هنوز در بازار فلزات کشور کالاها با نرخ دولتی قیمتگذاری میشوند، در حالی که این موضوع تنها به سود واسطهها و دلالان و به زیان تولیدکنندگان است؛ چرا که تولیدکنندگان موظف هستند با نرخ دولتی محصول خود را در بازار عرضه کند، اما در بازارهای جهانی و بازار آزاد قیمتهای دیگری رقم میخورد.
ضمن اینکه فلز ارزان تنها باعث تحریک خرید واسطهها و فروختن آن به قیمت آزاد در بازارهای دیگر و حتی بازار صادراتی میشود.
به گزارش «فلزاتآنلاین» قیمت آلومینیوم در بازارهای جهانی طی یک ماه اخیر همواره با افت مواجه شده است؛ بهطوری که قیمت این فلز از ۲ هزار و ۲۰۰ دلار در هر تن با افت ۱۷۰ دلاری به ۲ هزار و ۳۰ دلار نیز رسید و یکی از بیشترین کاهش قیمتها را تجربه کرد. دلیل افت قیمت آلومینیوم را نیز میتوان جنگ تجاری شدید میان آمریکا و دیگر کشورها دانست که از زمان اعمال تعرفه وارداتی ۱۰ درصدی برای آلومینیوم و ۲۵ درصدی فولاد به آمریکا آغاز شد.
از زمانی که این جنگ آغاز شد، قیمت آلومینیوم نیز نوسانات بسیار شدیدی را تجربه کرد. این نوسانات شدید در بسیاری از موارد حتی باعث تغییر سمت و سوی بازار نیز شد. به این موارد باید بازگشت موقتی شرکت روسال را نیز اضافه کرد که توانست موقتا از تحریمهای تجاری آمریکا معافیت بگیرد و با شدت و قوت بیشتری محصولات خود را در بازارهای جهانی به فروش برساند.
نمودار ۱ حکایت از آن دارد که در تیر ماه سال جاری ۱۰ هزار تن شمش و بیلت آلومینیوم در بورس کالا عرضه شد، در حالی که در مقابل آن ۶۲ هزار تن تقاضا وجود داشت! در این میان شمش آلومینیوم به میزان ۸ هزار و ۵۰۰ تن عرضه شد که تقاضایی در حدود ۵۰ هزار تن داشت. اما بیلت آلومینیوم با آنکه تنها یک هزار و ۵۰۰ تن در بورس عرضه شد، اما ۱۲ هزار تن تقاضا داشت.
نکته قابل توجه دیگر این است که حتی با وجود کاهش قیمتهای جهانی، رقابت برای خرید آلومینیوم افزایش یافته است و بعضا بیش از ۱۵ درصد افزایش قیمت برای معاملات رخ داده است.