این فعال بازار ضایعات در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی«فلزات آنلاین»، اظهارداشت: عموما ضایعات از شهرستانها کیلو، کیلو جمع و برای ما ارسال میشود، ما نیز پس از تفکیک این ضایعات را تناژ کرده و به مصرفکنندگان میدهیم. البته این ضایعات پس از گردش درچند دست و از طریق واسطهها به ما میرسد.
وی افزود: تنوع ضایعات مسی زیاد است، انواع ظروف مسی، براده حاصل از خمکاری و تراشکاری، لولههای مسی و انواع سیم و کابل از جمله قراضههای مسی هستند که هر کدام بر اساس ارزش خود قیمت جداگانهای دارند.
این فعال گفت: ما جدا از ضایعات مسی قراضههای برنجی نیز داریم. انواع سماورها و شیرآلات بهداشتی کهنه جزو این دسته از ضایعات هستند که عمدتا برای تولید انواع مقاطع و ورقهای برنجی به کار میروند. شیرآلات و سماور از عمده ضایعات برنجی هستند که به مرکز ما آورده میشود. عموما از ضایعات برنجی تولیدکنندگان مقاطع و سماور استفاده میکنند، البته برای تولید سماور این ضایعات ابتدا باید به ورق برنجی تبدیل و سپس از آن سماور تولید کرد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا ضایعات مسی نیز پرس میشود، توضیح داد: ما ضایعات آلومینیومی را فقط پرس میکنیم، ضایعات مس را اگر پرس کنیم از ما نمیخرند چون اجزای ضایعات مسی باید برای خریدار قابل رؤیت باشد تا مطمئن شود همه بار ضایعاتی که تحویل میگیرد تماما مس است.
این فعال در خصوص دلالان فعال در بازار ضایعات، عنوان کرد: حضور دلالان به عنوان واسطه در بازار ضایعات امری طبیعی است زیرا رسیدن قراضه به تولیدکننده فرایند دشوار و طولانی است که نیازمند داشتن نقدینگی زیادی است و چون هر مرحله یک واسطه این مبلغ را پرداخت میکند و هزینه نگهداری قراضه نیز کم نیست، پس حضور دلالان در این بازار لازم است. در برخی مواقع ضایعات تا به چرخه تولید بازگردد، بیش از ۱۰ دست میچرخد.
وی افزود: جدای از هزینه نگهداری، دستمزد کارگری که این ضایعات را جا به جا، انبار و تفکیک میکند نیز باید پرداخت کنیم که رقم کمی نیست. رساندن ضایعات به دست تولیدکننده هزینههای دیگری دارد که شاید در ظاهر مشهود نباشد. با اینکه فعالیت در بازار ضایعات نیازمند نقدینگی خوبی است اما خوشبختانه بازار مطلوبی نیز دارد.