سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲۰:۲۰ /یکشنبه/۲ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۴:۲۵ /پنجشنبه/۱۸ اسفند ۱۴۰۱

فولاد سنگان، حامی شرکت‌های دانش‌بنیان

مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان گفت: حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۱ به منظور بومی‌سازی برخی تجهیزات و قطعات مورد نیاز در واحدهای گندله‌سازی و کنسانتره‌سازی در دستور کار شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان قرار گرفته است. این اتفاق در حالی رخ داده که در سال جاری موفق به رکوردشکنی در تولید کنسانتره و گندله طی سال‌های فعالیت فولاد سنگان هم شدیم.

علی امرایی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» بیان کرد: شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان به دلیل نزدیکی به معادن سنگ‌آهن سنگان و استفاده از فناوری‌های روز دنیا در زمینه خردایش و انتقال و تولید محصولات با عیار بالا و همچنین کیفیت مطلوب، از شرکت‌های پیشرو در حوزه تولید کنسانتره و گندله به شمار می‌آید. استفاده از فناوری فیلتراسیون روز دنیا در مباحث زیست‌محیطی و صرفه‌جویی در مصرف آب و بازگردانی ۸۵ درصد از آب مصرفی به چرخه تولید، از جمله مزیت‌های شرکت فولاد سنگان محسوب می‌شوند. همچنین از یک سیستم نظام‌مند آموزش مبتنی بر جانشین‌پروری در حوزه منابع انسانی شرکت، استفاده کرده و مباحث علمی روز تولید را به کارکنان مجموعه آموزش می‌دهیم.

به‌کارگیری فناوری‌های روز تولید در فولاد سنگان

مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در ادامه به رکوردشکنی‌های پیاپی در واحدهای مختلف تولید این مجتمع صنعتی تا پایان ۱۱ ماهه سال جاری اشاره کرد و گفت: علی‌رغم مشکلات تولید ناشی از قطعی برق در فصل تابستان و قطعی گاز در فصل زمستان، شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان موفق به رکوردشکنی در تولید روزانه گندله برابر با ۲۰ هزار و ۸۰ تن در اردیبهشت ماه و تولید ماهانه گندله معادل ۵۸۰ هزار تن در شهریور ماه ۱۴۰۱ شده است. همچنین رکورد تولید ماهانه کنسانتره شرکت نیز در سال جاری شکسته شد و مجموع تولید کنسانتره در آذر ماه امسال به ۳۵۹ هزار و ۵۸۴ تن رسید. این موفقیت‌ها در سایه تلاش و کوشش شبانه‌روی فولادمردان سنگان با تکیه بر دانش و تخصص به دست آمده است.

وی ضمن اشاره به معضل قطعی برق و گاز کارخانجات فولادی در روزهای مختلف سال، مطرح کرد: میزان توقفات کارخانجات فولاد سنگان به دلیل قطعی گاز و برق در سال جاری ۱۲۰روز بوده است و ما بیش از یک سوم زمان تولید را از دست داده‌ایم. در حالی که تولید پنج میلیون تن گندله در فولاد سنگان طی ۳۲۰ روز سال برنامه‌ریزی شده است، بدون شک با قطعی برق و گاز، تولید این میزان از گندله امکان‌پذیر نخواهد بود. ضمن اینکه این معضل، عدم نفع روزانه ۳۰ میلیارد تومانی برای فولاد سنگان به همراه داشته است.

امرایی در خصوص راهکار پیشنهادی جهت رفع این معضل در مجتمع‌های فولادی، خاطرنشان کرد: به منظور رفع چالش برق، شرکت‌های معدنی و صنعتی خود اقدام به ساخت نیروگاه کرده‌اند. شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان نیز از این قاعده مثتثنی نیست و در یکی از طرح‌های توسعه‌ای خود، به دنبال احداث نیروگاه برق‌بادی با ظرفیت ۲۰۰ مگاوات به عنوان بزرگ‎‌ترین نیروگاه برق‌بادی کشور است. از سوی دیگر، رفع چالش گاز یک مسئله ملی است که باید از سوی نهادهای بالاتر به آن رسیدگی و تمهیدات لازم از جانب نهادهای بالادستی اندیشیده شود.

ضرورت توسعه اکتشاف در بخش معدن

مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در ارتباط با اهمیت اکتشاف در بخش معدن، یادآور شد: پتانسیل اکتشاف معدنی کشور ۹۶۰ هزار کیلومتر مربع بوده که فقط ۵ درصد آن اکتشاف شده است. در حالی که عمق اکتشاف در کشورهای پیشرفته به ۳۰۰ متر می‌رسد و متوسط آن در دنیا ۸۰ متر است، این میزان در ایران تنها به ۱۰ متر می‌رسد. بنابراین لزوم حرکت به سمت اکتشافات عمقی به جای اکتشافات سطحی و استفاده از فناوری‌های مدرن در حوزه اکتشاف باید در دستور کار بخش معدن و صنایع معدنی کشور قرار بگیرد.

