مدیرعامل شرکت پانیذ سازان دانا گفت: در سال جاری که شرکت آلومینیوم جنوب (سالکو) به جمع تولیدکنندگان آلومینیوم اضافه شده است، میزان تولید مواد اولیه بیشتر از سالهای گذشته شده اما باید قانون منع صادرات مواد خام را اجرایی کرد تا دسترسی تولیدکنندگان محصولات آلومینیومی و صنایع پاییندستی به مواد اولیه بهتر و در کشور محصولاتی با ارزش افزوده بیشتر تولید و صادر شود زیرا محصولات آلومینیومی ارزش افزوده بیشتری به همراه دارد و صادرات آنها نهایی میتواند درآمدزایی و سودآوری بیشتری برای کشور به همراه داشته باشد.
حسین قنطار در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: علیرغم افزایش تولید آلومینیوم در کشور، در حال حاضر، قیمت مواد اولیه آلومینیومی افزایش یافته است و این رشد قیمت موجب شده توان تولیدکنندگان برای ادامه فعالیت کاهش یابد.
وی بیان کرد: به دلیل خامفروشی و صادرات مواد اولیه، وضعیت تولیدکنندگان پاییندستی مدام بدتر از گذشته میشود و هیچگونه حمایتی از صنایع تولیدی در کشور مشاهده نمیشود، به نحوی که در جلسات متعددی مشکلات مالی و بانکی که در شرکت با آن مواجه هستیم را به مدیران این حوزه و نمایندگان مجلس اعلام کردیم اما تغییری در سیاستگذاریها و مدیریت کلان ملاحظه نکردهایم.
مدیرعامل شرکت پانیذ سازان دانا توضیح داد: مدیریت و برنامهریزی درستی در حوزه صنایع آلومینیومی در کشور مشاهده نمیشود و قوانین مالیاتی، گمرکی و تامین اجتماعی موانع متعددی هستند که امکان ادامه فعالیت را از تولیدکنندگان گرفته است، به گونهای که روند تولیدات ما هر سال شیب نزولی بیشتری به خود میگیرد.
قنطار مطرح کرد: مدیران دستورالعملهایی در جهت ثابت نگه داشتن قیمت محصولات به تولیدکنندگان پاییندستی صادر کردهاند، اما این قوانین بدون در نظر گرفتن افزایش قیمت مواد اولیه و انرژی بوده است، به همین دلیل، نمیتوانیم چنین قواعدی را که بدون در نظر گرفتن شرایط کشور صادر شده، اجرایی کنیم و در حقیقت منطقی نیست محصولی را با قیمت تمام شده بالاتر از میزان فروش، تولید و عرضه کنیم بنابراین تعداد تولیدکنندگان ظروف در سالهای اخیر روند کاهشی داشته است.
وی عنوان کرد: عدم صداقت و دانش کافی مدیران دولتی در خصوص هزینه تولید و قیمت محصولات نهایی موجب شده که انگیزه تولیدکنندگان از میان برود و تمایلی برای ادامه فعالیت نداشته باشند، در نهایت نیز شاهد هستیم که میزان تولیدات در کشور کاهش یافته است.
مدیرعامل شرکت پانیذ سازان دانا افزود: در سالهای اخیر، قانون منع خام فروشی و صادرات مواد اولیه، بهترین قانونی بود که برای حمایت از صنایع پاییندستی تهیه و تصویب شد اما راههای گریز برای اجرایی نشدن آن متعدد و بسیار هستند، برای مثال شرکت آلومینیوم جنوب (سالکو) در سال اخیر افتتاح و راهاندازی شد و تولیدات این کارخانه میتوانست قیمت آلومینیوم را در کشور کاهش دهد اما مدیران استثنائاتی را در قانون بوجود آوردند که به صنعت لطمه زده است.
قنطار اذعان کرد: سوالی که وجود دارد این است که چرا با وجود قانون عدم صادرات مواد اولیه و خام فروشی، سالکو مجاز است که تولیدات خود را صادر کند؟ این نقض قانون امکان افزایش ادامه فعالیت تولیدی را از ما گرفته است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: زمانی که آلومینیوم تولید شده در داخل کشور با قیمت بیشتری خرید و فروش میشود، صادرات ضرورتی ندارد و فروش داخلی به نفع تولیدکننده بالادستی نیز است.
مدیرعامل شرکت پانیذ سازان دانا در ادامه بیان کرد: زمانی که مدیران دولتی قانونی را وضع میکنند، تنها مشکلات صنایع بالادستی را در نظر میگیرند، در صورتی که محصولات نهایی ارزش افزوده به مراتب بالاتری را برای کشور به همراه دارد و مشکلات این بخش نیز باید مهم تلقی شود اما اینگونه نیست؛ به همین دلیل میزان سرمایهگذاری در حوزه ظروف آلومینیومی هر سال کمتر از سال گذشته میشود.
قنطار در پایان گفت: زیرساختهای تولید ظروف آلومینیومی در کشور فراهم و موجود است اما هزینه مواد اولیه و موانع متعددی که دولت و بانکها به تولیدکنندگان تحمیل میکنند علاوه بر اینکه امکان تولید را از ما میگیرند، میزان سودآوری را برای کارخانههای پاییندستی کاهش میدهند که این امر منجر به تعطیلی واحدهای تولیدی در کشور شده است.
انتهای پیام//