۸ به میزان ۷۰ درصد کاهش دارد.
بیشترین رشد صادرات در زمینه میلگرد
جداول مورد بررسی گویای آن است که فولاد بناب با صادرات چهار هــزار و ۵۵۰ تــن میلگرد در دو ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۸ رشــد ۳۴۹ درصــدی دارد و ضمـــن اینکـــه در اردیبهشـــت مـــاه با صدور سه هـــزار و ۶۰۱ تــن میلگرد در مقایسه با مـــاه مشابــه ســال گذشته ۲۵۵ درصــد افزایش نشان میدهد.
کاهش ۹۱ درصدی صادرات مبارکه
برابر دادههای مورد بررسی صادرات فولاد مبارکه در دو ماهه امسال کاهش عملکرد داشت که با صدور ۱۵ هزار و ۶۳۲ تن افت ۹۱ درصدی را ثبت کرد.ضمن اینکه در اردیبهشت ماه نیز صادرات این واحد صنعتی با رقم هفت هزار و ۲۱۰ تن بالغ بر ۹۴ درصد در مقایسه با ماه مشابه پارسال کاهش داشت.
افزایش تقاضا فولاد در بازار داخلی
بررسی کارشناسان بازار فولاد گویای آن است که افت صادرات به معنی افزایش عرضه در بازارهای داخلی است و مرتبط با رشد مصرف یا تقاضای انبار سازی برای آینده بوده و لازم است بررسی تکمیلی بر روی ریشه این امر انجام شود تا صادرات آسیب نبیند.
ضمن اینکه دست اندرکاران بازار فولاد موجودی پایین انبارهای فولادسازان را یکی از عوامل نزول صادرات میدانند.
رشد ۴ درصدی تولید فولاد سازان
فولادسازان بزرگ در دوره دو ماهه نخست امسال چهار میلیون و ۶۹۷ هزار تن شمش تولید کردند که در مقایسه با دوره مشابه پارسال که چهار میلیون و ۵۲۹ هزار تن تولید شده بود، ۴درصد افزایش نشان میدهد.
بر اساس گزارشی از ایرنا، ایران در بین ۱۰فولادساز بزرگ جهان جای دارد و پیشبینی شده که میزان تولید امسال به ۲۸ میلیون تن برسد.