وی ضمن اشاره به اقدامات شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در راستای تحقق شعار سال ۱۴۰۱، تصریح کرد: شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد، دو تفاهم‌نامه همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان را منعقد کرده است. نخستین تفاهم‌نامه با شرکت امید پترو به امضا رسید که موضوع آن عملیات طراحی، مهندسی، ساخت، نصب، تست و راه‌اندازی سه دستگاه نمونه‌گیری اتوماتیک دوغابی و یک دستگاه نمونه‌گیری اتوماتیک نوار نقاله در واحدهای گندله‌سازی و کنسانتره‌سازی شرکت فولاد سنگان است. در صورت اجرای موفق این طرح، نمونه‌گیری‌های اتوماتیک با هدف دستیابی به نمونه‌های معرف محصولات میانی واحدهای کنسانتره و گندله سنگ‌آهن مورد تایید استاندارد ISO3082 و ISO16742 در شرکت فولاد سنگان، نصب و مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت. دومین تفاهم‌نامه با شرکت بهپویان امین منتظر با موضوع عملیات طراحی، مهندسی، تامین و اجرای طرح کنترل و مانیتورینگ یکپارچه سیستم آب و گاز صنعتی و مصارف جنبی سایت فولاد سنگان به همراه تمامی اجزای جنبی به امضا رسید. راه‌اندازی پردیس صنایع معدنی دانش‌بنیان به منظور استفاده از توان پژوهشگران جوان بومی در شرق کشور و همچنین تاسیس صندوق نوآوری و شکوفایی حمایت از صنایع دانش‌بنیان معدنی، از دیگر اقدامات فولاد سنگان در این بخش بوده است.

امرایی در پایان در ارتباط با تصویب حق انتفاع از معادن در بودجه سال ۱۴۰۲، عنوان کرد: این اقدام بدون شک منجر به افزایش قیمت تمام شده محصولات فولادی در زنجیره و کاهش رقابت‌پذیری در بازارهای صادراتی خواهد شد. به نظر می‌رسد حقوق دولتی دریافتی از معادن تا به امروز مناسب بوده است و این اتفاق منجر به افزایش معادن راکد در سطح کشور می‌شود. اکثر معادن فعال در سطح کشور کوچک‌مقیاس هستند و با مشکلات فراوانی اعم از فرسودگی ماشین‌آلات و تجهیزات، افزایش قیمت سوخت، رشد نرخ ارز و … دست و پنجه نرم می‌کنند. بنابراین افزایش حقوق دولتی می تواند منشا چالش به خصوص برای معادن کوچک باشد. اگر ما به دنبال جایگزینی بخش معدن و صنایع معدنی با نفت در اقتصاد کشور هستیم، باید در راستای تسهیل و ساده‌سازی قوانین و دستورالعمل‌های معدنی گام برداریم؛ بنابراین افزایش حقوق دولتی در چنین شرایط اقتصادی، منجر به تضعیف بخش معدن و معدن‌کاران خواهد شد.

انتهای پیام//

با کسب تقدیرنامه تک ستاره صورت پذیرفت؛

۱۱:۵۶ /یکشنبه/۲ دی ۱۴۰۳

به دنبال سهم ۵۰ درصدی در صادرات،

۱۰:۵۶ /چهارشنبه/۲۸ آذر ۱۴۰۳

معاون بهره‌برداری شرکت فولاد جهان‌آرا اروند:

۹:۱۸ /چهارشنبه/۲۸ آذر ۱۴۰۳

جواد حاتمی، مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۹ /شنبه/۱۷ آذر ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۰۶ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

بهرام شکوری، عضو هیئت مدیره و کمیته راهبردی موسسه راهبردی معدن و فولاد سبز (سیگماس) در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۴:۳۰ /شنبه/۱۲ آبان ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۳۱ /یکشنبه/۲۹ مهر ۱۴۰۳

مجتبی حمیدیان، مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۵۲ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

محسن مصطفی‌پور، مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۴۱ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

ابراهيم جانقربانيان، عضو هيئت مديره و معاون بازرگانی شرکت صبا فولاد خليج فارس طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۵۸ /شنبه/۱۰ آذر ۱۴۰۳

حسين کاظمی‌مهر، نايب رئيس هيئت مديره شرکت مجتمع فولاد و نورد آسين ابهر طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۵۴ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

سید رضا شهرستانی، مدیرعامل شرکت لوله و اتصالات چدنی (کلاچ) طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۳ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۴۰۳

مصطفی چمران، معاون فروش شرکت آهن و فولاد ارفع طی یادداشتی نوشت:

۷:۴۹ /سه شنبه/۱۳ شهریور ۱۴۰۳

صادق قاسمی فلاورجانی، مديرعامل شرکت فنی مهندسی آرين مدرن جهان‌آرا طی یادداشتی نوشت:

۷:۲۹ /شنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

حسين کهزاد، مديرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۴۸ /شنبه/۲۵ آذر ۱۴۰۲

در حاشیه بازدید از پروژه پیشران کنسانتره‌سازی گلالی عنوان شد؛

۱۴:۰۹ /دوشنبه/۵ آذر ۱۴۰۳

در نشست رسانه‌ای مدیرعامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس عنوان شد؛

۱۵:۲۸ /یکشنبه/۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد هرمزگان؛

۵:۵۶ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر؛

۵:۴۲ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد جهان آرا اروند؛

۶:۳۵ /شنبه/۱۹ آبان ۱۴۰۳

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/1

224036

فلزات آنلاین

1403/10/1

611682

فلزات آنلاین

1403/10/1

900636

فلزات آنلاین

1403/10/1

3285726

فلزات آنلاین

1403/10/1

26018

فلزات آنلاین

1403/10/1

13781

فلزات آنلاین

1403/10/1

42717

فلزات آنلاین

1403/10/1

50750

فلزات آنلاین

1403/10/1

42984

فلزات آنلاین

1403/10/1

41467

فلزات آنلاین

1403/10/1

28747

فلزات آنلاین

1403/10/1

30194

فلزات آنلاین

1403/10/1

28645

فلزات آنلاین

1403/10/1

37498

فلزات آنلاین

1403/10/1

35677

فلزات آنلاین

1403/10/1

59767

فلزات آنلاین

1403/10/1

28018

فلزات آنلاین

1403/10/1

43147

فلزات آنلاین

1403/10/1

47622

فلزات آنلاین

1403/10/1

4871000