مدیرعامل شرکت صنعت نقره جوش صدف گفت: در چند سال اخیر صنعتگران با مشکلات اساسی همچون افزایش تصاعدی قیمتها و کمبود سرمایه مواجه هستند که این موضوع تولید صنعتی را وارد چالش جدیدی کرده است و در این بین، برخی از واحدهای کوچک تولیدکننده مفتول ناچار به توقف فعالیت خود خواهند شد.
محمدحسن حاجیعلیان در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: شرکت صنعت نقره جوش صدف در بین تولیدکنندگان بزرگ مفتول مسی، یک واحد تولیدی کوچک و گمنام محسوب میشود که از سال ۱۳۸۴ آغاز به کار کرده است. در این مجموعه یک دستگاه ریختهگری پیوسته که تکنولوژی آن متعلق به کشور انگستان است، وجود دارد که مفتولهای بیست تا ۱۲۰ میلیمتر تولید میکند. همچنین این ماشین، لوله، میلگرد، مقاطع ۴ پر و ۶ پر با آلیاژهای مختلف را نیز میسازد. دستگاه دیگری که کوچکتر از آن است را نیز به کار گرفتهایم که مفتول با قطرهای سه تا ۱۲ میلیمتری تولید میکند. با این دو دستگاه علاوه بر مفتول میلگرد نیز تولید میکنیم.
وی افزود: ماده اولیه اصلی محصولات تولیدی مجموعه، مس بوده و برای ساخت قطعات گوناگون، آلیاژهای مختلف را مورد استفاده قرار میدهیم. مس را نیز به صورت ضایعات از بازار آزاد تهیه میکنیم. در ابتدای شروع کار شرایط تولید، قیمت مواد اولیه و میزان فروش داخلی بسیار مناسب بود و فروش خوبی داشتیم اما با بروز شرایط نامساعد اقتصادی کشور، فعالیت تولیدیهای کوچک همچون مجموعه ما با افت مواجه شدند. قیمت مواد اولیه روز به روز در حال افزایش است و این موضوع به مرور زمان باعث کاهش سرمایه در گردش میشود. در حال حاضر، روند تولید مجموعه به صورت مداوم نیست و به ازای هر سفارش خط تولید محصول را مجدد راهاندازی میکنیم و با این شرایط فروش خارجی نیز نداریم.
مدیرعامل شرکت صنعت نقره جوش صدف در خصوص صنایع مصرفکننده محصولات تولیدی این واحد تولیدی، تصریح کرد: کارخانههایی که لولههای آب و گاز تولید میکنند از مشتریان اصلی ما هستند. همچنین قطعات تولیدی مجموعه برای ساخت انواع ماشینآلات صنعتی به مصرف کارخانههای تولید انواع دستگاه میرسد. محصول دیگر ما سیم جوش بوده که اغلب در صنعت جوشکاری مورد استقبال قرار میگیرد. کارخانههای تولیدکننده شیرآلات نیز از مشتریان دیگر ما محسوب میشوند.
حاجیعلیان در رابطه با مشکلات احاطهکننده صنعت مفتول، توضیح داد: اولین و بزرگترین معضل تولیدکنندگان کوچک همچون مجموعه ما، کمبود سرمایه در گردش و پول است و این موضوع باعث بروز مسائل مختلفی در ادامه کار میشود. در این ۱۵ سال روزهای خوب و بد زیادی در عرصه تولید را گذراندهایم و اگر این علاقه به تولید و کارآفرینی نبود، همان سالهای ابتدایی تولید را متوقف میکردیم و به دنبال شغلی با ریسک کمتر میرفتیم. در حال حاضر، توان مبارزه با اتفاقات ناگهانی در عرصه صنعت و قیمتگذاریهای هیجانی را نداریم و سعی میکنیم به صورت سفارشی محصول تولید کنیم. در واقع ۱۰ درصد کارخانه فعال است و فقط هزینه گذران زندگی عاید ما میشود.
وی در پایان مطرح کرد: روزگاری صنعت در کشور سودآور بود و طبق سیاستهای داخلی و خارجی میتوانستیم برای آینده شرکت و تولید برنامهریزی کنیم و طبق اهداف خود گام برداریم؛ اما در چند سال اخیر اقتصاد کشور دچار شوکهای اساسی شده که این موضوع ضربه سهمگینی به صنعت وارد کرده است و با این شرایط، تولید عملا رشد نخواهد کرد و روز به روز به عقب بازمیگردد. شرکت صنعت نقره جوش صدف نیز از این قضیه مستثنی نبوده و با تمام این مشکلات فعالیت خود را به حداقل رسانده است.
انتهای پیام//