میزان تولید فولاد خام دنیا در سال ۲۰۱۸ مجموعا معادل ۱۷۸۸ میلیون تن برآورد شده است. از رقم یاد شده، ۸۸۰٫۸ میلیون تن آن در نیمه نخست سال و ۹۰۷٫۲ آن در ۶ ماه دوم محقق شد. یعنی میزان تولید در نیمه دوم سال در یک روند صعودی قرار داشته است.
پایگاه خبری تحلیلی فلزات آنلاین در این گزارش به بررسی تولید فولاد خام دنیا در سال ۲۰۱۸ پرداخته است. نمودار ۱ میزان تولید فولاد خام دنیا، چین و سایر کشورها را به تفکیک ماه نشان میدهد. همانطور که در نمودار مشاهده میشود، چین نزدیک به نیمی از تولید فولاد خام دنیا را در اختیار دارد. در ۳ ماه نخست سال، میزان تولید فولاد خام این کشور، کمتر از نصف تولید فولاد خام دنیا را به خود اختصاص داد.
اما از ماه آوریل تا دسامبر این روند تغییر کرد و چین بیش از مجموع سایر کشورها، فولاد تولید کرد. گفتنی است مجموع تولید فولاد خام دنیا در ۶ ماه نخست سال ۲۰۱۸، برابر ۸۸۰٫۸ میلیون تن گزارش شده است. این رقم تولید در نیمه دوم سال به ۹۰۷٫۲ میلیون تن افزایش یافت. این رشد تولید در نیمه دوم سال را باید به افزایش تولید چین مربوط دانست.
چرا که میزان تولید فولاد خام سایر کشورها به جز چین، در ۶ ماه نخست سال ۲۰۱۸، معادل ۴۳۲ میلیون تن برآورد شده و در ۶ ماه دوم به ۴۲۸٫۴ میلیون تن کاهش یافته است؛ درحالی که میزان تولید فولاد خام چین از ۴۴۸٫۸ میلیون تن در نیمه نخست سال گذشته به ۴۷۸٫۶ میلیون تن افزایش یافته است.
مجموع تولید فولاد خام دنیا در سال ۲۰۱۸ حدود ۱ میلیارد و ۷۸۸ میلیون تن برآورد شده است. این حجم از تولید حکایت از رشد ۳٫۳۶ درصدی تولید در سال ۲۰۱۸ نسبت به سال ۲۰۱۷ دارد. این روند رو به رشد تولید در اغلب نقاط دنیا اتفاق افتاده است. کما اینکه کشورهای آسیایی در سال ۲۰۱۸ معادل ۱ میلیارد و ۲۷۱ میلیون تن فولاد تولید کردند که نسبت به سال ۲۰۱۷، رشد ۵٫۶ درصدی داشت.
تولید فولاد خام چین نیز در سال ۲۰۱۸ با رشد ۶٫۶ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۷ به ۹۲۷٫۴ میلون تن رسید. گفتنی است سهم چین در تولید فولاد خام جهان از ۵۱٫۱ درصد در سال ۲۰۱۷ به ۵۱٫۳ درصد در سال ۲۰۱۸ افزایش یافته است. تولید فولاد خام هندوستان نیز در دوره مورد بحث به ۱۰۶٫۵ میلیون تن افزایش یافت که نسبت به سال قبل آن، رشد ۴٫۹ درصدی داشت.
با این رشد، هند در جایگاه دومین فولادساز جهان و به جای ژاپن قرار گرفت. ژاپن نیز در این سال ۱۰۴٫۳ میلیون تن فولاد تولید کرد که نسبت به سال گذشته آن، افت ۰٫۳ درصدی داشته است. کره جنوبی ۷۲٫۵ میلیون تن فولاد تولید کرد که نسبت به سال ۲۰۱۷، حدود ۲ درصد رشد داشت. اتحادیه اروپا نیز در این سال، ۱۶۸٫۱ میلیون تن فولاد تولید و کاهش ۰٫۳ درصدی را برای خود ثبت کرد. تولید فولاد در آمریکای شمالی، ۴٫۱ درصد افزایش یافت و به ۱۲۰٫۵ میلیون تن رسید. ایالات متحده ۸۶٫۷ میلیون تن فولاد خام تولید کرد که نسبت به سال ۲۰۱۷، رشد ۶٫۲ درصدی داشته است.
تولید کشورهای مستقل مشترک المنافع (CIS) به ۱۰۱٫۳ میلیون تن افزایش یافت. تولید فولاد خام آمریکای جنوبی با ۱٫۳ درصد افزایش به ۴۴٫۳ میلیون تن رسید. تولید برزیل نیز با افزایش ۱٫۱ درصدی به ۳۴٫۷ میلیون تن رسید. کشورهای خاورمیانه نیز مجموعا ۳۸٫۵ میلیون تن فولاد خام تولید کردند که نسبت به سال ۲۰۱۷، رشد ۱۱٫۷ درصدی داشته است. تولید فولاد خام ایران نیز با رشد ۱۷٫۷ درصدی حدود ۲۵ میلیون بود. گفتنی است تولید فولاد خام ترکیه، کاهش ۰٫۶ درصدی را تجربه کرد و به ۳۷٫۳ میلیون تن رسید.