مدیرعامل شرکت فرآوردههای نسوز ایران با اشاره به وضعیت این شرکت گفت: شرکت فرآوردههای نسوز ایران از نیمه سال که مدیریت آن را بر عهده گرفتیم، وضعیت مطلوبی نداشت و در سالهای گذشته با مشکلات بسیاری اعم از نقدینگی، تامین ارز، ثبت سفارش و تحریم مواجه بوده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت سرمایهگذاری صدر تامین، محسن پروان در نشست رسانهای شرکت فرآوردههای نسوز ایران، بیان کرد: برای برونرفت از این چالشها برنامهریزیهایی انجام شده است که امیدواریم نتایج آن در سال ۱۴۰۳ به صورت عینی توسط تمام ذینفعان مشاهده شود. سود عملیاتی شرکت از حدود ۱۱ درصد به حدود ۲۰ افزایش یافته و امیدواریم به ۳۰ درصد ارتقا یابد.
وی افزود: برخی مشکلات عمومی بوده و تمام صنایع با آن درگیرند که دولت باید برای رفع این مسائل برنامهریزی کند. صنعت نیازمند تامین زیرساختهای انرژی و تامین مواد اولیه است؛ بخشی از مواد اولیه مورد نیاز صنعت نسوز نظیر منیزیت ۹۷ درصد در کشور وجود ندارد و باید از سایر کشورها وارد شود که طبیعتا واردات این مواد اولیه نیازمند تخصیص ارز است.
مدیرعامل شرکت فرآوردههای نسوز ایران تصریح کرد: فارغ از چالشهای عمومی صنایع، برای رفع چالشهای شرکت فرآوردههای نسوز ایران از یک سو لازم بود تورم نیروی انسانی را کاهش داده و از سوی دیگر میزان تولید را افزایش دهیم. اکنون میانگین تولید روزانه در این شرکت ۱۰۰ تن در روز است که امیدواریم به بالای ۲۰۰ تن برسد.
پروان با بیان اینکه تورم و ازدیاد نیروی انسانی در اغلب صنایع وجود دارد، ادامه داد: برای حل این مسئله، ساعت فعالیت کارخانه از دو به سه شیفت کاری افزایش پیدا کرد تا علاوه بر افزایش تولید، از اتلاف منابع نیز جلوگیری کنیم. همچنین کوره ۲۲ واگنی شرکت که سالها از مدار تولید خارج شده بود، پس از بازسازی به مدار تولید بازگشت و تعمیرات اساسی چند دستگاه پرس نیز انجام شد. این کارخانه از حدود یک هفته پیش به صورت چهار شیفت گردان و ۲۴ ساعته فعال است که همین اقدام بسیاری از مشکلات ناشی از تعطیلی شبانه در گذشته را مرتفع کرد.
وی اظهار داشت: شرکت فرآوردههای نسوز ایران از یک کارگاه در شرکت ذوب آهن اصفهان و امکانات آن برای تولید محصولاتی نظیر آجرنسوز شاموت استفاده کرد و اکنون میانگین تولید واقعی ۴۰ تن در روز آجر نسوز تولید میکند. انتظار داریم این کارگاه سود خوبی برای ما در سال آینده ایجاد کند که اثرات آن در صورتهای مالی سه ماهه انتهایی سال جاری و صورتهای مالی ۱۴۰۳ قابل مشاهده خواهد بود. علاوه بر تامین نیاز شرکت ذوب آهن، قابلیت تامین نیاز سایر صنایع هم وجود دارد اما هدفگذاری اصلی برای استفاده از این کارگاهها، صادرات محصول به بازارهایی از جمله عراق، پاکستان و کشورهای همسایه است.
مدیرعامل شرکت فرآوردههای نسوز ایران با تاکید بر اینکه هدف ما حضور قدرتمندتر در بازارهای صادراتی است، گفت: این شرکت پس از حدود ۵۰ سال تولید در کشور باید به فکر توسعه بازار و صدور محصولات خود باشد و به یکی از اصلیترین تولیدکنندگان آجرنسوز در دنیا تبدیل شود؛ در حال حاضر نیز این ظرفیت از نظر مواد معدنی، نیروی انسانی و دانش در کشور وجود دارد.
پروان با اشاره به صنایع فولادی و سیمانی به عنوان مشتریان اصلی محصولات نسوز و شرکت فرآوردههای نسوز ایران، مطرح کرد: بهرهوری فرآوردههای نسوز، ارتباط مستقیمی با نحوه نصب و اجرای آنها دارد و چنانچه این فرآوردهها به درستی در صنایع نصب و اجرا نشود، بهرهوری و کارایی آنها به شدت کاهش پیدا خواهد کرد. بنابراین هرچه قابلیت و کیفیت مواد نسوز بالاتر باشد، کارایی و کیفیت محصولات صنایع فولادی و سیمانی نیز بیشتر خواهد بود.
وی تاکید کرد: کمبود و قطعی گاز، اصلیترین مشکل ما محسوب میشود و در سال جاری حدود ۷۵ روز محدودیت شدید مصرف گاز داشتیم. باید توجه داشت که هشت کوره فعال در شرکت وجود دارد که در ۷۵ روز گذشته با وجود محدودیتهای شدید مصرف گاز، فقط دو کوره که امکان خاموش کردن آنها وجود نداشت، به صورت مداوم و پیوسته فعالیت میکردند اما ۶ کوره دیگر خاموش بودند؛ به همین دلیل تولید شرکت فرآوردههای نسوز ایران به ویژه در بهمن سال گذشته به مقدار قابلتوجهی افت پیدا کرد.
مدیرعامل شرکت فرآوردههای نسوز ایران در پایان خاطرنشان کرد: تنها شرکت نسوزی که با ذوب آهن اصفهان رابطه سهامداری دارد، شرکت فرآوردههای نسوز ایران محسوب میشود که سهامدار اصلی دو شرکت، شرکت سرمایهگذاری صدر تامین است؛ بنابراین با توجه به ذینفع واحد داشتن، میدانیم که قرارداد ما با شرکت ذوب آهن اصفهان یک قرارداد بلندمدت خواهد بود.
انتهای پیام//