انجمن صنایع آلومینیومی استرالیا اخیرا درخواستی را برای قرار دادن نام آلومینیوم، آلومینا و بوکسیت در فهرست مواد معدنی حیاتی در این کشور ارائه داده است. انجمن مذکور هدف از ارائه در خواست مجدد در این خصوص را افزایش ریسکپذیری در صنایع آلومینیومی طبق گزارشهای منتشر شده اعلام کرده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از هفتهنامه «Aluminium International Today»، اخیرا گزارشی با عنوان «چالشها و فرصتهای پیش روی صنایع بالادستی آلومینیوم استرالیا» منتشر شده که در آن به برخی از مشکلات زنجیره تامین در صنایع بالادست آلومینیوم از جمله افزایش ریسک عوامل ژئوپلیتیکی، رشد هزینههای تولید و طولانی شدن روند صدور مجوزهای مربوط به بهرهبرداری از پروژههای مرتبط با این صنایع اشاره شده است.
انجمن صنایع آلومینیومی استرالیا در گزارش مذکور اعلام کرده است که افزودن آلومینیوم، آلومینا و بوکسیت به فهرست مواد معدنی حیاتی نه تنها موجب حمایت از صنایع نامبرده در استرالیا میشود بلکه افزایش تعداد مشاغل در صنایع آلومینیومی و دیگر صنایع وابسته را به همراه خواهد داشت. طبق گزارش مذکور، انجام چنین کاری سیگنالی آشکار به شرکای تجاری بینالمللی استرالیا ارسال کرده که در آن نشان میدهد این کشور همچنان به حفظ نقش حیاتی خود در زنجیره عرضه جهانی بوکسیت، آلومینا و آلومینیوم به خصوص در روند گذار به انرژیهای تجدیدپذیر متعهد خواهد بود.
مارگانیتا جانسون، مدیرعامل انجمن صنایع آلومینیومی استرالیا در همین رابطه اظهار داشت: درج نام آلومینیوم در فهرست مواد معدنی حیاتی استرالیا، اهمیت این فلز در گذار به انرژیهای تجدیدپذیر را برجستهتر خواهد کرد.
وی بر لزوم انجام اقدامات فوری در راستای حمایت از صنعت آلومینیوم تاکید کرد و افزود: این کار مانع از تجربه تلخ برخی از مواد معدنی حیاتی دیگر که در حال حاضر در وضعیت نامناسبی قرار دارند، در صنایع آلومینیومی میشود.
مدیرعامل انجمن صنایع آلومینیومی استرالیا خاطرنشان کرد: نباید اجازه داد صنایع آلومینیومی وضعیت نابسامان فعلی صنعت نیکل که در اوایل سال ۲۰۲۴ در فهرست مواد معدنی حیاتی استرالیا گنجانده شد را تجربه کند.
جانسون تصمیم دولت استرالیا برای افزودن نام نیکل به فهرست مواد معدنی حیاتی در ماه فوریه ۲۰۲۴ را اقدامی بسیار دیرهنگام دانست و گفت: این انجمن دولت استرالیا را از تهدیدهای فزاینده در بخشهای بوکسیت و آلومینای استرالیا آگاه کرده است.
وی در همین راستا تصریح کرد: در ۱۸ ماه گذشته، سه واحد فرآوری آلومینا در استرالیا با مشکل مواجه شده و یکی از این واحدها مجبور شده است ظرفیت تولید خود را محدود کند؛ بر همین اساس نیاز است دولت استرالیا اقدامی فوری در این خصوص انجام دهد.
در گزارش مذکور، بر نیاز به ایجاد یک فرایند نظارتی ساده برای افزایش دسترسی به منابع بوکسیت در استرالیا تاکید شده است. همچنین انجمن نامبرده با انتقاد از بیتوجهیها به صنایع آلومینیوم استرالیا در این گزارش اعلام کرده صنایع مذکور در این کشور با چالشهای فزایندهای از جمله افزایش کاهش سرمایهگذاری، کمبود نیروی کار و روند صعودی هزینههای انرژی، همراه با طولانی شدن زمان صدور مجوزهای بهرهبرداری از سوی سازمانهای نظارتی روبهرو است؛ این در حالی است که ظرفیت تولید آلومینا ظرف پنج سال آینده و به میزان ۶ میلیون تن در اندونزی افزایش خواهد یافت.
مدیرعامل انجمن صنایع آلومینیومی استرالیا در ادامه تصریح کرد: یکی از بزرگترین افزایش هزینهکردهای مورد انتظار طی پنج سال آینده، مربوط به طولانی شدن مجوزها و در صدور تاییدیههای زیستمحیطی در صنایع آلومینیومی استرالیا است که دسترسی واحدهای فرآوری آلومینا به مهمترین مواد اولیه مورد نیاز آنها یعنی بوکسیت را به شدت کاهش خواهد داد.
جانسون خاطرنشان کرد: در حال حاضر سرعت راهاندازی و استخراج از معادن بوکسیت و همچنین افزایش ظرفیت تولید در واحدهای فرآوری آلومینا در اندونزی در مقایسه با استرالیا به مراتب بیشتر است.
انجمن مذکور در پایان گزارش خود از دولت استرالیا درخواست کرده اقداماتی را برای رفع مشکلات صنایع آلومنیومی در این کشور انجام دهد. از جمله مهمترین این اقدامات میتوان به افزودن فوری نام بوکسیت، آلومینا و آلومینیوم به فهرست مواد معدنی حیاتی استرالیا با توجه به اهمیت آن در زنجیره تامین داخلی و جهانی، تسهیل مراحل صدور مجوز و تاییدیههای زیستمحیطی برای استخراج از معادن بوکسیت و راهاندازی واحدهای فرآوری آلومینا و حمایت دولت از بخش آلومینا و آلومینیوم استرالیا به دلیل نقشی کلیدی آن در گذار به انرژی تجدیدپذیر اشاره کرد.
انتهای پیام//