رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان رضوی گفت: فرسودگی ماشینآلات در حوزه معدن مهمترین چالش این بخش بوده که هزینه تولید را در حوزه فرآوری و صنایع معدنی افزایش داده است.
به گزارش «فلزات آنلاین»، حبیباله ترشیزیان اظهار داشت: با وجود ذخایر قابل توجه معدنی در کشور، فرسودگی ماشینآلات در این بخش باعث شده است معدنکاران ایرانی در شرایط ناعادلانه با معدنکاران جهانی رقابت کنند.
وی ادامه داد: امسال و همزمان با شیوع کرونا، تامین ماشینآلات بخش معدن به دلیل مشکلات ارزی، ارتباطات جهانی و بروکراسی اداری در کشور با مشکل مواجه شده است.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان رضوی گفت: مدتی بود که به دلیل مشکلاتی در تخصیص ارز، ورود ماشینآلات بخش معدن به کشور ممنوع شده بود اما به تازگی ورود ماشینآلات به کشور آزاد شده و خانه معدن نیز در شتاب بخشی به این حوزه فعالیتهای خوبی انجام داده است.
ترشیـــزیان اظهـــار امیـــدواری کــرد بــا گشایشهــای ارزی و تخصیــص بودجــه لازم، بروکراسی اداری کاهش یابد زیرا یک معدنکار نمیتواند فعالیت خود را در معدن تعطیل کند و ۶ ماه منتظر بماند تا یک سری ماشینآلات از خارج کشور وارد شود.
وی افزود: سازمان نظام مهندسی معدن خراسان رضوی از سه هزار و ۴۰۰ عضو برخوردار است که از این تعداد یک هزار نفر پروانه اشتغال دارند به این معنا که ۹ درصد از جامعه مهندسان معدن کشور در خراسان رضوی شاغل هستند.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان رضوی تعداد مسئولان فنی مستقر در معادن خراسان رضوی را ۴۰۰ نفر ذکر و بیان کرد: رکود فعلی در صنعت ساختمان باعث تعطیلی بخشی از معادن استان شده و مسئولان فنی آن را بیکار کرده است.
ترشیزیان ادامه داد: این سازمان با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در حال شناسایی معادن فاقد مسئول فنی در استان است تا این نقیصه اصلاح شود.
بر اساس گزارشی از ایرنا، تعداد پروانه بهرهبرداری معدنی معتبر در خراسان رضوی ۹۱۴ فقره با ذخیره ۲.۷۷ میلیارد تن و استخراج اسمی ۳۹.۶ میلیون تن با سرمایهگذاری ۱۰۹هزار و ۷۲ میلیارد ریال و اشتغالزایی برای ۱۰ هزار و ۳۳۶ نفر است.
۴۶ نوع ماده معدنی در خراسان رضوی وجود دارد که عمده مواد شناخته شده در کشور را شامل میشوند. مواد فلزی شامل سنگآهن، منگنز، طلا، کرومیت و مس و مواد غیرفلزی شامل سلیس، کائولن، زغالسنگ و مصالح ساختمانی عمده معادن استان خراسان رضوی را تشکیل میدهند.