شیلی و پرو، سردمداران تولید و صادرات کنسانتره مس در جهان به شمار میروند. حجم صادرات پرو طی سالهای ۲۰۰۱ تا ،۲۰۱۶ با رشد سالانه ۲۴ درصدی همراه بود؛ این در حالی است که شیلی طی دوره مذکور، رشد ۱۴ درصد در سال را به ثبت رساند.
افزایش صادرات پرو طی ۳ سال اخیر، مرهون برنامهریزی دولت در بخش معدن این کشور بود. بررسی روند صادرات کنسانتره مس در جهان نشان میدهد که طبعا کشورهای بهرهمند از ذخایر قابل توجه مس، نظیر کشورهای آمریکای لاتین، به دلیل حجم بالای تولید، ترکیب بزرگترین صادرکنندگان این محصول معدنی در جهان را نیز تشکیل میدهند.
در نمودار ،۱ آمار صادرات مهمترین صادرکنندگان کنسانتره مسی برای سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۶ آمده است. شیلی و پرو، بهدلیل بهرهمندی از تقریبا ۳۲ درصد ذخایر مس جهان، همواره بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان کنسانتره مسی بودند.
اگرچه صادرات کنسانتره مس شیلی از سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ تغییر چندانی به خود ندید، پرو با تکیه بر برنامههای توسعهای، حجم تولید و صادرات کنسانتره خود را به طور قابل توجهی افزایش داد.
برنامههای اکتشافی و پروژههای توسعهای کشورهای آمریکا لاتین نیز به گونهای پیش میرود که برآوردها مبنی بر افزایش حجم تولید شیلی و پرو طی سالهای آتی خواهد بود.
با توجه به تلاشهای دولت پرو جهت جذب سرمایهگذاری در بخش معدن و توسعه معادن فعال، «فلزاتآنلاین» پیشبینی میکند که در صورت عدم تغییر در روند رشد تولید و صادرات شیلی، پرو در آینده میانمدت تا بلندمدت، قادر به کسب جایگاه نخست بزرگترین صادرکنندگان کنسانتره مس در جهان خواهد بود.
صعود قیمت مس طی سال ۲۰۱۷ و پیشبینی تداوم آن در آینده بلندمدت، سبب شده تا شرکتهای معدنی، اعم از بزرگ و کوچک، به صرافت پیگیری پروژههای اکتشافی و معدنی خود باشند.
اگرچه رفتار شرکتهای معدنی در خصوص پروژههای صنعت، به دلیل یک دوره سقوط قیمت و افزایش هزینهها، همچنان محافظهکارانه به نظر میآید، با توجه به پیشبینی کسری عرضه از اواسط دهه ۲۰۲۰ میلادی به بعد، به زودی بر بودجه سرمایهگذاری پروژههای معدنی و اکتشافی خود خواهند افزود.