مدیر بنگاه ضایعاتی مرسلی گفت: نابسامانی در بازار و صنعت کشور بر هیچکس پوشیده نیست و در چنین شرایطی که نظارت کافی بر روند بازار و معاملات صورت نمیگیرد، هر کسی در جهت تامین منافع خود به این آشفته بازار دامن میزند. خرید و فروشهایی که در بورس کالا انجام میشود نمونهای آشکار از سودجویی و اخلال در بازار محسوب میشود.
بهمن مرسلی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: با افزایش قیمتها میزان معاملات، عرضه و تقاضا به شدت کاهش مییابد. در واقع، عرضهکنندگان کالایی را جهت فروش ارائه نمیدهند و منتظر ادامه رشد قیمتها میمانند. پس از پیشروی نرخها، میزان عرضه افزایش و تقاضا کاهش مییابد؛ به طور کلی با افزایش قیمتها میزان خرید و فروش ضایعات و سایر قطعات مسی و برنجی کمتر شده است.
وی افزود: ما با توجه به نیاز مشتری و شرایط بازار انواع ضایعات مس و برنجی را خرید و فروش میکنیم. گاهی اوقات تقاضا برای مس ذوبی زیاد بوده و گاهی شرایط برای معامله کابل سیاه و قرمز مساعد است و ما به عنوان یک بنگاه ضایعاتی تابع نیاز مشتری و بازار هستیم. در صنعت، ضایعات مسی را به عنوان مواد اولیه برای ساخت بسیاری از محصولات همچون قطعات، لوله، ظروف و سیم و کابل مسی مورد استفاده قرار میدهند و هر نوع قراضه برای ساخت یک محصول مناسب است.
مدیر بنگاه ضایعاتی مرسلی ادامه داد: به عنوان مثال، عیار ضایعات مس ذوبی ۹۷ درصد و کابلی نیز از این میزان بیشتر است و مس ذوبی اغلب برای ساخت ظروف استفاده میشود و همچنین برای تولید آلیاژ برنج نیز به کار میشود. ضایعات کابلی قرمز نیز به دلیل عیار بالا اغلب به عنوان ماده اولیه برای ساخت سیم و کابل مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع پس از جدا کردن کابل، سیم وارد کوره شده و ناخالصیهای آن بازیافت میشود و مس خالص که در نهایت باقی میماند مجددا وارد چرخه تولید مفتول و سیم میشود.
مرسلی در خصوص مشکلاتی که حوزه فعالیت ضایعات مس و برنج را احاطه کرده است، توضیح داد: مهمترین چالش حوزه ضایعات همچون سایر صنایع فعال در کشور نوسانات قیمت است که این موضوع نیز تحت تاثیر تغییرات روزانه نرخ ارز قرار دارد و گاهی اوقات شاهد نوسانات ساعتی قیمت دلار و فلزات نیز هستیم که این موضوع به طور جدی و مستقیم بر روند فعالیت واحدهای تولیدی و بنگاههای ضایعاتی ثاتیر گذار است و در چنین شرایط بیثباتی امکان معامله به صورت پرداخت مدتدار نیست چراکه هر لحظه قیمتها در حال تغییر است و باید نقدی معامله کنیم.
وی ابراز کرد: قیمت داخلی مس و ضایعات حاصل از آن به قیمت جهانی مس، نرخ دلار نیما و بورس کالا بستگی دارد و در دولت کنونی هر اتفاقی موجب افزایش قیمتها میشود، در واقع در کشور ماراتن قیمت به پا شده و هر کسی تا جایی که میتواند نرخ محصولات، مواد اولیه و اجناس را افزایش میدهد. ارزش مالی معاملات در بازار آزاد علاوه بر موارد ذکر شده به میزان تقاضا نیز بستگی دارد.
مدیر بنگاه ضایعاتی مرسلی در پایان تصریح کرد: با افزایش قیمتها اندکی در روند کار تغییر ایجاد میشود؛ به عنوان مثال، تولیدکنندگان و عرضهکنندگان مفتول مس در بورس کالا خود به خریدار این محصول تبدیل میشوند و مجددا در هفتههای آتی همان مفتول را که با افزایش قیمت همراه بوده است را در بورس کالا عرضه میکنند. تمام این موارد در روند کاری و میزان خرید و فروش و در نهایت قیمت قراضههای مسی و برنجی موثر هستند. در نتیجه با وجود این شرایط نمیتوانیم برای آینده کاری خود هیچگونه پیشبینی و برنامهای داشته باشیم.
انتهای پیام//