در راستای تامین ورق مورد نیاز کشور برای ساخت قوطیهای بستهبندی مواد غذایی، زنجیره تولید محصول قلعاندود شرکت فولاد مبارکه با ظرفیت اسمی ۱۰۳ هزار تن در سال به عنوان اولین واحد تولید ورق قلعاندود در کشور در سال ۱۳۸۲ به بهرهبرداری رسید.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه اصفهان، تقویم رویدادهای شرکت فولاد مبارکه را که ورق بزنیم، سطر به سطر آن پر است از دستاوردهایی که مانند حلقههای زنجیر در هم تنیده شده تا زنجیره کاملی از تولید انواع محصولات فولادی تخت را در این شرکت به تصویر بکشد. روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۲، یکی از این روزهای افتخارآمیز است که در آن ورق مورد نیاز خط ورق قلعاندود تولید شد.
محسن زارع، مدیر محصولات پوششدار و نهایی شرکت فولاد مبارکه در این خصوص بیان کرد: این زنجیره شامل خط نورد دو قفسهای، خط شستوشوی الکترولیتی، بازپخت هیدروژنی، تمپرمیل، خط قلعاندود و خطوط برش قلعاندود است که از زمان بهرهبرداری تاکنون حدود دو میلیون تن ورق قلعاندود روانه بازار شده است.
وی با بیان اینکه ورق قلعاندود به طور عمده در ساخت قوطیهای بستهبندی مواد غذایی مانند قوطیهای روغن نباتی، رب گوجهفرنگی، تن ماهی، شیر خشک و… به کار میرود، ادامه داد: به همین علت این خط و محصولات استراتژیک آن از حساسیت ویژهای برخوردار است.
مدیر محصولات پوششدار و نهایی شرکت فولاد مبارکه اظهار داشت: تاکنون بیش از ۱۰۰ شرکت داخلی تولیدکننده قوطیهای قلعاندود ورق قلعاندود شرکت فولاد مبارکه را دریافت کردهاند و در ساخت قوطیهای مواد غذایی یا مواد شیمیایی به کار رفتهاند.
زارع تصریح کرد: فرایند تولید ورق قلعاندود از نوع الکترولیتی است که در آن ورق نقش کاتد و شمشهای قلع خالص نقش آند را دارند و محلول الکترولیت از نوع اسیدی و بر پایه اسید فنل سولفونیک است. کنترل میزان پوشش قلع به صورت اتوماتیک و با کنترل میزان جریان برق انجام میگیرد و جهت بهبود استحکام و افزایش براقیت قلع از ذوب سطحی پوشش قلع استفاده میشود؛ همچنین برای محافظت از پوشش قلع، پوشش کروم و روغن اعمال میشود.
به گفته وی، از چالشهای مهم تولید ورق قلعاندود نیاز به ورق با ضخامت پایین در حدود ۰٫۱۵ میلیمتر است که جهت تولید آن نیاز به خطوط نورد، شستشو، آنیلینگ و تمپرمیل با مشخصات ویژه بوده که در این راستا شرکت فولاد مبارکه جهت ساخت زنجیره خطوط تامین ورق مورد نیاز واحد قلعاندود اقدام کرده است.
مصطفی ناجی، رئیس واحد قلعاندود شرکت فولاد مبارکه نیز در این راستا اظهار داشت: از آنجایی که شرکت فولاد مبارکه همواره به بهروزرسانی تجهیزات و تکنولوژی تولید در خطوط تولیدی خود اهتمام دارد، در طول سالیان گذشته در راستای ارتقای کمی و کیفی محصول قلعاندود اقدامات زیادی برای بهبود تجهیزات و تکنولوژی به ویژه با تکیه بر دانش متخصصان داخلی انجام شده است.
وی تصریح کرد: از جمله آنها میتوان به نصب تجهیزات اندازهگیری جهت کنترل ضخامت و عرض ورق و دبی سیالات، بهینهسازی غلتکها، بومیسازی مواد اولیه و تجهیزات، بهینهسازی مصرف آب، بهینهسازی استراکچر خط، ارتقای سیستمهای اتوماسیون و تولید گریدهای ورق با سختی بالا نظیر گرید «T5» و «DR8» اشاره کرد. مجموعه این فعالیتها منجر به بهبود در کمیت و کیفیت ورق تولیدی شده است؛ در حالی که به لحاظ کمیت، میزان تولید این خط بیش از ظرفیت اسمی آن است.
رئیس واحد قلعاندود شرکت فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: در زمینه کیفیت نیز این اقدامات ارتقای رضایت مشتریان را در پی داشته است و ورق تولیدی این واحد قابلیت رقابت با ورقهای مشابه خارجی کشورهای صاحب تکنولوژی را دارد.
ناجی یادآور شد: شرکت فولاد مبارکه مصمم است با پویایی و ارتقای دانش و تکنولوژی خود، در مسیر رفع نیاز کشور به محصولات مختلف گام بردارد و از پتانسیلهای علمی و فنی کشور در این راستا بهره گیرد.
انتهای پیام//